Artikkelikuva

Jungle Juice Bar luottaa kauppakamariin

Jungle Juice Barin perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Noora Fagerström väistyi johtotehtävistä tammikuussa 2020, mutta jatkaa edelleen taustalla ja yrityksen hallituksessa. Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyys on antanut paljon yrittäjän uralle.

Noora Fagerströmillä yrittäjyys on verissä. Hän on nuoresta asti halunnut olla yrittäjä – mutta mietti vuosia mikä häntä oikeasti kiinnostaa.

– Kun idea kirkastui, hioin liiketoimintasuunnitelmaa ja perustin yrityksen heti ammattikorkeakoulusta valmistuttuani. Nyt Jungle Juice Bar on 10-vuotias, Noora Fagerström kertoo.

Nooran työhön kuuluu jatkuvaa kehitystyötä, uusia projekteja, uusien raaka-aineiden ja juomien testaamista, tapaamisia ja verkostoitumista. Lisäksi hän kiertää paljon Jungle Juice Barin toimipisteitä, joita on tällä hetkellä 56 Suomessa ja 5 Ruotsissa.

– Suurin osa työajastani menee palavereissa ja päätösten tekemisessä. Nautin siitä, että pääsen vaikuttamaan asioihin ja näen miten ne edistyvät. Toisinaan päätökset voivat olla vääriä, mutta niistä voi aina oppia. Kolmen lapsen äitinä pidän myös siitä, että minulla on vapaus valita työajat ja lomat, Noora summaa.

Noora Fagerströmille on tärkeää nuorten työllistäminen, hyvän tekeminen sekä terveellisten elämäntapojen edistäminen. 

– Nuorten työllistäminen on mielestäni erittäin tärkeää, sillä nuorten työttömyydestä ja syrjäytymisestä puhutaan paljon. Nykyään on vaikea saada töitä, jos ei ole työkokemusta, mutta jos ei saa mitään työtä, on vaikea kerryttää kokemusta. Koen, että pystymme vaikuttamaan paljon juuri tähän, Noora miettii.

Hyvän tekemisellä Noora tarkoittaa hyväntekeväisyyttä. Jungle Juice Bar lahjoittaa joka vuosi tuhansia euroja eri hyväntekeväisyyskohteisiin. 

– Terveellisiä elämäntapoja edistämme helpottamalla asiakkaiden arkea tarjoamalla kasviksia ja hedelmiä juotavassa muodossa. Haluan, että ihmiset voivat hyvin, ja että meillä kaikilla olisi hyvä olla.

Nooran mukaan yrittäjyydessä on paljon vastuita, ja niihin kannattaa perehtyä kunnolla. Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyys on tarjonnut jäsenmaksun hinnalla hyviä neuvoja ja konsultointiapua. Myös maksulliset ja maksuttomat koulutukset ovat tärkeitä. Verotus, kansainvälistyminen ja kirjanpitoon liittyvät asiat kiinnostavat.

– Kauppakamarilla on paljon erilaisia tilaisuuksia ja koulutuksia, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Verkostoituminen on myös erittäin tärkeää, ja jäsentapaamisissa voi tavata muita yrittäjiä. Kauppakamari toimii myös kansainvälistymisen tukena.

Jungle Juice Barille vuosi 2020 on tärkeä rajapyykki, sillä yritys täyttää 10 vuotta ja kahteen johtotason työtehtävään: maajohtaja ja asiakaskokemusjohtaja, etsitään osaajia.

– Vaikka väistyin toimitusjohtajan tehtävistä, toimin vahvasti taustalla ja osallistun hallitustyöskentelyyn. Kasvatamme tällä hetkellä Ruotsin markkinoita ja aikanaan suuntaamme myös johonkin kolmanteen maahan. Kansainvälistyminen on siis vahvasti agendalla, Fagerström sanoo.

New call-to-action

Noora Fagerström sai Suomessa ensimmäistä kertaa jaetun Veuve Clicquot New Generation -palkinnon vuonna 2017, joka on suunnattu uransa alkuvaiheessa olevalle, menestyneelle naisjohtajalle. Hänet palkittiin äskettäin myös Kasvuyritysjohtajana.

Lue myös

Sujuvampaa reittiä Suomeen

Kohtaanto- ja osaajapula on kiusannut kotimaisia työmarkkinoita jo vuosikymmeniä, mutta viime vuosina siitä on alkanut tulla entistä...

EU-Japan Economic Partnership Agreement – Vastaa ja vaikuta

The European Commission is collecting views relating to the further improving business opportunities under the EU-Japan Economic Partnership Agreement (the EPA).

NYT on naistenpäivä

Naistenpäivää on juhlittu kansainvälisesti jo hieman ennen kuin yli satavuotias Helsingin seudun kauppakamari perustettiin. Jatkamme tänäkin päivänä tasa-arvon...