Tiina TIkander ja Saija Äikäs Helsingin seudun kauppakamarista. He juonsivat johtajuuden naiskamarin 2020.

Johtajuuden naiskamari – energiaa ja yhdessä tekemistä

Johtajuuden Naiskamari kokosi 9.12.2020 webinaariin joukon naisjohtajia ja johtajaksi matkalla olevia oman alansa vaikuttajanaisia. Mielenkiintoiset puhujat ja aiheet pureutuivat tällä kertaa erityisesti poikkeuksellisen koronavuoden pimeästä ajasta selviämiseen.

Johtajanainen kantaa vastuuta itsestään ja tiiminsä menestyksestä, kasvusta ja hyvinvoinnista. Johtajuuden Naiskamari syntyi verkostojen voimasta ja johtajanaisten tarpeesta puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Naiskamari sparraa ja inspiroi naisjohtajia puhaltamaan yhteen hiileen, toinen toistaan tukien.

– Johtajuuden Naiskamari on pari kertaa vuodessa järjestettävä tilaisuus, joka tuo yhteen sekä nykyisiä vahvoja vaikuttajanaisia että sellaiseksi matkalla olevia. Samalla se tarjoaa tilaisuuden kuulla omakohtaisia johtajakokemuksia sekä puhua avoimesti johtajuuden mahdollisuuksista ja haasteista, viestintäpäällikkö Tiina Tikander Helsingin seudun kauppakamarilta kertoo.

Naiskamarin tilaisuuksissa puhujat ovat korkean tason naisjohtajia, jotka jakavat rehellisesti tarinansa. He kertovat muun muassa uransa käännekohdista, näkemyksistään ja opeistaan sekä ennen kaikkea urapoluistaan vahvaan johtajuuteen, rohkaisten muita samaan.


Pimeän yli – yhdessä

Kirsi Piha, Ellun Kanat.

Joulukuussa 2020 webinaarina järjestetty tilaisuus keskittyi jakamaan ideoita ja inspiraatiota pimeästä vuodenajasta selviämiseen. Tilaisuuden juonsivat kauppakamarin edustajat Saija Äikäs ja Tiina Tikander.

Ensimmäisenä puheenvuoroon pääsi muutoksen tekijä Kirsi Piha Ellun Kanoista. Hän kertoi kuinka päästä pimeän yli. Kirsi Piha kirjoitti yhdessä Hannu Mäkelän kanssa kirjan, joka koostuu heidän toisilleen kirjoittamista kirjeistä pimeän yli eli marraskuusta toukokuuhun. Mutta miten pimeän yli voi päästä?

– Pimeän yli voi päästä pitämällä yhteyttä muihin ihmisiin. Se voi olla kirjoittamalla, puhumalla tai kysymällä mitä toiselle kuuluu. Uskon, että olemme ehkä vähän sokeutuneet ajattelemaan, että kommunikointi on automaattisesti sama asia kuin yhteyden luominen toiseen. Raivokas some-läsnäolo ei välttämättä luo itsestään yhteyttä tai merkitystä, Kirsi Piha sanoo.

Myös merkityksellisyyden löytäminen ja uteliaisuus ovat Kirsi Pihan mukaan olennaisia asioita pimeästä selviämiseen ja arjessa jaksamiseen.


Liikuntapalvelut siirtyivät verkkoon

Tiina Veijonen, MyBnB Live

Korona-aikana liikuntapalvelut siirtyivät monelta osin verkkoon. Onnistunut yrityscase korona-ajan suunnanmuutoksesta koli seuraavan puheenvuoron aihe. My Body&Balance Oy:n toimitusjohtajan ja MyBnB Live yhteisön perustajan Tiina Veijosen verkkojumpat liikuttavat jo noin 85 000 naista paikasta riippumatta.

