Eurooppa Edellä: Kauppalehden Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Henkilöstöyrityksen karu varoitus: Nyt on globaali sota osaajista käynnissä, Suomella on viimeinen hetki herätä

Suomi on häviäjä, jos vetovoimaa ei pystytä lisäämään. Yksi heikkous on työn korkea verotus, arvioidaan Eurooppa edellä -ohjelman tuoreessa jaksossa.

Tuoreessa jaksossa pohditaan, miten EU:n sisämarkkinat elpyvät koronapandemiasta ja miten sekä EU-alueelle että Suomeen saadaan lisää osaavaa työvoimaa.

Yli puolitoista vuotta kestänyt koronapandemia oli kova isku EU:n sisämarkkinoille. Kansallisten rajoitusten tilkkutäkki esti erityisesti työvoiman, mutta myös tavaroiden vapaan liikkumisen.

Nyt työvoiman liikkuvuutta tarvitaan enemmän kuin ehkä koskaan, kun huutava pula osaajista uhkaa pysäyttää hyvään vauhtiin päässeen talouskasvun sekä EU-alueella että muualla.

– Käynnissä on globaali sota osaajista. Nyt on viimeinen hetki herätä, Staffpoint Groupin toimitusjohtaja Anu Ahokas varoittaa Eurooppa edellä -ohjelman tuoreessa jaksossa.

Keskustelijoina Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, Staffpoint Groupin toimitusjohtaja Anu Ahokas ja EK:n johtaja Taina Susiluoto.

Pod- tai vodcast tuotetaan yhteistyössä EK:n, Akavan, MTK:n ja Helsingin seudun kauppakamarin kanssa. Ohjelman juontaa Kauppalehden Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Lue myös

Energiakriisi vauhdittaa vihreää siirtymää ja tuo kasvumahdollisuuksia

Vihreään siirtymään kannustavat nyt kaikki, mutta miten temppu tehdään keskellä Ukrainan sotaa ja energiakriisiä? Tähän...

Maailmantilanne ja turvallisuus aiheina Elinkeinofoorumissa

Kriisistä kasvuun -teemalla Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä puhui luottavaisesti Espoon kehityksestä. Hän uskoi, että Espoon kasvu jatkuu...

Koronasta ulos kansainvälisten osaajien voimin

Globaali pandemiakriisi pääsi yllättämään yritykset reilu vuosi sitten ja kansainvälisten osaajien rekrytoinneissakin painettiin hätäjarru päälle. Rekrytointien osalta...