Espoon Elinkeinofoorumiin, Business Espoo, Dipoliin saapuu tilaisuuteen osallistujia.

Business Espoon Elinkeinofoorumissa pureuduttiin osaamispääomaan

Investoinnit ovat perinteisesti kohdistuneet koneisiin, laitteisiin ja toimitiloihin. Jatkossa niiden rinnalle on nostettava ihmiset, heidän osaamisensa ja työhyvinvointi. Tämä kävi selväksi Business Espoon Elinkeinofoorumissa, jossa kuultiin myös ajankohtainen talouskatsaus sekä palkittiin Ilmapallokeskus Balloon Center vuoden espoolaisyrityksenä.

Business Espoon perinteisessä Elinkeinofoorumissa tehtiin keskiviikkona 18.4. historiaa. Dipolin saliin ja livestream-linjoille oli ilmoittautunut ennätysyleisö eli yli 400 kuulijaa.

– Yleensä tähän päivään osuu lumi- tai räntäsade eli nyt rikkoontui tämäkin perinne, vitsaili tilaisuuden moderaattorina yhdessä kaupungin elinkeinojohtaja Harri Paanasen kanssa ollut Helsingin seudun kauppakamarin Espoon toimiston johtaja Saija Äikäs.

Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Harri Paananen ja Helsingin seudun kauppakamarin Espoon toimiston johtaja Saija Äikäs Espoon Elinkeinofoorumissa 2023.

Elinkeinofoorumin teemaksi oli valittu osaaminen ja sen kehittäminen, onhan se yksi Espoon ja samalla koko Suomen keskeisistä tulevaisuuden haasteista.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän mukaan se on myös seikka, joka tulevan hallituksen on huomioitava.

Espoon Elinkeinofoorumissa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.


– Tarvitsemme lisää kansainvälisiä osaajia, mutta samalla on huolehdittava myös heidän lastensa ja nuorten koulutuspoluista. Niitä on oltava tarjolla myös kansainvälisillä kielillä ja tähän panostettava jatkossa tosissaan. Erityisen tärkeää se on metropolialueella, Mäkelä huomautti.

Työelämässä tapahtuu inhimillinen vallankumous

Futuristi, keksijä ja tietokirjailija Perttu Pölönen kehui oman esityksensä aluksi Espoon rohkeaa etunojaa, kasvuvauhtia ja innovatiivisuutta. Samalla hän tähdensi, etteivät koulutus ja tutkinnot vielä takaa turvallista tulevaisuutta.

Futuristi, keksija ja tietokirjailija Perttu Pölönen, Espoon Elinkeinofoorumissa 18.4.2023.

Teknologian kehittymisen myötä edessä on jälleen yksi teollinen vallankumous, jossa otetaan askeleita aiempaa inhimillisempään suuntaan.

– Jokainen voi miettiä, onko kirjasto, kauppa tai pankki parempi,
jos siellä ei ole henkilökuntaa?

Futuristi, keksijä ja tietokirjailija Perttu Pölönen.

Tai Teams-palaveri verrattuna tapaamiseen kasvokkain? Jatkossa meidän on opittava näkemään näiden aitojen kohtaamisten ja inhimillisyyden arvo, Pölönen totesi.

Vuoden espoolaisyritys on juhlimisen ammattilainen

Tapahtuman päätteeksi palkittiin vuoden espoolaisyritys. Yrittäjien tekemä valinta osui Jonna ja Petri Niemisen vuonna 1991 perustamaan Ilmapallokeskus Balloon Centeriin, josta on vuosien saatossa kasvanut juhlajärjestelyjen monipuolinen ammattilainen.

Ilmapallokeskus Balloon Center valittiin vuoden espoolaisyritykseksi Espoon Elinkeinopäivässä 2023.

Yhtiöllä on yhteensä seitsemän myymälää, joista kolme Espoossa. Ilmapallokeskus työllistää 70 henkilöä ja tekee noin 13 miljoonan euron liikevaihtoa.

Palkintoperusteissa kiiteltiin yhtiön vastuullista, määrätietoista ja periksiantamatonta taivalta, jonka avulla on selvitty niin lamavuosista, finanssikriiseistä kuin tapahtuma-alaa rajusti koetelleesta koronapandemiasta.
Myös henkilöstöstä on pidetty hyvää huolta. Työsuhteet ovat pitkiä ja jatkuneet myös seuraavissa tekijäpolvissa.

Koko artikkeli on luettavissa Espoon kaupungin sivuilta.

Business Espoo -verkosto

Elinkeinofoorumin järjestelyistä vastasi Business Espoo -verkosto, joka on seitsemän toimijan muodostama palveluverkosto Espoon ja sen lähikuntien yrityksille ja yrittäjille.

Tavoitteena on saada lisää työpaikkoja ja elinvoimaa Espooseen tuottamalla asiakaskeskeisiä, laadukkaita ja kustannusvaikuttavia yritys- ja yrittäjäpalveluita.

Business Espoo -verkostoon kuuluvat Espoon kaupunki, Enter Espoo, Espoon Yrittäjät, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut ja YritysEspoo.

Lisätietoja palveluistamme: BusinessEspoo.com

Lue myös

Maailmantilanne ja turvallisuus aiheina Elinkeinofoorumissa

Kriisistä kasvuun -teemalla Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä puhui luottavaisesti Espoon kehityksestä. Hän uskoi, että Espoon kasvu jatkuu...

Slovakian ja Suomen kauppasuhteet: Slovakian suurlähettilään haastattelu

Trade between Finland and Slovakia has developed positively during the last years. How do you...

Katainen Espoon Elinkeinofoorumissa: Katse luontoarvoihin ja kestävämpään kasvuun

Espoon jo perinteeksi muodostunut Elinkeinofoorumi keräsi tälläkin kertaa puhujia talouden, tutkimuksen ja elinkeinoelämän huipulta. Ja...