Artikkelikuva

Helsingin seudun kauppakamari mukana SuomiAreenassa

Kauppakamari on vaikuttamassa osaajapulan ratkaisuihin ja tuo SuomiAreenan MTV-lavalle Kuinka ratkaisemme osaajapulan -keskustelun yhteistyössä Uudenmaan liiton kanssa 28.6.2023 klo 12–12.45.

”Metropolialueella on erityisiä osaavan työvoiman tarpeita, mutta seudulta löytyy myös ratkaisuja osaajapulaan. Haluamme tuoda osaajat ja yritykset yhteen ja vauhdittaa ratkaisujen toimeenpanoa. Yritysten osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseen tarvitaan sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimia”, painottaa Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen.

Helsingin seudun kauppakamari osallistuu SuomiAreenaan nyt ensimmäistä kertaa.

”Pidän SuomiAreenaa erittäin tärkeänä foorumina, jossa on mahdollista keskustella tärkeistä yhteiskunnallisista teemoista. Metropolialueen menestyksestä sataa hyvää koko Suomelle. Sekä kansainvälisten että kotimaisten osaajien saatavuuden varmistamiseen on löydettävä ratkaisut, jotta pysymme kilpailukykyisinä ja kiinnostavina myös tulevaisuudessa”, Pakarinen luonnehtii.

Kuinka ratkaisemme osaajapulan! -keskustelu

Miten hyvin hallitusohjelma vastaa yritysten osaajapulaan? Missä Suomen pitää parantaa, jotta työpaikoille saadaan tekijöitä huomenna ja kymmenen vuoden kuluttua? Haastetta ratkaisemassa yrittäjä ja visionääri Peter Vesterbacka, maakuntajohtaja Ossi Savolainen, henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskonen, johtava rehtori Maija Aaltola Omniasta ja johtava asiantuntija Riikka Vataja Helsingin seudun kauppakamarista SuomiAreenan MTV-lavalla keskiviikkona 28. kesäkuuta klo 12. Keskustelua juontaa toimittaja Shahin Doagu.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, jonka teemoissa kuuluvat eri toimijoiden ja organisaatioiden esiin nostamat teot sekä yhteiskunnallisesti tärkeät aiheet.

SuomiAreenan päivämäärät kannattaa jo nyt varata kalenteriin ja tulla paikanpäälle Poriin. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa SuomiAreenan sivuilla.

Lue myös

Esitys hallitusohjelmaan: Kiihdyttämöpalvelu auttamaan yrityksiä tavoittamaan kansainväliset opiskelijat

Helsingin seudun kauppakamari ehdottaa hallitusohjelmaan kansainvälisille opiskelijoille sekä yrityksille ja oppilaitoksille...

Uusi Kauppakamarilehti tarjoilee keinoja osaajapulan ratkaisemiseen

Kauppakamarilehden ilme uudistui ja samalla teimme lehdestä entistä saavutettavamman. Nyt voit myös kuunnella lehden artikkelit.

Toimitusjohtajalta: Helsingin seudun erityistarpeet ansaitsevat huomion hallitusohjelmassa

Helsingin seudulla sekä mahdollisuudet että monet haasteet ovat moninkertaiset. Helsingin seudun...