Kyllä vastuullisesti järjestetyille tapahtumille, Messukeskus.

Pääkaupunkiseudun messu- ja tapahtumaliiketoiminta saatava käyntiin välittömästi

Messu- ja tapahtumaliiketoiminnan tämänhetkinen tilanne Uudellamaalla on kestämätön. Uusimaa on ainoa eristäytynyt saareke. Tampere, Turku ja muu Eurooppa porhaltavat ohi.

Miksi? kysyy Messukeskus Helsinki.

Messut ja yritystapahtumat ovat lukuisissa Euroopan maissa avautuneet terveysturvallisesti. Myös muualla Suomessa, kuten esimerkiksi Turussa, Oulussa ja Tampereella messuja voi järjestää. Uudenmaan koronarajoitukset ovat kuitenkin ainutlaatuiset – täysin poikkeavat verrattuna muihin samassa tautitilanteessa oleviin alueisiin Suomessa ja Euroopassa.

Tilanne on kestämätön.

– Messukeskus on Suomen suurin tapahtumatalo. Osa työntekijöistämme on ollut lomautettuna jo yli 1,5 vuotta ja menetyksemme korona-ajalta liikevaihdossa ovat pian 100 miljoonaa euroa. Edellinen Etelä-Suomen avin päätös pyyhkäisi meiltä 4 miljoona euroa pois. Jokainen viikko suhteettomia ja ennakoimattomia rajoituksia on liikaa, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Lue myös

Suomi tarvitsee metropolipolitiikkaa – MetropoliAreenalla fokuksessa on Helsingin seudun menestys

Helsingin seudun maapinta-ala on vain reilun prosentin koko Suomesta, mutta täällä...

Yritysperintäkuluille ylärajat

Kuluttajien kohdalla perintätoimia on edellä mainituin tavoin rajoitettu jo pitkään. Yritysperintäkulujen rajoitukset koskevat myös esimerkiksi yhdistyksiä ja...

Kannattaako yrityksen valvoa saatavaansa konkurssimenettelyssä?

Konkurssin vaiheet Yrityksen aloittaessa konkurssimenettelyn, siirtyy määräämisvalta yrityksessä konkurssipesän hallinnolle. Hallintoa hoitaa käytännössä pesänhoitajaksi nimetty...