Helsingin Pallaksentie 1:n puheenjohtaja Mikko Tulokas ja A-Insinöörien hankekehitysjohtaja Markus Saari seisovat Mellunmäessä, missä on alkamassa täydennysrakentaminen.

Kauppakamarilehti: Onnistuneisiin projekteihin tarvitaan hyvää yhteistyötä

Helsingin seudun kauppakamarin Kauppakamarilehdessä pureudutaan tällä kertaa kaavoitukseen, rakentamiseen ja liikenteeseen.

Pysyykö kaavoitus kehityksen mukana? Helsingin seudun visio 2050 tähtää siihen, että Helsingin seutu on Itämeren alueen toimivin metropoli 2050.

Kaavoitukseen toivotaan enemmän joustoa ja rakentamisen asiantuntijat hahmottelevat, kuinka purkava täydennysrakentaminen mahdollistaisi uusia asuntoja Helsingin seudulle. Rakennushankkeiden liikkeelle saaminen vaatii kuitenkin hyvää yhteistyötä kaavoittajan, sijoittajien ja taloyhtiöiden asukkaiden kanssa. Täydennysrakentamisessa tarvitaan tontteja hyvien liikenneyhteyksien varrelta.

Entä mitä kuuluu Porvoon ja Helsingin ydinkeskustojen elinvoimalle? Porvoossakin kaivataan ydinkeskustaan lisää elinvoimaa, muun muassa tori ympäristöinen kaipaa toimenpiteitä. Porvoo on kompakti korttelikaupunki, ja kaupungin vahvuutena on kiinteä kaupunkirakenne. Tulevaisuuden suunnittelua vaikeuttaa se, ettei Itäradan aikataulusta tai toteuttamisesta ole vielä varmuutta. Porvoo hakee askelmerkkejä kestävään kasvuun.

Keskusta-alueen kuihtuminen on herättänyt eri tahot myös Helsingissä. Monipuolisuus varmistaa ydinkeskustan elinvoiman. Helsingin keskustaan tarvitaan palveluja, kauppoja, kulttuuria ja hyviä liikenneyhteyksiä.

Esittelemme lehdessä myös Vantaan ratikan suunnitelmia ja satamatunnelia.

Neuvontapalveluiden artikkelissa on esillä ensi vuoden (2023) verotusta ja kolmessa kysymyksessä pohditaan, miten henkilötietojen kerääminen työsuhteessa olevalta on sallittua.

Myös immateriaalioikeudet kannattaa ottaa haltuun ja laittaa kyberturvallisuus kuntoon. Artikkelista löytyy myös vinkit Kiinaan.

Infografiikassa tuomme esille muun muassa miten vähittäiskaupan liikevaihto on kasvanut Helsingin seudulla vuonna 2021 edellisvuoteen verrattuna.

Ravitsemistoiminnan liikevaihto kasvoi Helsingin seudulla noin 13 prosenttia vuonna 2021 edellisen vuoden jyrkän laskun jälkeen. Silti myynti oli viime vuonna edelleen huomattavasti alemmalla tasolla kuin vuonna 2019.

Kauppakamarilehti tarjoilee ajankohtaista asiaa ja kiinnostavia teemoja Helsingin seudulta

Lehti ilmestyy verkkolehtenä neljä kertaa vuodessa. Lue Kauppakamarilehteä

Lue myös

Vantaan ratikka tuo palveluihin ison kasvusysäyksen – Alueelta juttu Kauppakamarilehti 3/2023

Vantaan pikaraitiotie otti toukokuussa ison askeleen eteenpäin, kun kaupunginvaltuusto vahvisti Mellunmäestä...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Uusi Kauppakamarilehti tarjoilee keinoja osaajapulan ratkaisemiseen

Kauppakamarilehden ilme uudistui ja samalla teimme lehdestä entistä saavutettavamman. Nyt voit myös kuunnella lehden artikkelit.