Toimitusjohtaja Pia Pakarinen Helsingin seudun kauppakamari.

Toimitusjohtajalta: Matka yritysjohtoon alkaa jo koulutusvalinnoista

EU:n komissio kirittää yrityksiä tasa-arvon toteuttamiseen. Heinäkuuhun 2026 mennessä vähintään 40 prosenttia yli 250 hengen pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä on oltava naisia.

Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa nousi Suomessa tasaisesti 2000-luvun alusta, mutta osuus on viime vuosina jumittunut 30 prosentin tuntumaan. Suomi on EU:ssa parhaiden joukossa, mutta ei tähtioppilas. EU-maista ainoastaan Ranska on jo nyt komission tavoitteessa. Paljon jää petrattavaa kahdelle vuodelle.

Hallitusten jäseniksi noustaan yleensä toimitusjohtajan tehtävästä, johon puolestaan edetään liiketoimintajohdosta. Naisten osuus pörssiyhtiöiden toimitusjohtajista oli vuonna 2023 Keskuskauppakamarin selvitysten mukaan yhdeksän prosenttia ja liiketoimintojen johdosta 13 prosenttia. Johtoryhmissä istuvat naiset työskentelevät usein tukitoimintojen – viestintä, lakiasiat, henkilöstöasiat – johdossa, joissa heidän osuutensa on 39 prosenttia.

Nimitysvaliokunnilla ja rekrytoijilla on iso vaikutus naisjohtajien osuuden kasvattamiseen. Se, ettei hyviä naisehdokkaita löytynyt, ei enää kelpaa selitykseksi. Pidemmän aikavälin kiintiötavoitteiden täyttämiseksi nuoria naisia pitäisi kannustaa hakeutumaan nimenomaan liiketoimintojen johtoon.

Koulutusvalinnat vaikuttavat mahdollisuuksiin nousta yritysjohtoon.

Johtajilla on usein korkeakoulututkinto kauppatieteistä tai tekniikan alalta. Koulutusvalintojen perusteella naisten rynnistystä johtotehtäviin saadaan vielä odottaa. Naisten osuus Aalto Yliopiston kauppakorkeakoulusta opiskelupaikan vastaanottaneista oli vuonna 2015 jo 41 prosenttia, mutta se pieneni 36 prosenttiin vuonna 2023. Tekniikan aloilla naisten osuus on suunnilleen samoissa prosenttilukemissa. Osuus on harmillisen pieni, kun kaikista korkeakouluopiskelijoista noin 60 prosenttia on naisia ja esimerkiksi Helsingin yliopistossa jo kaksi kolmesta opiskelijasta on naisia.

Naiset voivat vaikuttaa etenemismahdollisuuksiinsa määrätietoisesti myös itse: panostaa koulussa matematiikkaan ja valita kauppatieteelliset tai tekniikan alan opinnot. Johtajana voi toisaalta menestyä monenlaisella opintotaustalla. Tutkintoakin tärkeämpää on hakeutua työelämässä rohkeasti liiketoimintojen johtotehtäviin.


Pia Pakarinen
toimitusjohtaja
Helsingin seudun kauppakamari
X (twitter): Pia_Pakarinen
LinkedIn: Pia Pakarinen

Lue myös

Toimitusjohtajalta: Kasvu-uraa etsimässä

Hallituksen kehysriihessä päätettiin kasvua tukevista toimista, kirjoittaa Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen.

Toimitusjohtajalta: Miten Helsingin ydinkeskustaa pitäisi elävöittää?

Ydinkeskustassa oleskellaan lähtökohtaisesti neljästä syystä: töissä, viettämässä vapaa-aikaa, matkailijana tai asukkaana. Helsingin keskusta on Suomen...

Matkahuolto: Porvoon kyläkyyti – yhteisöllisyyden asialla

Keskuskauppakamari palkitsee vastuullisuustyössä menestyneen organisaation Vuoden vastuullisuusteko -kilpailussa. Matkahuolto - Porvoon kyläkyyti oli toinen vuoden 2021 finalisteista.