fiiliskuva

Ennakointikamarin titteligeneraattori kävi kuumana

Tuleeko sinusta isona nanoinsinööri, onnellisuuslevittäjä, robottihoitaja, some-kuluttajatarkkailija, avaruuspuutarhuri, tubenomi, betoniviidakkoseikkailija, toukkafarmari, teleporttiasentaja, musiikkiristeyttäjä, 3D-taituri vai postilennättäjä?

Pelko pois: robotit eivät vie ihmisiltä töitä, vaan synnyttävät uusia ammatteja ja tehtäviä.

Se todistettiin Taitaja2017-tilaisuudessa, jossa osaamisen muutoksia luodannut Ennakointikamari-tilaisuus pani titteligeneraattorin täysille. Osallistujat yrityksistä ja oppilaitoksista keksivät mitä mielikuvituksellisempia tulevaisuuden ammattinimekkeitä.

Lisäksi järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäinen, nuorille tarkoitettu MINIEnnakointikamari.

– Nuoret miettivät, miten muutokseen liittyvä epävarmuus käännetään tulevaisuuden mahdollisuuksiksi, kertoo Ennakointikamarin projektipäällikkö Maria Korpi.

Ennakointikamari oli yksi pääyhteistyökumppaneista Taitaja2017-tilaisuudessa, jossa kisattiin ammattitaidon Suomen mestaruuksista.

Taitaja2017-tapahtumassa ensimmäinen Miniennakointikamari.

Lue myös

Osaajapulaan tarvitaan yhteistyötä ja yrityslähtöisiä opintopolkuja

Pitkän ja piinavan koronakurimuksen yhtenä valopilkkuna on ollut Suomen varsin suotuisia suhdannetilanne. Pandemian alussa uhkana...

Ennakointikamarin tilannekatsaus tarkastelee Uudenmaan työllisyyttä ja osaamistarpeita

Koronapandemia on iskenyt kovaa Uudellemaalle ja vaikutukset työllisyyteen ovat täällä selvästi muuta maata suurempia. Työvoiman...

Liikkuvuuden pullonkaulat – miten motivoida ammatilliseen liikkuvuuteen horisontaalisesti ja vertikaalisesti?

Ongelmana on, että pysyvyys ammatti- ja palkkahierarkiassa on kasvanut vuosina 2005–2016....