– Yrityksemme tarjoaa normaalisti erilaisia liikunta- ja hyvinvointimatkoja Italiaan, järjestämme liikunnallisia koko perheen tapahtumia kauppakeskuksissa, työhyvinvointitapahtumia, ryhmäliikuntatunteja ja kuntosalitoimintaa pienryhmille ja yrityksille. Koronapandemian alkaessa lähes koko toimintamme pysähtyi ja oli pakko keksiä uusia keinoja liiketoiminnan ylläpitämiseksi. Niinpä kehitin ensin Facebook-ryhmän, johon kutsuin 700 jollakin tavalla tuttua naista – ja ensimmäisellä verkkolive-tunnilla oli 550 osallistujaa. Tästä tuli korona-ajan ilmiö; nyt jo 85 000 naista liikkuu kanssamme, Tiina Veijonen kertoo.

Sari Niskanen, MyBnB Live

MyBnB Live -yhteisö on hyvä merkki kekseliäästä yrittäjyydestä ja tahdonvoimasta. Yhteisössä on nyt jo 150 000 hyvinvoinnista kiinnostunutta naista, 15–20 kohderyhmää puhuttelevaa kumppanibrändiä ja laadukasta livesisältöä yli 1000 tuntia. Se työllistää 10 keikkavalmentajaa ja neljä kokopäiväistä työntekijää, liikevaihdon ollessa 1 miljoonaa euroa.

Virkistävä tauko-aktiviteetti katkaisi mukavasti myös webinaarin pienen liikuntahetken merkeissä. Työfysioterapeutti, personal trainer Sari Niskanen MyBnB:stä ohjasi inspiroivasti muutamia liikkuvuusharjoitteita ennen seuraavaa puheenvuoroa.


Mimma Silvennoinen, IMS Talent

Rekrytointiguru kannustaa naisverkostoihin

Kehitä osaamistasi ja tee itsestäsi tulevaisuuden kestävä oli rekrytointiguru, IMS Talentin perustaja Mimma Silvennoinen puheenvuoron aiheena. Silvennoinen painotti erityisesti naisverkostojen voimaa, työssäoppimisen omaa vastuuta ja yritysten kannustavaa otetta oppimiseen. Mokiakin saa tehdä ja niistä voi oppia. Positiivinen vire vie pitkälle. Pimeästä ajasta selviämiseen Mimma antoi vinkiksi ulkoilun valoisaan aikaan, verkostojen voiman sekä kaikesta kauniista, kuten kukista ja kynttilöistä nauttimisen.

Elli Holappa, Jungle Juice Bar



#periksieiannetakoskaan jatkoi samoilla linjoilla Jungle Juice Barin toimitusjohtajan Elli Holapan puheenvuorossa.

Merkityksellisyyden tunne ja vastuullisen työpaikan luominen kaikin keinoin on ollut yrityksen agendalla viimeisen vuoden aikana. Jungle Juice Barin koronavuosi ei ole ollut helppo, mutta uusien innovaatioiden myötä tulevaisuus näyttää hankalasta korona-ajasta huolimatta valoisalta.


Tilaisuuden lopuksi kauppakamarin viestintäpäällikkö Tiina Tikander kiteytti päivän annin:

– Tullaan nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi. Autetaan toisiamme ja verkostoidutaan; yhdessä olemme enemmän.

Haaveissamme on, että keväällä 2021 voisimme tavata Johtajuuden naiskamarin merkeissä livenä, mutta aika näytää milloin se on mahdollista.

 

 

 


#johtajuudennaiskamari | #kauppakamariHEL | @K2HEL

Lue myös

Naiset ja miehet tasapuolisesti edustettuina lähes puolella pörssiyhtiöiden hallituksista

Keskuskauppakamari on selvittänyt naisten määrän osuutta pörssiyhtiöiden hallituksissa jo vuosien ajan...

Iloisia kohtaamisia vastuullisen sijoittamisen merkeissä

Johtajuuden Naiskamari kokoaa yhteen kaksi kertaa vuodessa naisjohtajia ja johtajaksi aikovia, oman alansa vaikuttajanaisia. Toukokuussa 2022 oli...

Johtajuuden Naiskamari: Yhteinen tulevaisuudenkuva vahvistaa yritysten menestystä

Naisverkoston kutsuvierastilaisuudessa verkostoiduttiin, keskusteltiin ja kuultiin inspiroivia naisjohtajia. Kauppakamarista yhteinen tulevaisuuskuva Helsingin seudulle Helsingin seudun...