Kaksi naista, joista toinen kuuntelee ja toinen puhuu, seisoo mikrofonien äärellä yleisön edessä.

Iloisia kohtaamisia vastuullisen sijoittamisen merkeissä

Johtajuuden Naiskamari järjestettiin pitkästä aikaa livenä 17.5.2022, kun joukko naisia kokoontui Amos Rexiin kuuntelemaan vastuullisen sijoittamisen teemasta. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä OP Helsingin kanssa.

Johtajuuden Naiskamari kokoaa yhteen kaksi kertaa vuodessa naisjohtajia ja johtajaksi aikovia, oman alansa vaikuttajanaisia. Toukokuussa 2022 oli jälleen mahdollisuus kohdata paikan päällä eli koko korona-ajan verkossa järjestetty Johtajuuden Naiskamari sai arvoisensa puitteet Amos Rexistä yhteistyössä OP:n kanssa.

”Johtajuuden Naiskamari on johtajille ja johtajaksi suuntaaville naisille tarkoitettu, pari kertaa vuodessa järjestettävä tilaisuus, jossa on aina oma teemansa. Nyt teemana oli vastuullinen sijoittaminen ja vaurastuminen. Oli upeaa tavata ihmisiä pitkästä aikaa livenä ja tilaisuus täytti kaikki odotuksemme”, johtaja Saija Äikäs Helsingin seudun kauppakamarilta kertoo.

Vahvojen vaikuttajanaisten foorumi

Johtajuuden Naiskamari koostuu mielenkiintoisesta joukosta vahvoja vaikuttajanaisia sekä johtajuutensa alkutaipaleella olevia. Kaikilla on opittavaa toisiltaan – vertaistuen ja verkostojen merkitys on valtava.

”Naiskamari mahdollistaa johtajuuteen liittyvien erilaisten kokemusten ja näkemysten jakamisen kannustavassa ilmapiirissä. Samalla se tarjoaa tilaisuuden kuulla omakohtaisia kokemuksia sekä puhua avoimesti johtajuuteen liittyvistä haasteista.”


Kaksi kertaa vuodessa järjestettävässä Johtajuuden Naiskamarissa puhujat ovat korkean tason naisjohtajia, jotka jakavat rehellisesti tarinansa.

Vastuullinen sijoittaminen luo vaurautta

Toukokuussa 2022 Naiskamarin tilaisuudessa pääsivät ääneen muun muassa OP Helsingin viestintäjohtaja Niina Afflect sekä henkilöasiakkuuksien johtaja Tiina Mäkelä ja Suomen Pankin johtava vastuullisuusasiantuntija, Vastuullinen sijoittaja -kirjan kirjoittaja Anna Hyrske. Lopuksi osallistujat pääsivät kiertämään Amos Rexin näyttelyn. Ennen näyttelyyn siirtymistä, Amos Rexin museolehtori Melanie Orenius avasi kuulijoille museon historiaa ja periaatteita sekä Maanala-näyttelyn taustoja. Maanala näyttely on auki elokuun loppuun.

OP Helsingin puheenvuorossa henkilöasiakkuuksien johtaja Tiina Mäkelä toi esiin sijoittamisen perusasioita. Hänen mukaansa Johtajuuden Naiskamarin kanssa tehtävä yhteistyö on hyvin merkityksellistä ja verkostojen voimalla on vaikutusta.

”On hienoa kuulla ja nähdä erilaisia näkemyksiä erilaisilta toimialoilta sekä tuoda uusia keskustelunaiheita naisjohtajille. Taloudellinen hyvinvointi on suuri kokonaisuus ja tilaisuudessa kannustimmekin kaikkia osallistujia huolehtimaan ”jokanaisen asiakirjat”, kuten avioehto, testamentti, edunvalvontavaltuutus, vakuutusasiat ja sijoittamiseen liittyvät asiat kuntoon. Kun pankki- ja vakuutusasiat sujuvat, taloudellinen vaurastuminen on mahdollista”, Tiina Mäkelä summaa.

Anna Hyrskeen puheenvuorossa käytiin läpi vastuullisen sijoittamisen peruspilareita;

Mitä tarkoittaa vastuullinen sijoittaminen ja miksi sille ei ole olemassa universaalia määrittelyä? Puheenvuorossa sivuttiin myös aiheen historiaa sekä miten sijoitustoiminta on kehittynyt vuosien saatossa. Mikä on vastuullisessa sijoittamisessa kaikkein tärkeintä?

”ESG-tekijöillä on taloudellista vaikutusta ja parhaassa tapauksessa vastuullinen sijoittaminen toimii sekä riskien että mahdollisuuksien tunnistamisessa. Yksinkertaistaen vastuullinen sijoittaminen on hyvää salkunhoitoa. Vastuullisessa sijoittamisessa kaikkein tärkeintä on määritellä omat tavoitteet, riskinottohalukkuus ja omaan sijoitusstrategiaan sopivat omaisuuslajit. Sen jälkeen kannattaa pohtia mitkä eri tekijät ovat itselle tärkeitä eli valita tekijöitä, joita haluaa korostaa tai välttää omassa sijoitussalkussa. Kun nämä asiat ovat itselle kirkkaana mielessä, on helpompi analysoida ja valita itselle parhaiten sopivia sijoitustuotteita ja -kohteita”, Anna Hyrske kiteyttää.

Miten mukaan Johtajuuden Naiskamariin?
Johtajuuden Naiskamarin tarkoituksena on lisätä naisjohtajien verkostoitumisen mahdollisuuksia ja tarjota samaistumispintaa johtajuuteen. Myös moniarvoisuuden esiintuominen johtajuudessa on Naiskamarin tärkeä teema.  Mukaan pääsee suosittelujen kautta. Vinkkaa meille inspiroiva ja kunnianhimoinen naisjohtaja tai johtajauransa alkutaipaleella oleva, luova ja innostunut nainen.

Lisätietoja Johtajuuden Naiskamarista antaa:

Äikäs Saija johtaja 050 492 5854

Espoon aluejohtokunta
Johtajuuden Naiskamari

Lue myös

Kauppakamarit aloittavat yhteistyön Startup Refugeesin kanssa ukrainalaisten työllistämiseksi

– Kauppakamarit haluavat olla tuomassa yhteen työmahdollisuuksia tarjoavia yrityksiä ja sujuvasti...

Lausunto: Itä-Uudenmaan Kauppakamariyksikön palaute Porvoon kaupunkistrategiasta

Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikkö on 22.3.2022 antanut lausunnon Porvoon kaupungille Porvoon kaupunkistrategia 2022-2025 -luonnoksesta.

KAUPPAKAMARI nyt kesäkuu 2020

KAUPPAKAMARI nyt – kesäkuu -lehti ei ilmesty painettuna tässä poikkeustilanteessa.