Johtajuuden Naiskamari: Voimaa verkostoista

Johtajuuden Naiskamari kokoaa yhteen kaksi kertaa vuodessa naisjohtajia ja johtajaksi aikovia, oman alansa vaikuttajanaisia. Mistä ajatus sai alkunsa?

2020-luvun johtajanainen kantaa vastuuta itsestään ja tiiminsä menestyksestä, kasvusta ja hyvinvoinnista. Johtajuuden Naiskamari syntyi kuutisen vuotta sitten juuri näiden ajatusten pohjalta; verkostojen voimasta ja johtajanaisten tarpeesta puhua asioista avoimesti, niiden oikeilla nimillä. Naiskamari kannustaa ja inspiroi johtajia puhaltamaan yhteen hiileen – vertaistukea ja verkostojen voimaa unohtamatta.

– Johtajuuden Naiskamari on johtajille ja johtajaksi suuntaaville naisille tarkoitettu,  pari kertaa vuodessa järjestettävä tilaisuus, jossa on aina oma teemansa. Kesällä 2021 teemana on yrittäjyys ja Helsingin vetovoimatekijät. Kannamme kauppakamarilla huolta keskustojen autioitumisesta ja haluamme tuoda esiin keinoja keskusta-alueiden elävöittämiseen mielenkiintoisten yritysten, ihmisten ja heidän tarinoidensa kautta, johtaja Saija Äikäs Helsingin seudun kauppakamarilta kertoo.

Johtajuuden Naiskamari koostuu mielenkiintoisesta joukosta vahvoja vaikuttajanaisia sekä johtajuutensa alkutaipaleella olevia. Kaikilla on opittavaa toisiltaan – vertaistuen ja verkostojen merkitys on valtava.

– Naiskamari mahdollistaa johtajuuteen liittyvien erilaisten kokemusten ja näkemysten jakamisen kannustavassa ilmapiirissä. Samalla se tarjoaa tilaisuuden kuulla omakohtaisia kokemuksia sekä puhua avoimesti johtajuuteen liittyvistä haasteista.

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävässä Johtajuuden Naiskamarissa puhujat ovat korkean tason naisjohtajia, jotka jakavat rehellisesti tarinansa.

– He kertovat muun muassa uransa käännekohdista, tärkeimmistä opeistaan sekä epäonnistumisistaan ja valottavat omaa urapolkuaan, rohkaisten muita tarttumaan haasteisiin, Äikäs summaa.

Kesäkuussa 2021 Naiskamarin tilaisuudessa pääsevät ääneen muun muassa Kati Kivimäki, Marja-Leena Rinkineva ja Laura Salonen. Teemana on yrittäjyys – oman intohimon kääntäminen elinkeinoksi sekä keskustan elävöittäminen ja vetovoimatekijät.

– Korona-aika on ollut monin tavoin haastavaa. Pandemia on hiljentänyt kivijalkamyymälöiden elämää ja vaikuttanut monen yrittäjän talouteen. Haluamme kannustavien onnistumistarinoiden myötä tuoda esiin uusia ja monipuolisia ideoita yrittäjyyteen ja johtamiseen. Vaikka aika on vaikea, luovuudella, rohkeudella ja tulevaisuuteen uskomalla voi päästä eteenpäin, Saija Äikäs muistuttaa.

Miten mukaan Johtajuuden Naiskamariin?

Johtajuuden Naiskamarin tarkoituksena on lisätä naisjohtajien verkostoitumisen mahdollisuuksia ja tarjota samaistumispintaa johtajuuteen. Myös moniarvoisuuden esiintuominen johtajuudessa on Naiskamarin tärkeä teema.  Mukaan pääsee suosittelujen kautta. Vinkkaa meille inspiroiva ja kunnianhimoinen naisjohtaja tai johtajauransa alkutaipaleella oleva, luova ja innostunut nainen. Tuemme potentiaalisia johtotehtäviin nousijoita eteenpäin uralla ja viitoitamme tietä johtajuuteen. Ota yhteyttä: saija.aikas@chamber.fi

Lue myös:

Johtajuuden Naiskamari: Vetovoimaa kaupunkikeskustoihin

Johtajuuden Naiskamari käsitteli 16.6.2021 webinaarissaan yrittäjyyttä ja keskusta-alueiden vetovoimaisuutta. Keskustan elävöittämisessä yhteistyön ja verkostojen voima on erityisen merkityksellistä.
Edellinen artikkeli Uudenmaan alueen naisyrittäjät: Tarjolla maksutonta digikoulutusta ja verkostotyöpajoja Seuraava artikkeli Tulevissa terveyskriiseissä eri toimialoja on kohdeltava tasapuolisesti