Artikkelikuva

Suomalainen Kirjakauppa hyödyntää KoulutusOnlinea henkilöstönsä kouluttamisessa 

Suomalainen Kirjakauppa sai vuoden 2022 Henkilöstön osaamisen kehittäjä -tunnustuksen Helsingin seudun kauppakamarilta. Palkinto myönnetään vuosittain organisaatioille, jotka panostavat henkilöstönsä jatkuvaan kouluttamiseen.

Koulutusmyönteisyys on tärkeä voimavara nykyaikaisessa työelämässä. Jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen ovat olennaisia tekijöitä, jotka auttavat työntekijöitä menestymään urallaan ja organisaatioita saavuttamaan tavoitteensa. Suomalainen Kirjakauppa panostaa henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen, ja he ovat luoneet oman digitaalisen oppimisympäristön, Osaamon, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia oppimiseen. 

Joustava oppiminen työn ohessa  

Osaamossa hoidetaan koko työsuhteen kaari alkuperehdytyksestä lähtevän työntekijän muistilistaan. Palvelusta löytyy sisältöä työsuhteen eri solmukohtia tukevista aiheista, kuten työkyvyn johtaminen, tietoturva, LEAN ja koeaikakäytänteet.  

Osaamoon on tuotu runsaasti verkkokoulutuksia Kauppakamarin KoulutusOnlinesta. Suomalaisen Kirjakaupan HR asiantuntija Ulla Carroll-Hämäläisen mukaan KoulutusOnlinen lyhyet ja käytännönläheiset verkkokurssit palvelevat hyvin henkilöstön tarpeita, sillä ne ovat helppoja sisäistää myös kiireisessä työympäristössä. KoulutusOnlinen verkkokoulutukset koostuvat lyhyistä, tietoiskumaisista osista, jotka innostavat oppimaan ja oivaltamaan matalalla kynnyksellä, sillä jokainen voi oppia omassa tahdissaan ja valita juuri itselleen sopivat koulutuskokonaisuudet. 

Osaamo ja KoulutusOnline tukevat oppimista oman työn ohessa, sillä verkkokursseja voi suorittaa joustavasti päivittäisen työn ohessa. Tämä on erityisen tärkeää myymälöissä työskenteleville, joiden työympäristö on usein hektinen ja aikaa on rajallisesti. 

Oppiminen hyödyttää sekä yksilöä että organisaatiota  

Jatkuva kouluttautuminen tuo monia hyötyjä sekä organisaatiolle että yksittäisille työntekijöille. Organisaation tasolla koulutusmyönteisyys auttaa pitämään työntekijöiden osaamisen ajan tasalla ja parantaa organisaation toiminnan tehokkuutta ja laatua. Suomalaisessa Kirjakaupassa jatkuva oppiminen on luonteva osa työtä ja auttaa työntekijöitä menestymään tehtävissään. 

Ulla Carroll-Hämäläinen sanookin, että Suomalainen Kirjakauppa haluaa jatkossakin tukea henkilöstön kouluttautumista tarjoamalla laajempien tutkintoon suuntautuvien koulutusten lisäksi myös pienempiä valmennuskokonaisuuksia, jotka on suunniteltu sopimaan työn arjen keskelle.  

Suomalainen Kirjakauppa on vuonna 1912 perustettu erikoiskirjakauppa, joka tarjoaa kuluttaja- ja yritysasiakkailleen elämyksiä ja hyötyä. Suomen suurin valtakunnallinen kirjakauppaketju palvelee asiakkaita 56 myymälässä ja verkkokirjakaupassa. Suomalainen Kirjakauppa kuuluu Otava-konserniin. 

Kiinnostaako KoulutusOnline? Varaa aika myyjälle, niin autamme sinuakin kouluttautumisessa. Varauskalenteriin tästä


Lue myös

Näin Lingsoftilla opeteltiin valmentavaa työotetta 

Lingsoftilla satsataan henkilöstön ammattitaidon kehittämiseen ja urakehityksen, joten henkilökuntaa koulutetaan aina tarpeen mukaan. Syksyllä 2023 Lingsoftilla huomattiin...

Hyödynnä Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin ja Saksan kauppakamarien globaalia ulkomaanverkostoa (AHK)

Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin tiimi koostuu 31 asiantuntijasta, ja sen toimisto sijaitsee Helsingin...

Ota osaamistarpeiden ennakoinnin hyödyntämispotentiaali paremmin käyttöön

Tietoa aiheesta on olemassa, mutta kuten Ami-säätiön ja Helsingin seudun kauppakamarissa toimivan Ennakointikamarin selvitys Helsingin...