Artikkelikuva

Yhdistys – tarvitsetko kesätyöntekijää?

OP Helsinki etsii helmikuun ajan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voisivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin –kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja OP Helsinki lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä asia, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. Haluamme tukea lahjoituksellamme nuoria mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa löytämisessä. Kesätöissä nuoret oppivat myös taloustaitoja. Samalla haluamme tukea yhdistysten tärkeää toimintaa pääkaupunkiseudulla, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen.

Tukea on tarjolla yhteensä 300 nuoren työllistämiseksi. Maaliskuun alussa OP Helsinki valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Valtakunnallisesti OP tarjoaa kesällä 2020 yhteensä 1700 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotialle nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kyseessä on seitsemäs kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. 

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin –tukea helmikuun loppuun asti

Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 19. huhtikuuta asti

Lue myös

Neuvontapalvelut: Yhdistyslakiin käytännön toimintaa helpottavia muutoksia

Liittymisasioiden delegointi toimihenkilölle Jatkossa yhdistyksen säännöissä voidaan määrätä, että hallitus voi delegoida jäseneksi ottamista koskevan...

Yhdistyksen hallituksen asemasta

Yhdistyksiä on yhdistysrekisterissä Suomessa noin 135 000. Suureen määrään yhdistyksiä mahtuu myös taloudellisesti merkittävää toimintaa harjoittavia yhdistyksiä.