Artikkelikuva

Ikädiversiteetti Chambercastin käsittelyssä – kuuntele kaikki kolme jaksoa!

Syksyllä 2023 julkaistun Ikädiversiteetillä menestykseen kirjan kirjoittajat ovat eri kokoonpanoilla vierailleet Taina Parviaisen vieraina Kirjakulmassa kolme jakson verran! Sekä kirja että nämä jaksot tarjoavat käytännön neuvoja siihen, miten eri ikäisistä ihmisistä saadaan paras mahdollinen hyöty saman organisaation käyttöön.

Jaksoissa keskustellaan muun muassa siitä, miten rakentaa organisaatioita vahvuus- eikä ikälähtöisesti, miten rekrytointiprosesseja voitaisiin uudistaa, miten kieli vaikuttaa käsityksiimme iästä ja sen mahdollisuuksista, mitä voisimme oppia Ruotsin onnistuneista käytännöistä ja miltä näyttää tulevaisuus. Kirjoittajat muistuttavat, että ne organisaatiot, jotka ovat uusien näkemysten varhaisia omaksujia osaavat hyödyntää ikädiversiteettiin liittyviä mahdollisuuksia tehokkaimmin ja voittavat lopulta kilpailussa.

Ensimmäisessä jaksossa, Miten ikädiversiteetin mahdollisuuksia voisi paremmin hyödyntää organisaatioissa?, vieraina ovat  Un/Known Oy:n toimitusjohtaja Liisa Holma, Asianajotoimisto Bird & Bird Oy:n HR Manager Maija Fast ja Joustomieli Oy:n johtajuusvalmentaja Minna Levander.

Toisessa jaksossa kysytään Miten ikäkysymykset kietoutuvat työyhteisöjen arkeen ja menestykseen? ja vastaamassa ovat Sirena Sera, yhteiskuntatieteiden tutkija Pia Helenius ja vahvuusvalmentaja ja business coach Satu Suvisaari.

Kolmannessa jaksossa pohditaan bisnespsykologi Timo Vatasen kanssa, millainen on metakognitiivisesti taitava henkilö otsikolla Miten yhdistetään metakognitiiviset taidot ja ikädiversiteetin mahdollisuudet, Timo Vatanen?

Jaksoja voi kuunnella joko Soundcloudissa tai Spotifyssa.

Ikädiversiteetillä menestykseen

Teos auttaa ihmisiä näkemään ikädiversiteetin tarjoaman potentiaalin ja kilpailukyvyn mahdollisuudet niin työntekijöille kuin yrityksille. Se tarjoaa käytännön neuvoja siihen, miten eri ikäisistä ihmisistä saadaan paras mahdollinen hyöty saman organisaation käyttöön.

Tutustu kirjaan KauppakamariKaupassa

Lue myös

Chambercast: Miksi yritysten kannattaa ottaa myynnissä käyttöön Revenue Operations -malli?

Kauppakamarin kustantama Monikanavaisen myynnin johtaminen – näin johdat kaikkia tulovirtoja -teos...

Chambercast: Millainen on moderni johtaja, Kirsi Elina Kallio?

Moderni johtaja -teos käsittelee johtamista moninaistuvassa työelämässä. Alustoilla tapahtuva asiantuntijatyö, osaajien vuokraaminen ja työn ostaminen...

Chambercast: Millainen on jatkuvan keskustelun malli, Henrietta Aarnikoivu?

Tämänkertaisessa Kirjakulman jaksossa valmentaja ja tietokirjailija Henrietta Aarnikoivu kertoo tuottaja Taina Parviaiselle, millainen on Jatkuvan...