Helsingin seudun kauppakamari ohjaa joulumuistamiset nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Lahjoitamme nuorille toivoa tulevaan

Helsingin seudun kauppakamari ohjaa joulumuistamiset nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen. Tuemme nuoria kohti opiskelu- ja työelämää Diakonissalaitoksen Vamos-hankkeessa.  

Yhä useampi nuori voi Suomessa huonosti ja joka kymmenes nuori on vailla työtä tai koulutuksen ulkopuolella. Osalla nuorista on useita riskitekijöitä, jotka voivat johtaa syrjäytymiseen.

”Haluamme auttaa nuoria kohti parempaa tulevaisuutta”, kertoo Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen. Hän korostaa, että jouluna on hyvä pysähtyä hetkiseksi ja kiinnittää huomiota niihin, jotka tarvitsevat tukea.

”Meillä on vastuu luoda turvallisia yhteisöjä, joissa nuoret kokevat osallisuutta ja yhdenvertaisuutta”, Pakarinen painottaa.

Diakonissalaitoksen Vamos auttaa 16–29-vuotiaita nuoria, joita huolettaa esimerkiksi arjessa pärjääminen, mielenterveys, asuminen, raha-asiat tai koulu- ja työelämään pääsy. Vamos on matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelu nuorille. Vamos-työ auttaa tutkitusti nuoria eteenpäin. Vamoksessa nuori saa tuekseen oman valmentajan. Valmentajan tuella edetään tavoitteellisesti, nuoren ehdoilla kohti työtä tai opintoja.

”Toivon, että joululahjamme osaltaan lisää nuorten mahdollisuuksia opiskella ja päästä työelämään”, Pakarinen sanoo.

Tunnelmallista joulua ja menestystä vuodelle 2023!

Helsingin seudun kauppakamari


Nuorten Vamos ja Hetkinen-joulukampanja

Lisätietoja Nuorten Vamos

Katso video YouTubesta Hetkinen-joulukampanja

Hetkinen | #autanuorta | @hdlsaatio | @DL-Vamos

Lue myös

Hyvää joulua – tänä vuonna lahjoitamme syrjäytymistä ehkäisevään nuorisotyöhön

Pandemia, uutiset Euroopassa käytävästä sodasta ja taloustilanne aiheuttavat stressiä aikuisissa ja...

Maahanmuutto ja jengit kuumensivat keskustelua MetropoliAreenalla

MetropoliAreena-vaalipaneelissa kauppakeskus Triplassa olivat tällä kertaa 14.3.2023 mukana Anders Adlercreutz (rkp.), Joel Harkimo (liik.), Mari...

Johtajuuden Naiskamari: Vetovoimaa kaupunkikeskustoihin

Johtajuuden Naiskamari on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä johtajille ja johtajiksi aikoville naisille suunnattu vaikuttamis- ja verkostoitumistapahtuma. Mielenkiintoiset...