Ennakointikamarin titteligeneraattori kävi kuumana

Tuleeko sinusta isona nanoinsinööri, onnellisuuslevittäjä, robottihoitaja, some-kuluttajatarkkailija, avaruuspuutarhuri, tubenomi, betoniviidakkoseikkailija, toukkafarmari, teleporttiasentaja, musiikkiristeyttäjä, 3D-taituri vai postilennättäjä?

Pelko pois: robotit eivät vie ihmisiltä töitä, vaan synnyttävät uusia ammatteja ja tehtäviä.

Se todistettiin Taitaja2017-tilaisuudessa, jossa osaamisen muutoksia luodannut Ennakointikamari-tilaisuus pani titteligeneraattorin täysille. Osallistujat yrityksistä ja oppilaitoksista keksivät mitä mielikuvituksellisempia tulevaisuuden ammattinimekkeitä.

Lisäksi järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäinen, nuorille tarkoitettu MINIEnnakointikamari.

– Nuoret miettivät, miten muutokseen liittyvä epävarmuus käännetään tulevaisuuden mahdollisuuksiksi, kertoo Ennakointikamarin projektipäällikkö Maria Korpi.

Ennakointikamari oli yksi pääyhteistyökumppaneista Taitaja2017-tilaisuudessa, jossa kisattiin ammattitaidon Suomen mestaruuksista.

Taitaja2017-tapahtumassa ensimmäinen Miniennakointikamari.
Lue myös:

Johtaja johtaa ihmisiä myös digiaikana

Johdon konsultti ja viestintäasiantuntija Jukka Saksi on havainnut, että digiaikana tarvittavasta johtamisesta on liikkeellä paljon vääriä käsityksiä. – Yleinen harhaluulo...
Edellinen artikkeli Vientiyritykset turvaavat rahansa ja minimoivat ongelmat liian laiskasti Seuraava artikkeli Helsingin seudulle rakennetaan ennätysmäärä asuntoja