KauppakamariTiedon Ulkomaankaupan teokset

Ulkomaankaupan teoksista saan apua yritykseni vientiin liittyviin asioihin – KauppakamariTieto

Halusimme keskittyä oman painotalon kasvattamiseen ja kehittämiseen sekä samalla kansainvälistämiseen, sanoo Susanna Myllymäki, joka on perustanut More Joy Oy -nimisen yrityksensä aluksi yhden naisen toiminimenä vuonna 1997. Yli kymmenen vuotta myöhemmin hän fuusioi miehensä kanssa perheen kaksi yritystä yhdeksi osakeyhtiöksi.

– Parkanossa toimiva perheyrityksemme toimii painotalona, joka tuottaa kotiin sopivia tekstiilejä oman malliston ja asiakkaiden mallistojen kautta. Päätuotteena meillä ovat ekologiset keittiötekstiilit, Myllymäki kertoo.

Myllymäki on koulutukseltaan muotoilija, mutta hän toimii nykyään myös yrityksen toimitusjohtajana. Hän vastaa tuotteiden suunnittelusta ja markkinoinnista sekä näiden toimien organisoinnista yrityksen verkostossa. Myös ulkomaankaupan johtaminen on hänen vastuullaan yrityksen tehdessä vientiä jo kahdeksatta vuotta. Hän sanoo, että pienen perheyrityksen toiminnassa oikeanlaisella verkostoitumisella on suuri merkitys.

Vastuullani on ulkomaankaupan johtaminen.
Olemme tehneet vientiä jo kahdeksan vuotta,
sanoo Susanna Myllymäki, More Joy Oy.

Lisäksi MoreJoy Oy:n arjessa käytetään myös viikoittain Ulkomaankaupan teoksia.

– Otimme KauppakamariTiedon teokset käyttöön useampi vuosi sitten, kun tutustuin messuilla Helsingin seudun kauppakamarin edustajan esittelyyn. Katsoin aiheelliseksi tutustua ja yllätykseni oli positiivinen. KauppakamariTieto toimii mainiosti, kun saamme aina ajankohtaiset tiedot automaattisesti päivitettynä käyttöömme, Myllymäki sanoo.

– Olen tarvinnut Ulkomaankaupan teoksia viennin perusasioissa, niiden valmisteluissa ja päivittämisessä. Kuljetusehdot, tullimuodollisuudet ja erilaiset asiakirjojen valmistelut ovat sujuneet teosten avulla kätevästi.

Olen miettinyt, etten saisi mistään muualta päivitettyä tietoa näin sujuvasti suoraan käyttööni, kun en itse ole viennin koulutettu ammattilainen, Myllymäki sanoo tyytyväisenä.

Yrityksessä on myös käytetty teoksessa olevia valmiita sopimuspohjia, ja he ovat saaneet juristien apua puhelimitse omien sopimusten valmisteluihin.

– Juristit, joita kauppakamarin kautta tavoitin, tekevät meille nyt kunnollista sopimuspakettia eli personoivat maakohtaisia sopimuksia oman verkostonsa avulla. Tämä on loistavaa palvelua parhaimmillaan, hän iloitsee.

– Olin iloinen saadessani kuulla, että keväällä 2020 julkaistaan myös uusi tuote Viennin maatieto. Teoksessa on painotettu suomalaisen viejän tarpeita viennin eri vaiheissa. Saan sieltä tietoa muun muassa viennissä vaadittavista asiakirjoista, asiakirjojen vahvistamisesta ja laillistamisesta, vapaakauppasopimuksista ja niihin liittyvistä alkuperäselvityksistä, kuljetuksiin liittyvistä erityismääräyksistä sekä tuotteiden pakkaus- ja merkintämääräyksistä.

Tarvittaessa saan neuvontaa myös sähköpostitse ja puhelimitse.


Myllymäen mielestä Ulkomaankaupan teokset ovat yksi hallintaväline yrityksen ulkomaankaupan hoitamiseen ja ajankohtaisen tietotaidon ylläpitämiseen. Vastuualueet ja toimitusehdot eri toimituksissa on tullut tarkastettua, ja yrityksen toimintaa on kehitetty paljon teosten avulla, sillä heillä ei ole vielä erikseen palkattuna viennin ammattilaista.

Ulkomaankauppa & Maatieto -paketti, KauppakamariTieto

Susanna Myllymäki suosittelee palvelua erityisesti ulkomaankauppaa rakentaville pk-yrityksille, joilla ei välttämättä ole vielä erillistä vientiosastoa ja ammattilaisia asioita hoitamassa. Toki vientiosastojen perustarpeen nämä ulkomaankaupan teokset täyttävät mainiosti, Myllymäki toteaa.

Teosta päivitetään  jatkuvasti ja sen asiantuntijana toimii  ulkomaankaupan määräysten asiantuntija Jukka Säikkälä, joka tarvittaessa myös neuvoo sekä sähköpostilla että puhelimitse.

Lue lisää KauppakamariTiedon Ulkomaankauppa & Maatieto -paketin teoksista 

Tutustu maksutta – tilaa koekäyttötunnukset viikoksi!

Tutustu teoksiin maksutta koekäyttötunnuksilla. Tilaa koekäyttötunnukset viikoksi!

 

Lue myös

Viikon kysymys: Mitkä maat hyväksyvät ATA carnet -tulliasiakirjan?

Muut asiantuntijamme ja juristimme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.

Viikon kysymys: Voinko vähentää lahjoituksen yritykseni verotuksessa?

Viikon kysymyksessä juristimme ja muut asiantuntijamme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.

Saunarekka kuljetti Käärijän Euroviisuihin – väliaikaiseen vientiin hyödynnettiin ATA carnet’ia

Saunarekan viennissä käytettiin kauppakamareiden myöntämää ATA carnet’ia. ATA carnet on kansainvälinen...