Vantaan innovaatiokilpailu. Kilpailussa etsitään ratkaisuja arjen palveluihin, kaupunkikeskustojen kukoistukseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Vantaan innovaatiokilpailusta näkyvyyttä ja rahoitusta parhaille kaupunkikehittämisen ideoille!

Vantaan kaupunki rahoittaa 300 000 eurolla pieniä ja suuria kehitysprojekteja, joita vantaalaiset yritykset, järjestöt, oppilaitokset ynnä muut toimijat sekä yksittäiset kaupunkilaiset ideoivat ja haluavat toteuttaa 2022–2023.

Kilpailussa tarjoutuu aito mahdollisuus toteuttaa idea, johon ei ole käytettävissä omaa budjettia tai muuta taloudellista tukea.

Hakuaika on 15.8.2022 asti ja voit osallistua seuraaviin kategorioihin:

  1. Hyvän arjen palvelut 
  2. Kukoistavat kaupunkikeskukset 
  3. Ilmastonmuutoksen torjunta 

– Minkä tahansa idean todellinen hyvyys ja tarve selviää tekemisen myötä. Vantaalla on reipas tekemisen meininki ja innovaatiokilpailun toteutustapa on tästä hieno käytännön esimerkki, toteaa Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan toimiston johtaja Tommo Koivusalo tyytyväisenä.

Innovaatiokilpailuun ovat lämpimästi tervetulleita kaikenlaiset ihmisen kokoiset ja näköiset, vantaalaisten arkea konkreettisesti helpottavat tai ilahduttavat ideat. Esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyvä idea voi olla korkean teknologian koje tai laite, mutta myös kaupungin asukkaille konseptoitava, luontoa säästävä uusi tapa toimia omassa arjessa.

Innovaatiokilpailu järjestetään palkintosummalla, jonka Vantaan kaupunki voitti marraskuussa 2021 tultuaan valituksi Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi. Valtaosa 500 000 euron palkintosummasta halutaan kanavoida vantaalaisille toimijoille kilpailun kautta.

– Euroopan innovaationeuvoston päätös palkita Vantaa nousevana innovaatiokaupunkina oli iloinen ja mieluisa yllätys. On hienoa, että voimme laittaa hyvän kiertämään ja tarjota Vantaan asukkaille, yhteisöille ja yrityksille mahdollisuuden ideoida uusia arjen innovaatiota, Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja Kimmo Viljamaa iloitsee.

Kehitetään Vantaata yhdessä

Miten vahvistamme yhteisöllisyyttä ja estämme eriarvoistumista? Voisiko urbaania ruoantuotantoa lisätä? Kuinka edistäisimme kiertotaloutta? Etsimme niin suuria kuin pieniäkin ideoita entistä paremman Vantaan rakentamiseksi. Kaikenkokoisia kaupunkikeksintöjä -innovaatiokilpailu alkoi 14.4. ja ilmoittautumislomake on auki 15.8.2022 asti.

Lue lisää innovaatiokilpailusta


Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan aluejohtokunta

Lue myös

Lausunto: Luonnos valtion väyläverkoston investointiohjelmaksi vuosille 2025–2032

Väylävirasto on pyytänyt Helsingin seudun kauppakamarin lausuntoa luonnoksesta valtion väyläverkon investointiohjelmaksi vuosille 2025–2032.

Lausunto: Valtion väyläverkoston investointiohjelma vuosille 2024-2031

Kauppakamari on antanut lausunnon Väylävirastolle valtion väyläverkon investointiohjelmasta vuosille 2024-2031.

Vantaan Energia hakee kumppanien kanssa vauhtia päästövähennyksiin

Vantaan Energia kehitti kumppaneiden kanssa biovoimalan tehoa parantavan digitaalisen järjestelmän. Yhteistyönä syntyvät innovaatiot auttavat energiayhtiötä vähentämään päästöjä.