Artikkelikuva

Hyvää yrittäjän päivää!

Meillä kauppakamarissa joka päivä on yrittäjän päivä, mutta erityisesti tänään haluamme kiittää kaikkia teitä upeita yrittäjiä sinnikkyydestä, luovuudesta ja rohkeudesta! Me jatkamme omalta osaltamme työtä yrittäjien menestyksen eteen Helsingin seudulla.

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään jälleen tänään, lauantaina 5.9.2020. Tänä vuonna yrittäjiä juhlitaan #sellainenonyrittäjä -kampanjalla, joka muistuttaa yrittäjien tekemästä tärkeästä työstä. Meillä jokaisella on mahdollisuus tukea suomalaisia yrittäjiä päivittäisillä valinnoillamme. Nyt jälleenrakennuksen aikaan, jos koskaan, tarvitaan suomalaisten yrittäjien sisukkuutta. Kerro somessa, kuka yrittäjä ansaitsee kiitoksen raskaan vuoden keskellä, ja miksi. #sellainenonyrittäjä #yrittäjänpäivä2020

Kauppakamarin tarjonnasta inspiraatiota ja konkreettista apua

Helsingin seudun kauppakamari on olemassa yrityksiä varten ja haluamme tukea yritysten menestystä mahdollisimman monipuolisin keinoin.

Olemme yritysten äänitorvi päättäjien suuntaan ja vaikuttamistyöllämme vahvistamme yritysten mahdollisuuksia menestymiseen sekä kehitämme Helsingin seudun kilpailukykyä. Toimivat suhteemme päätöksentekijöihin mahdollistavat vaikuttavan edunvalvonnan. Kauppakamarin jäsenet saavat käyttöönsä myös asiantuntevan lakineuvontamme.

Kansainvälistymiseen ja kansainvälisten osaajien rekrytointiin neuvoa ja välineitä tarjoavat Enterprise Europe Network (EEN) ja Chamber Talent Boost.


Sinun on hyväksyttävä markkinointievästeet jotta voit katsoa tämän videon.

Vaikuttamisen lisäksi autamme yrityksiä eteenpäin verkoston, koulutuksen ja tiedon keinoin. Laajasta tuotevalikoimastamme löytyy inspiraatiota ja konkreettista tukea monenlaiseen yritys- ja työelämän tilanteeseen. Tässä muutama ajankohtainen poiminta tuotteistamme ja maksuttomasta sisällöstämme.


Kirjat

Kevytyrittäjyys – Opas sivutoimiseen yrittäjyyteen

Haluatko ryhtyä yrittäjäksi mutta aloittaa sen turvallisella tavalla? Tästä kirjasta saat hyvät perustiedot sivutoimisen yrittämisen aloittamiseksi.
Lue lisää

Brändikäsikirja – Näin teet yritysbrändistä vetovoimaisen!

Brändin kirkastus on yksinkertainen ja helppo tapa kehittää yrityksen brändiä kilpailukeinona siten, että se motivoi omistajia, innostaa henkilöstöä ja auttaa potentiaalista asiakasta erottamaan yritys sen kilpailijoista.
Lue lisää

Lukemista kevyin hinnoin!

Kaipaatko esimerkiksi suorapuheisia tarinoita yrittäjyyydestä ja sen haasteista? Tutustu esimerkiksi kirjoihimme Kukaan ei puhu Fruugosta – Tarinoita startup-Suomesta ja Älä yritä! Tätä sinulle ei kerrota yrittämisestä.
Lue lisää

Koulutukset

Perheyritys-HHJ®-kurssi 28.9.-17.11.2020

Perheyritysten liiton ja HHJ:n yhteisenä tavoitteena on kehittää suomalaisten perheyritysten hallitustyötä. Hallitus on hyvin toimiessaan voimavara erityisesti perheyrityksen murrostilanteissa: kasvussa ja kansainvälistymisessä, yritystoiminnan uudistamisessa ja sukupolvenvaihdoksessa.
Lue lisää ja ilmoittaudu

Sosiaalisen median visuaalinen sisältö 21.9.2020

Sosiaalisessa mediassa visuaalinen sisältö on tehokkain tapa saada viestisi perille. Kaikilla ei kuitenkaan ole omaa mainostoimistoa tai grafiikan ammattilaista tuottamaan kaunista visuaalista sisältöä. Tässä koulutuksessa tutustummekin työkaluihin, joilla voit helposti tuottaa visuaalista sisältöä itse.
Lue lisää ja ilmoittaudu

Osakassopimus 23.9.2020

Ota osakassopimuksiin liittyvät asiat haltuun tehokkaan seminaarin avulla. Koulutuksessa tarkastellaan osakassopimuksiin liittyviä asioita erityisesti pienten ja keskisuurten yhtiöiden näkökulmasta.
Lue lisää ja ilmoittaudu

