Kotipizza – vastuullisuusteot osa arkea.

Kotipizza – vastuullisuusteot osa arkea

Kotipizzassa ollaan sitouduttu toimimaan vastuullisesti kaikilla osa-alueilla. Vastuullisuusteot perustuvat Kotipizzan missioon parantaa maailmaa pizza kerrallaan.

Kotipizzassa vastuullisuus on huomioitu jo kolmen vuosikymmenen ajan. Vastuullisuuden merkitys on vain kasvanut vuosien myötä, nousten yhä suurempaan rooliin Kotipizzan toiminnassa vuodesta 2015 lähtien. Tähän on vaikuttanut suuresti myös yrityksen johdon kannustava ja myönteinen suhtautuminen vastuullisuusasioihin.

– Teimme vastuullisuustyön suurimmat harppaukset brändiuudistuksemme yhteydessä vuonna 2015. Totesimme, että vastuullisuus on Kotipizzalle yksi suuri erottautumistekijä. Hallitsemme hankintaketjuamme alusta loppuun, kerromme siitä avoimesti ja käytämme lähes kokonaan kotimaisia raaka-aineita, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas sanoo.

Kotipizzassa ollaan huomattu – ja Orklan tekemien tutkimusten myötä todennettu – että suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia ruoan alkuperästä. Kotipizza on tehnyt paljon työtä vastuullisten raaka-aineiden eteen ja se sai ensimmäisenä pizzaketjuna maailmassa myös MSC-sertifikaatin vuonna 2017.

– Vastuullisuus on konkreettisia tekoja päivittäisessä toiminnassamme. Kotimaisuusasteemme lähentelee 80 %:ia. Käytämme 100 %:sti suomalaista lihaa, olemme vähentäneet lisäaineiden käyttöä ja vaihdoimme italialaisen rucolan kotimaiseen rucolanversoon, jonka hiilijalanjälki on käytännössä nolla, Isokangas listaa.

Aktiivinen toimija ilmastotalkoissa

Kotipizza on aktiivisesti mukana ilmastotalkoissa monin, konkreettisin teoin. Pakkausmateriaalien ekologisuuteen on panostettu. Jätteiden määrää on vähennetty ja vähennetään edelleen, lisäksi ruokahävikki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Muovin käyttöä on vähennetty niin paljon kuin mahdollista. Ruokakuljetukset pyritään tekemään vähäpäästöisesti. Nämä kaikki yhdessä vaikuttavat yrityksen hiilijalanjälkeen.

– Meillä on lähes 300 ravintolaa ympäri Suomen ja olemme parhaillaan luomassa kokonaisvaltaista, kaikille ravintoloillemme sopivaa ohjelmaa hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Olemme osa Orkla-konsernia ja heidän tekemänsä tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat pohjoismaisista aktiivisimpia vastuullisten yritysten kannattajia.

Suomalaiset äänestävät jaloillaan, jos yritys ei ole vastuullinen, Antti Isokangas valottaa.

Konkreettinen esimerkki Kotipizzan onnistuneesta panoksesta hiilijalanjäljen pienentämiseen on muun muassa se, että 10 000 pizzaa on jäänyt heittämättä roskiin vastuullisemman hävikkikulttuurin ansiosta.

– Kehitämme toimintaamme jatkuvasti, sillä vastuullisuus on matka, ei määränpää. Vuonna 2019 käynnistynyt Kotipizzan vastuullisuusstrategia, -tavoitteet ja niiden mittaaminen ovat toiminnassa olennaisia.

Työantajakuva hyötyy vastuullisuudesta

Antti Isokangas nostaa esiin myös työnantajakuvan merkityksen vastuullisuudessa. Kotipizzassa uskotaan, että vastuullisuus luo kannattavaa liiketoimintaa. Ilmastonmuutoksen torjuminen, ihmisoikeuksista ja työhyvinvoinnista huolehtiminen ravintoloissa ja koko toimitusketjussa on tärkeää.

– Haluamme panostaa henkilöstön viihtyvyyteen ja hyvinvointiin. On tärkeää, että kaikki kokevat ylpeyttä siitä, missä työskentelevät. Motivoituneet, hyvinvoivat työntekijät saavat myös asiakkaat voimaan hyvin, Isokangas summaa.

Vastuullinen Kotipizza

Kotipizzan vastuullisuusteot on noteerattu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Yritys on valittu pohjoismaisessa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa jo neljä kertaa Suomen vastuullisimmaksi ravintolabrändiksi.


Kotipizza  Social Burgerjoint 
Kotipizza Group

Lue myös

Myyntijohdon vastuu kasvaa – käytännön vinkkejä modernin myynnin johtamiseen

Olin puhumassa aiheesta vuoden 2023 Nordic Sales Enablement –tapahtumassa, jossa paikalla oli isojen suomalaisten yritysten...

Neuvontapalvelut: Osasairauspäiväraha – ja vuodenvaihteen lakimuutokset

Osa-aikaisen työn aloittaminen heti työkyvyttömyyden toteamisen jälkeen on mahdollista vain, jos työnantaja ja työntekijä ovat...

Osaajapula torjutaan maahanmuutolla ja koulutukseen liittyvän sääntelyn keventämisellä

Myös koulutukseen liittyvää sääntelyä on purettava ja annettava järjestelmän ohjautua vahvemmin...