Artikkelikuva

Kauppakamarin uusi Suhdannepulssi tarjoaa ajankohtaisen tilannekuvan Helsingin seudulta

Helsingin seudun kauppakamari julkistaa uutena seudullisena tilannekuvana Suhdannepulssin keskiviikkona 26. huhtikuuta 2023 klo 9.30. Suhdannepulssi koostaa yritysten tämän hetken näkemykset suhdannetilanteesta ja avaa suhdannenäkymiä kolmen kuukauden päähän. Suhdannepulssin yhteydessä julkaistaan seudun työmarkkinakatsaus.

Minkälaiset näkymät yritysten suhdanteissa on tällä hetkellä? Entä miltä suhdanteet näyttävät kolmen kuukauden päästä? Helsingin seudun kauppakamari julkistaa keskiviikkona 26. huhtikuuta Suhdannepulssin, joka vastaa edellä mainittuihin kysymyksiin.

”Suhdannepulssi antaa hyvän käsityksen siitä, miten yritykset Helsingin seudulla näkevät lähiajan suhdanteiden, työllisyyden, liikevaihdon ja kannattavuuden kehittyvän. Vastaajina Suhdannepulssissa on yritysten toimitusjohtajia eri toimialoilta ja eri kokoisista yrityksistä. Ensimmäiseen Suhdannepulssiin vastasi lähes 300 toimitusjohtajaa”, kiteyttää Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen.

Lahtinen korostaa, että Suhdannepulssin tiedot ovat tuoreita, vain muutaman päivän takaa. Ajankohtainen, helposti hahmotettava tietoa auttaa yrityksiä ja muita elinkeinoelämän kanssa tekemissä olevia sidosryhmiä luomaan kokonaiskuvaa suhdanteiden kehityksestä.

Jatkossa Suhdannepulsseja julkaistaan kolme kertaa vuodessa. “Tarpeen mukaan poimimme joka kerralla mukaan kiinnostavia ja ajankohtaisia bonuskysymyksiä. Nyt ensimmäisessä Suhdannepulssissa on yritysvastaajien arvio toivottavimmasta hallituspohjasta”, Lahtinen kertoo.

Suhdannepulssin kanssa samaan aikaan julkaistaan seudun työmarkkinakatsaus. Työmarkkinakatsauksen luvut tulevat Tilastokeskuksen tiedoista. Työmarkkinakatsauksesta selviää muun muassa seudun työllisyysaste ja osa-aikaisten työsuhteiden kehitys.

”On todella kiinnostavaa nähdä se, mitä havaintoja työmarkkinatilanteesta nousee ja miten esimerkiksi työpaikkojen määrä on kehittynyt seudulla”, Lahtinen lisää.

Suhdannepulssin julkistamistilaisuuden striimi järjestetään keskiviikkona 26. huhtikuuta klo 9.30–10.15. Striimi on kaikille avoin. Mukaan voi ilmoittautua Kauppakamarikaupassa. Suhdannepulssi korvaa Kauppakamarin aiemmin julkaiseman Toimialakatsauksen. Seuraava Suhdannepulssi julkistetaan elokuussa 2023. 

Lue myös

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Lausunto: Vihti-Nummelan asemanseudun kaavarunkoehdotus

Yleistä Vihdin kunnanhallitus on pyytänyt Helsingin seudun kauppakamarin Luoteis-Uudenmaan kauppakamariyksikön lausuntoa Vihti-Nummelan asemanseudun kaavarunkoehdotuksesta. Kauppakamariyksikkö esittää lausuntonaan...

Turvallisuus-teema kiinnosti Espoon syysseminaarissa

Espoon perinteisessä syysseminaarissa Metropolian auditoriossa Karakalliossa pureuduttiin tällä kertaa turvallisuus-teemaan. Aihe oli ajankohtainen ja myös kiinnostava, sillä...