Verkkosisällöt

KoulutusOnline

Verkkokoulutuspalvelumme KoulutusOnline mahdollistaa kouluttautumisen missä ja milloin vain. Tutustu myös maksuttomiin KoulutusOnline aamuihin!
Lue lisää

Ammattikirjasto

Kauppakamari julkaisee painetut kirjansa myös sähköisinä kokoelmina Ammattikirjastossa. Voit käyttää suosittuja ammattikirjojamme tietokoneella, tabletilla tai vaikka kännykällä.
Lue lisää

KauppakamariTieto

Tervetuloa KauppakamariTietoon! Ajankohtaista tietoa taloushallinnosta, verotuksesta, työsuhteesta ja juridiikasta.
Lue lisää

Jäsentapahtumat

Kauppakamari järjestää vuosittain noin 100 tapahtumaa, joissa keskitytään yritysten kilpailukykyä ja toimintaympäristön kehittämistä tukeviin teemoihin. Tapahtumat ovat maksuttomia ja pääsääntöisesti avoimia kauppakamarin jäsenten lisäksi muille yrityksille, keskeisille sidosryhmille, yhteistyökumppaneille ja kauppakamarin toiminnasta kiinnostuneille.

Neuvonnan ajankohtaiskatsaus 23.9.2020

Neuvonta on osa kauppakamarin jäsenyyttä. Neuvontapalvelun ajankohtaiskatsaukset ovat vain jäsenille tarkoitettuja webinaaritilaisuuksia, joissa lakimies Joanna Ahokanto käsittelee ajankohtaisia aiheita.
Lue lisää ja ilmoittaudu

Jäsentapaaminen 13.10.2020

Tervetuloa Helsingin seudun kauppakamarin jäsentapaamiseen kuuntelemaan lyhyitä puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista ja verkostoitumaan muiden jäsenten kanssa. Jäsentapaamiset ovat vain kauppakamarin jäsenille suunnattuja ajankohtais- ja verkostoitumistilaisuuksia.
Lue lisää ja ilmoittaudu

KoulutusOnline: Kun paluu töihin pelottaa 17.9.2020

Tämänkertaisessa KoulutusOnline-aamussa Mielenrauha Oy:n pääkouluttaja Totti Karpela antaa vinkkejä pandemian aikaansaamien vahvojen tunnetilojen aiheuttamien konfliktien ehkäisyyn. Aamun aikana tutustutaan myös KoulutusOnlineen, jonka n. 270 verkkokurssin avulla koulutat itseäsi ja organisaatiotasi.
Lue lisää ja ilmoittaudu

Inspiraatiota ja vertaistukea muiden yrittäjien tarinoista!

Chambercastista löydät monen jakson verran asiaa yrittäjyydestä. Markus Parkkisen tuottama Elämäntapana yrittäminen- ja Pirjo Suhosen tuottama Menestyvät naiset -sarja tuovat esiin erilaisia yrittäjiä monelta eri alalta. Kirjakulman -sarjan jaksoissa tuottajamme Taina Parviainen keskustelee kauppakamarin uutuuskirjailijoiden kanssa. Chambercastin jaksot löydät Soundcloudin lisäksi myös Spotifysta.

Yrittäjä on päivänsä ansainnut

Perinteisten tapahtumien sijaan tänä vuonna yrittäjien tekemästä työstä muistutetaan #sellainenonyrittäjä-kampanjalla. Se on kunnianosoitus yrittäjien sitkeydelle samalla kannustaen tavallisia suomalaisia kiittämään haluamiaan yrittäjiä. Kampanja muodostuu yrittäjätarinoista, haastekampanjasta ja kampanjavideosta kohderyhmänään kaikki suomalaiset. Tutustu kampanjaan osoitteessa: https://yrittajanpaiva.fi/

Lue myös

Neuvontapalvelut: Muistettavaa erilaisista työpaikan poissaoloista

Työntekijän poissaolo-oikeus Osaan poissaoloista työntekijällä on oikeus laissa kerrottujen edellytysten täyttyessä ja osasta täytyy sopia...

Neuvontapalvelut: Yleisiä väärinkäsityksiä vuosiloma-asioissa (päivitetty)

Lomakausi lähestyy kovaa vauhtia, ja nyt onkin sopiva aika muistuttaa muutamasta yleisestä vuosilomiin liittyvästä väärinkäsityksestä. Tämän luettuasi tiedät, miten toimia jatkossa oikein.

Viikon kysymys: vuosiloman kertyminen sairauspoissaolon aikana

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.