Artikkelikuva

Vuoden katutyömaa -kilpailu alkaa: ehdota suosikkisi mukaan!

Helsingin kaupunki järjestää jo kolmatta kertaa Vuoden katutyömaa -kilpailun. Suosikkeja voi ehdottaa mukaan kisaan kyselyn avulla 10.9. asti.

Kilpailun tavoitteena on löytää työmaa, jonka työmaajärjestelyt, opastukset ja väliaikaiset kulkureitit ovat kaikille kadunkäyttäjille ensiluokkaisia ja toimivia. Kilpailu tuo esille ja kehittää katutyömaiden hyviä käytäntöjä ja kannustaa parempaan työmaatoimintaan.

Mukana on sekä kiinteistötyömaita että erikokoisia infratyömaita.

Kaupunkilaiset voivat osallistua työmaiden kisailuun ehdottamalla omaa suosikkityömaata, jossa asiat toimivat heidän mielestään erityisen hyvin. Myös infra-alan toimijat voivat ehdottaa omia työmaitaan mukaan kilpailuun.

Lopullisen valinnan parhaimmasta työmaasta tekee arviointiraati, johon kuuluu Infra ry, Rakli, Invalidiliitto, Näkövammaisten liitto, Helsingin seudun kauppakamari, HSL, HSY ja Helsingin kaupunki. Kilpailun koordinoi Ramboll. Helsingin seudun kauppakamarilta arviointiraadissa on mukana johtava asiantuntija Tiina Pasuri.

”Asenne ratkaisee, kun katutyömaiden ulkopuolisille aiheuttamia haittoja pyritään minimoimaan. Esteettömien ja selkeiden kulkureittien järjestäminen ei ole rakettitiedettä, mutta työmaan koko henkilöstön on sitouduttava asian edistämiseen. Monikanavainen ja riittävän ajoissa tapahtuva viestintä on myös avainasemassa”, toteaa Pasuri.

Arviointiraati käy vuoropuhelua työmaiden kanssa kilpailun aikana ja kannustaa hyvien käytäntöjen ylläpitämiseen sekä kehittämiseen antamalla palautetta ja parannusehdotuksia. Näin ollen jo itse kisaan osallistumisesta on hyötyä työmaille.


Ehdotuksia voi esittää osoitteessa:https://new.maptionnaire.com/q/3rc2tf4db2h7. Voit vastata kyselyyn suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. 

Lue myös

Kruunusillat voittoon Helsingin kaupungin Vuoden katutyömaa -kilpailussa

Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa etsitään työmaata, jossa muun muassa väliaikaiset kulkureitit, viestintä ja esteettömyys on...

Kilpailukieltosopimuksia koskeva muutos tuli voimaan – hyödynnä siirtymäaika

Työnantajan kannattaa nyt hyödyntää siirtymäaika, sillä vuoden 2022 aikana työnantaja voi irtisanoa vanhat kilpailukieltosopimukset ilman...

Nyt uutta: Viikon kysymys ratkoo lakipulmia

Pohditko kirjanpitoa tai verotusta? Tarvitsetko työsuhdeasioihin liittyviä lakineuvoja? Verkkosivuillamme julkaistava Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin lakiasioihin.