Jukka Koivumäki on veroasiantuntija Helsingin seudun kauppakamarin neuvontapalvelussa.

Viikon kysymys: Voinko vähentää lahjoituksen yritykseni verotuksessa?

Viikon kysymyksessä juristimme ja muut asiantuntijamme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.

Omistan pienen osakeyhtiön Helsingissä. Yhtiön toimialana on LVI-huollot. Haluaisin antaa yrityksestäni 600 euron lahjoituksen Pohjois-Karjalassa olevalle urheiluseuralle. Voinko vähentää tämän lahjoituksen yritykseni verotuksessa?

Vastaus:

Yhtiö voi antaa vähäisen raha- tai esinelahjoituksen yleishyödylliseen tarkoitukseen. Kun lahjoitus tehdään samalle alueelle missä yritys toimii eli paikalliseen toimintaan tai samaa toimialaa lähellä olevaan tarkoitukseen, niin lahjoitus katsotaan suhdetoiminnan luonteiseksi menoksi ja siten on yritykselle vähennyskelpoinen kulu. Vähennyskelpoisen lahjoituksen arvo voi olla maksimissaan 850 euroa. Tuon summan ylimenevä lahjoituksen osa on yritykselle vähennyskelvotonta.

Pohjois-Karjalassa olevalle urheiluseuralle annettu lahjoitus ei ole annettu paikalliseen toimintaan, kun urheiluseura toimii eri puolella Suomea eikä urheiluseuran toimialakaan ole lähellä yrityksen toimialaa. Tämän vuoksi kyseinen lahjoitus ei ole yrityksen verotuksessa vähennyskelpoista.

Jukka Koivumäki
veroasiantuntija
Neuvontapalvelut
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

KoulutusOnline: Ajankohtaista verotuksesta 11.4.2024

Huhtikuun maksuttomassa KoulutusOnline-aamussa saat tiiviin katsauksen verotuksen ajankohtaisista teemoista. Noin tunnin mittaisen tilaisuuden asiantuntijana on Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntija Jukka Koivumäki.

Osakeyhtiön varojenjako 15.5.2024

Osakeyhtiön varojenjaosta säädetään osakeyhtiölaissa sekä verolaeissa. Osakeyhtiöstä on mahdollista jakaa varoja takaisin osakkeenomistajille usealla eri tavalla. Oletko sinä ajan tasalla verotuskäytännöstä? Asiantuntijana on veroasiantuntija Jukka Koivumäki.

Lue myös

Viikon kysymys: Tuleeko yrityksen tuotekehitysprojektin poistoja kirjata päättyvälle tilikaudelle, kun projekti on valmis vasta seuraavana tilikautena?

Pääsääntöisesti kyllä poistot pitää tehdä päättyvälle tilikaudelle. Kirjanpitolautakunta on ohjeistanut yleisohjeessaan...

Viikon kysymys: Miten lomautettuina olevien työntekijöiden kesälomien kanssa toimitaan ja voiko kesäloman määrätä pidettäväksi lomautusaikana?

Työnantaja voi määrätä kesäloman pidettäväksi lomautusaikana. Vuosiloma on lakisääteinen ja se...

Neuvontapalvelut: Asiakkaan maksuongelmista aiheutuneet luottotappiot

Maailman tilanne muuttuu koko ajan. Kaikilla yrityksillä ja perheillä ei mene taloudellisesti hyvin. Jäävätkö laskunne maksamatta?