Korkeasaari kokeili ja otti käyttöön KoulutusOnlinen

Korkeasaaressa työskentelee 80 ihmistä 31 ammattinimikkeellä ja neljällä eri toimialalla. Kauppakamarin KoulutusOnline on ollut henkilöstöllä aktiivisessa käytössä.

Korkeasaaren henkilöstö kouluttautuu säännöllisesti. Talon sisäistä koulutusta edustavat Henkilöstötreffit ja Korkeasaari Akatemia, jotka vuorottelevat kahden viikon välein. Pari kertaa vuodessa järjestetään myös työhyvinvointiin keskittyvät Työhyvinvointipäivät. Uusimpana kokeilussa on ollut nyt myös KoulutusOnline.

– Päätimme kokeilla Kauppakamarin KoulutusOnline-palvelua, koska se on helppokäyttöinen – ja verkkokursseille voi osallistua missä ja milloin vain. Meillä työskentelee ihmisiä hyvin erilaisissa työtehtävissä, ja KoulutusOnlinen kursseja voi kuunnella työn lomassa – vaikka haravoidessa, hallintojohtaja Johanna Holkeri-Kauppila kiittelee.

Positiivinen kokemus

Suunnittelija Jenni Ahtiaisen johdolla KoulutusOnlinen käytöstä tehtiin myös kysely, jossa työntekijät saivat antaa palautetta kursseista.

KoulutusOnline on ollut positiivinen kokemus.

– Korkeasaarelaisia kiinnostivat etenkin IT-taidot ja taloushallinto, oman ajankäytön suunnittelu sekä työssä jaksamiseen kuten palautumiseen, uneen ja stressiin liittyvät verkkokurssit, Jenni Ahtiainen summaa.

New call-to-action

– Kannustimme kaikkia työntekijöitämme osallistumaan vähintään kaksi päivää KoulutusOnlinen kursseille. Meillä työskentelee 31 eri ammattinimikettä neljällä eri toimialalla eli koulutustarpeet vaihtelevat, Johanna Holkeri-Kauppila sanoo.

KoulutusOnlinessa yli 250 verkkokurssia

Verkkokurssit helpottavat tiedon saamista ja madaltavat osallistumiskynnystä, kun kurssille voi osallistua ajasta ja paikasta riippumatta. KoulutusOnlinessa on yli 250 verkkokurssia erilaiset toimialat huomioiden.

– Korkeasaari toimii hyvin spesifillä alalla eli suoranaisesti meille sopivaa koulutusta on harvoin saatavilla. Esimerkiksi eläintenhoitajille sopivia koulutuksia räätälöimme itse joko omien tai talon ulkopuolelta tulevien puhujien avulla, Johanna Holkeri-Kauppila sanoo.

Verkkokurssien avulla voi päivittää tietoa ja ottaa haltuun uusia osaamisalueita. Kursseja voi käydä vaikka työn lomassa muutaman minuutin kerrallaan.

KoulutusOnlinen kursseja vetävät oman alansa parhaat asiantuntijat.

– Yllätyimme myönteisesti KoulutusOnlinen kurssitarjonnan monipuolisuudesta. Mielenkiintoisesta ja laajasta tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin.

New call-to-action

Miksi Kauppakamarin KoulutusOnline?

Yritysten toimintaympäristö ja osaamistarpeet muuttuvat jatkuvasti. Kauppakamarit ovat yksi Suomen suurimmista koulutusorganisaatioista. Kauppakamari tarjoaa yritysten henkilöstölle monipuolista koulutusta yritystoiminnan ajankohtaisista asioista, muun muassa taloushallinnosta, kansainvälistymisestä, myynnistä ja markkinoinnista sekä henkilöstöhallinnosta.

Lue myös:
Edellinen artikkeli Työmatka voi tyssätä jopa tunnissa Seuraava artikkeli Yritystä voi johtaa tiedolla – tai tuurilla