Artikkelikuva

Strategia arkeen OKR-mallilla -teoksen toinen kirjoittaja Henri Sora YLEn radiohaastattelussa

Henri Sora on kirjoittanut yhdessä Juuso Hämäläisen kanssa kirjan Strategia arkeen OKR-mallilla. Ylen tekemässä haastattelussa hän kertoo enemmän siitä, mitä hyötyä Objectives and Key Results -mallin käyttöönotosta on yrityksille.

Maailmalla OKR-mallia on hyödynnetty jo monissa menestyvissä organisaatioissa pitkään, ja nyt johtamismalli on myös vähitellen siirtymässä Suomeen. Syykin on yksinkertainen, koska OKR-mallin kilpailuedut ovat ilmeiset verrattuna moneen muuhun johtamismalliin: Selkeät tavoitteet luovat organisaatioon fokusta, samansuuntaistavat sen toimintaa, kannustavat jatkuvaan oppimiseen, lisäävät läpinäkyvyyttä ja auttavat saavuttamaan tulokset nopeammin. Myös yhteys työviihtyvyyteen ja luottamukseen toteutuu tavoitteiden toteutuessa ja toiminnan selkiytyessä. Näin työntekijät kokevat myös saavansa paremmin työrauhaa ja oppivat itsenäisesti asettamaan itselleen tavoitteita ja kurottamaan niistä edelleen entistä parempiin tuloksiin.

Henri Soralla on pitkä kokemus johtajana OKR:ien viemisestä käytäntöön eri organisaatioissa. Haastattelussa hän kertoo ajatuksistaan käytännönläheisesti, jotta yritysten olisi helpompi mieltää mallin edut ja ottaa tämä käyttöön.

Kuuntele haastattelu

Lue myös

Arvioimme: pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä

Suomessa lopetti arviolta 31 000 yritystä viime vuonna. Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) lopettaneita yrityksiä...

Match XR -tapahtumassa tapaamisia ja Suomen metaversumi-aloitteen julkistus

Värikkäät valot, puheensorina ja esittelypisteet toivottivat tervetulleeksi kävijät Match XR -tapahtumaan Slushia edeltävänä iltana 29.11.2023.

Chambercast: Millainen on jatkuvan keskustelun malli, Henrietta Aarnikoivu?

Tämänkertaisessa Kirjakulman jaksossa valmentaja ja tietokirjailija Henrietta Aarnikoivu kertoo tuottaja Taina Parviaiselle, millainen on Jatkuvan...