Helsingin Messujen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Anni Vepsäläinen: Menestyminen edellyttää seudullista yhteistyötä

Suomen Messujen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen on toiminut Helsingin seudun kauppakamarin puheenjohtajana vuodesta 2017 asti. Mikä on täydet puheenjohtajavuodet palvelleen puheenjohtajan perintö? Entä mitkä onnistumiset ovat jääneet mieleen?

Koronapandemia on värittänyt Vepsäläisen puheenjohtajakautta. Erityisesti pääkaupunkiseudun matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alaa runnellut koronapandemia on laittanut monet toimijat ahtaalle. Helsingin seutu on selvinnyt ja monessa yrityksessä on löydetty uutta liiketoimintaa, sovellettu ketterästi uusia navigointikeinoja ja menty eteenpäin. Messutoiminta on jo ehtinyt käynnistyä syksyllä vilkkaasti: Helsingin Kirjamessut toi takaisin Messukeskukseen lokakuussa yli 52 000 kirjallisuuden ystävää. Mutta pandemia jatkuu ja muuttuvien olosuhteiden kanssa kysytään uudistumiskykyä ja joustavuutta.

Vepsäläinen ei jatka kauppakamarin puheenjohtajana, sillä hänelle tulee täyteen neljä maksimivuotta, mutta kauppakamarin missio – yritysten menestyksen vahvistaminen Helsingin seudulla – vaikuttaa jatkossakin hänen toiminnassaan. Hänen on vaivatonta listata onnistumisia puheenjohtajavuosiltaan.

– Olen ollut todella tyytyväinen sinnikkääseen vaikuttamistyöhön Helsingin seudun liikenneinvestoinneissa ja -järjestelyissä. Kauppakamarin ääni on kuulunut vahvasti myös työperäisen maahanmuuton edistämisessä, ja kauppakamari on vaikuttanut muun muassa International House Helsingin (IHH) toiminnan kehittämiseen ja vakinaistamiseen, Vepsäläinen kertoo.

– Arvostan todella kovasti koko kauppakamariryhmän yhteistyötä ja digitaalisia kehitysloikkia, joita on toteutettu pandemian puristuksessa. Kun korona rysähti päälle, koulutukset siirtyivät pikavauhtia verkkoon ja palvelutaso pystyttiin pitämään korkealla, hän jatkaa. – Kauppakamarin jäsenet saavat roppakaupalla vastinetta jäsenmaksulleen. Olen todella ylpeä kauppakamarin laadukkaista palveluista. Asiakastyytyväisyys on ansaitusti korkealla tasolla, Vepsäläinen kiittelee.

Mitä evästystä annat kauppakamarille jatkossa?

– Toivon, että tuleva puheenjohtaja Saku Sipola ja uusi toimitusjohtaja Pia Pakarinen jatkavat ponnisteluja elinkeinoelämän menestyksen eteen. Uudistamistyön jatkaminen on tärkeää, ja erityisesti seudullisen yhteistyön vahvistamisen pitäisi korostua. Erityisen keskeistä on uuden strategian tekeminen Helsingin seudun kauppakamarille yhdessä johdon, jäsenten ja kauppakamarin ammattitaitoisen henkilökunnan sekä tärkeimpien sidosryhmien kanssa, Vepsäläinen painottaa.

Helsingin seudun kauppakamari on jäsenmäärältään Pohjoismaiden suurin, vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva kauppakamari. – Koen, että kauppakamarissa on vielä paljon mahdollisuuksia esimerkiksi yhteistyöhön naapurimaidemme kauppakamareiden kanssa, sanoo Vepsäläinen.


”Helsingin seudun kilpailukyvystä on pidettävä jatkuvasti huolta.”

Lämmin kiitos kaikilta kauppakamarilaisiltamme sinulle, Anni!

Tiina Tikander


Lue myös

Osaajapulaan tarvitaan yhteistyötä ja yrityslähtöisiä opintopolkuja

Pitkän ja piinavan koronakurimuksen yhtenä valopilkkuna on ollut Suomen varsin suotuisia suhdannetilanne. Pandemian alussa uhkana...

Laurean avainkumppanuus: Paljon muutakin yhteistyötä kuin vain harjoittelupaikkoja 

Laurea-ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille kokonaispaketin, joka sisältää opiskelijoiden harjoittelun ohella yhteistyötä kehityshankkeissa ja henkilöstön osaamisen kehittämisessä.

Lausunto: Ympäristöministeriön ehdotus hallituksen esitykseksi kaavoitus- ja rakentamislaiksi

Huomioita alueidenkäytön kokonaisuudesta Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus on yksi tämän...