Artikkelikuva

Chambercast: Ratkaisuja ravintola-alan osaajapulaan

Chambercastin uudessa jaksossa puhutaan työvoiman saatavuudesta, kysynnästä ja osaamistarpeista. Mitä ratkaisuja on löydettävissä yritysten sitkeään työvoimapulaan Uudellamaalla. Mistä vetovoimaa ja pitovoimaa ravintola-alalle?

Työvoimapulaan tarvitaan sekä pikaisia että pidemmän aikavälin ratkaisuja. Chambercastissa keskustellaan siitä, miten työnantajat, oppilaitokset ja muut toimijat voivat yhdessä ratkoa osaajahaasteita.  

Mitä alan yritykset ja koulutusta tarjoavat oppilaitokset voivat yhdessä tehdä ravintola-alan vetovoimalle? Onko ravintola-alan työvoimapula vain hetkellinen, pandemian aikaansaama ilmiö vai mistä on kyse? Miltä alan työvoiman saatavuus ja tarjonta näyttävät yritysten, oppilaitosten ja työllisyystutkijan silmin? Chambercastissa ovat keskustelemassa Anna-Mari Leinonen Keudasta, Satu Vennala HOK-Elannosta ja Olli Oja Helsingin seudun kauppakamarin Ennakointikamarista.  

Kuuntele Chambercastista lisää ajankohtaisesta työelämän osaajateemasta! 

Lue myös

Suomi tarvitsee metropolipolitiikkaa – MetropoliAreenalla fokuksessa on Helsingin seudun menestys

Helsingin seudun maapinta-ala on vain reilun prosentin koko Suomesta, mutta täällä...

Muuttuvat osaamistarpeet vaativat koulutukselta ketteryyttä

Yritysten nopeasti muuttuvat osaamistarpeet vaativat oppilaitosten koulutukselta ketteryyttä. Careeria pystyi auttamaan muutoskoulutuksella koronan koettelemaa ilmailualaa.

Osaajapulaan helpotusta urakierron kautta

Yrityksen tarvitsemaan asiantuntijatyöhön voi löytyä tekijä helpoiten omasta talosta. Sisäisten urapolkujen edistämisessä hyödynnetään yhä enemmän ammattikorkeakoulun koulutuksia.