Artikkelikuva

Helsingin seutu vs maakunnat – Helsingin seudun kauppakamarin SuomiAreena-keskustelu myös streamina

Helsingin seutu jää kovin usein valtion rahanjaossa ja infrasruktuuri-investoinneissa muihin maakuntiiin verrattuna kakkoseksi. Johtaako tämä metropolialueen kasvun hidastumiseen ja hyvinvoinnin laskuun myös muualla Suomessa? Tule kuuntelemaan Helsingin seutu vs maakunnat -keskustelua SuomiAreenan Vaakuna-lavalla keskiviikkona 26.6. kello 17.00. Voit seurata keskustelua myös streamina. Keskustelemassa kansanedustaja Matias Marttinen, Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laulainen, Helsingin kaupungin kansliapäällikkö Jukka-Pekka Ujula, Keskon aluejohtaja Mika Sivula ja Lidlin kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen.

Suomessa on yksi metropolialue, Helsingin seutu, jossa on 1,6 miljoonaa asukasta ja 820 000 työpaikkaa. Toistaiseksi Helsingin seudun asukasta kohti laskettu arvonlisäys on yli 1,5 kertainen verrattuna muuhun maahan. Helsingin seutu jää kovin usein valtion rahanjaossa ja infrasruktuuri-investoinneissa muihin maakuntiiin verrattuna kakkoseksi hallituspohjasta riippumatta. Johtaako tämä metropolialueen kasvun hidastumiseen ja sitä kautta hyvinvoinnin laskuun myös muualla Suomessa?

Suomi-Areenalla toisistaan mittaa ottavat Helsingin seutu ja maakunnat. Keskustelemassa Lidlin kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen, Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laulainen (sdp), kansanedustaja ja kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen, Keskon aluejohtaja Mika Sivula ja Helsingin kaupungin kansliapäällikkö Jukka-Pekka Ujula. Keskustelun vetää toimittaja Shahin Doagu. Keskustelua vauhdittaa Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen ja sen yhteenvetää vaikuttamistyön johtaja Markku Lahtinen.

Tule kuuntelemaan Helsingin seutu vs maakunnat -keskustelua SuomiAreenan Vaakuna-lavalla (Gallen-Kallelankatu 7) keskiviikkona 26.6. kello 17.00-17.45. Voit seurata keskustelua myös streamina. Streamiin pääset tästä linkistä. Streamin katsominen edellyttää Katsomo-tunnuksia. Jos sinulla ei ole niitä, ne kannattaa tehdä ennakkoon.

Lue lisää ohjelmasta tästä.


Lue myös

Päivitetty 28.6.2024: Ukrainan sodan vaikutukset yrityksiin

Olemme koonneet pakotteisiin liittyvää tietoa, tietolähteitä ja toimintaohjeita tähän artikkeliin. Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan ja...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Turvallisuus-teema kiinnosti Espoon syysseminaarissa

Espoon perinteisessä syysseminaarissa Metropolian auditoriossa Karakalliossa pureuduttiin tällä kertaa turvallisuus-teemaan. Aihe oli ajankohtainen ja myös kiinnostava, sillä...