ATA carnet’lla nostolava-autot matkaavat Kanadaan ja tuulivoimalat huolletaan Norjassa

ATA carnet’lla nostolava-autot matkaavat Kanadaan ja tuulivoimalat huolletaan Norjassa

Janneniska Oy haki ensimmäisen ATA carnet’nsa vuonna 2013. Helppokäyttöinen asiakirja sujuvoittaa tullausmenettelyjä ja säästää aikaa ja rahaa.

Sen jälkeen yritys on hankkinut niitä vuosittain tavaroiden väliaikaista vientiä varten EU:n ulkopuolelle.

– Kun toimintamme laajeni EU:n ulkopuolelle, aloimme hakea ATA carnet’ita viedäksemme kalustoa väliaikaisesti Kanadaan ja esitelläksemme toimintaamme siellä. Tuulivoimaloiden huoltotöitä olemme tehneet asiakkaillemme useana vuonna Pohjois-Norjassa. ATA carnet’ita olemme hakeneet useasti Norjan ja Kanadan matkojamme varten”, kertoo turvallisuuspäällikkö Saku Nurminen Janneniska Oy:stä.

Nurmisen mukaan ATA carnet’lla tavaroiden vieminen väliaikaisesti EU:n ulkopuolelle on helppoa ja ohjeet ovat selkeät.

– Tehtäväksemme on jäänyt noudattaa sääntöjä ja aikatauluja sekä huolehtia siitä, että saamme tarvittavat leimat tulliselvitysten yhteydessä.

Helsingin seudun kauppakamari on auttanut meitä kiperissä tilanteissa myöntämällä ATA carnet’n minimiajassa, Nurminen jatkaa.

Anne Hatanpää, yhteyspäällikkö kansainvälisissä asioissa.

– Matkan varrella sattuu ja tapahtuu. Joskus muutokset ovat yllättäviä, ja niihin on löydettävä nopeasti ratkaisuja. Silloin kannattaa kääntyä kauppakamarin puoleen, joka auttaa yritystä selviytymään haasteellisesta tilanteesta nopeasti, muistuttaa Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden yhteyspäällikkö Anne Hatanpää.

– Kauppakamari on ollut yhteydessä eri maiden tulleihin ja selvittänyt puolestamme tulleilta tulleita kyselyjä ja niihin liittyviä epäselvyyksiä. Kauppakamarin ripeä toiminta on auttanut meitä kiperissä tilanteissa, Nurminen sanoo.

Lisätiedot ja ohjeet
ATA carnet’n hakemista varten

www.atacarnet.fi

 


Yritystiedot:

Janneniska Oy:
Janneniska Oy on Pohjoismaiden johtava nostolava-autoja vuokraava yritys. Toimintamme perustana on ammattitaitoinen ja palveleva henkilökunta sekä nykyaikainen ja turvallinen kalusto. Tavoitteenamme on taata asiakkaillemme parhaat mahdolliset olosuhteet töiden turvalliseen suorittamiseen. Tarvittaessa henkilökuntamme avustaa myös varsinaisessa urakassa, jolloin työ sujuu nopeammin ja tehokkaammin. Bladefence Oy kuuluu Janneniska konserniin ja tuottaa tuulivoimaloiden siipien huoltopalveluita.

Bladefence tarjoaa kehittyneimmät menetelmät tuulivoimaloiden siipien suorituskyvyn ja kestävyyden maksimoimiseksi. Yritys on perustettu vuonna 2010, ja siitä lähtien yritys on keskittynyt tarjoamaan korkealaatuista siipihuoltopalvelua ja muuttamaan reaktiivisten ja kalliiden tuuliturbiiniterien korjausten yleistä käytäntöä kohti yhteisiä riskejä, ennaltaehkäisevää huoltoa ja kiinteitä maksuja.

 

Apocalyptican huippusellistit maailmalla – ATA carnet helpottaa soitinten ja muiden tavaroiden väliaikaista vientiä maasta toiseen

007

Lue myös

ATA carnet nopeuttaa tavaroiden väliaikaista vientiä

Paperiteollisuuden parissa toimiva PR Rolls tarvitsee asiakirjoja erityisesti silloin, kun tavaroita viedään Venäjälle, Australiaan ja Sveitsiin. Kallio...

Kehätie avaisi liikennesolmuja ja pienentäisi päästöjä

Hämeenlinnan väylältä aina Lahdentielle asti kulkeva Kehä IV on tiehanke, jota on sommiteltu pk-seudun karttapohjille jo vuosikymmenien ajan.

Apocalyptican huippusellistit maailmalla – ATA carnet helpottaa soitinten ja muiden tavaroiden väliaikaista vientiä maasta toiseen

– ATA carnet -tulliasiakirjan hankkiminen on yksinkertaista ja nopeaa, joskin tavaroiden...