Helsingin keskusta-alueen kehittäminen tarvitsee perusteelliset selvitykset

Helsingin kaupungin poliittinen enemmistö on päätymässä hautaamaan jatkoselvitykset maanalaisen kokoojakadun toteutuksesta.

Kauppakamari pitää linjausta lyhytnäköisenä, sillä se sulkisi yhden merkittävän vaihtoehdon keinovalikoimasta ennen kuin tiedetään kunnolla päätöksen vaikutuksia Helsingin seudun kilpailukyvylle.

– Monipuolisen yritysrakenteen säilyttäminen keskustassa edellyttää sitä, että kilpailukykyistä Helsingin keskustaa kehitettäessä selvitetään kaikki vaihtoehdot ja niiden vaikutukset alueen palveluille ja yrityksille, painottaa Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen.

Yrityksille ennustettava toimintaympäristö on tärkeä. Helsingin kaupunkistrategian linjausten ohittaminen jo ennen jatkoselvityksiä vaikeuttaa elinkeinoelämän varautumista tulevaisuuteen.

– Vaikka maanalainen kokoojatunneli olisi jättiluokan investointi, pitää sen rinnalla tarkastella vaihtoehtoiskustannuksia. Näitä ovat esimerkiksi mahdolliset Vuosaaren sataman edellyttämät uusinvestoinnit, yksityisen sektorin työpaikkojen siirtyminen Helsingin ulkopuolelle ja kuinka varaudutaan kantakaupungin kasvavan asutuksen tuomiin liikkumistarpeisiin nykyisten ruuhkien lisäksi, toteaa Lahtinen.


Lue myös:

Helsingin keskustan vetovoimaa on kehitettävä monipuolisesti

Helsingin keskustan vetovoimaa on kehitettävä monipuolisesti

Helsingin liikennehankkeiden suunnittelussa tarvitaan malttia

Helsingin liikennehankkeiden suunnittelussa tarvitaan malttia

 

Yritykset ja liikennehankkeet

Yritykset ja liikennehankkeet

Lue myös:
Edellinen artikkeli Espoossa Syystreffeillä tarjottiin apua kasvuun ja kansainvälistymiseen Seuraava artikkeli Yritysvakoojat operoivat myös pk-kentällä