Outi Toivanen-Visti on Helsingin seudun kauppakamarin vastuullisuusasiantuntija.

Kauppakamari ja Enterprise Europe Network vauhdittavat yritysten vastuullisuuden kehittämistä

Tänä päivänä terve ja tulevaisuuteen katsova yritystoiminta nojautuu kestävän kehityksen periaatteisiin. Kestävään kehitykseen liittyy ympäristön huomioiminen, hiilineutraalisuus ja sosiaalinen sekä taloudellinen vastuullisuus.

Yritysvastuullisuus ei ole vain kilpailuetu yritykselle vaan edellytys liiketoiminnan menestykselle ja jatkuvuudelle tulevaisuudessa.

Euroopan unionin vihreän siirtymän hankkeissa tuetaan yrityksiä kehittämään toimintaansa ympäristöystävällisemmäksi ja vastuullisemmaksi. (Lue lisää valtiovarainministeriön sivuilta). Vastuullisuuttaan jatkuvasti kehittävät yritykset pystyvät helpommin löytämään tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuudet ja vastaamaan yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Helsingin seudun kauppakamari ja Enterprise Europe Network -yksikkö alkavat tarjota kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen liittyvää neuvontaa ja tukea.

Tavoitteena on, että yritykset löytävät yhdessä uusia innovatiivisia ja vastuullisia liiketoimintamahdollisuuksia.

Tässä vaiheessa Euroopan komissio on nimennyt kolme keskeistä vastuullisuuden osa-aluetta: 

  • vihreiden innovaatioiden kehitys, kiertotalous ja sosiaalinen vastuullisuus yrityksissä.

Myös kauppakamarin ja EEN:n vastuullisuusneuvonnassa korostuvat nämä osa-alueet yritysten kansainvälistymisen ja viennin edistämisen lisäksi.

Syksyn ja talven aikana tulemme kertomaan tarkemmin kestävän kehityksen palveluistamme. Palveluita alkaa luotsata uusi vastuullisuusasiantuntijamme Outi Toivanen-Visti.   

Kestävän kehityksen palveluihimme kuuluu muun muassa viestintää, koulutusta, yritysmatchmaking-tilaisuuksia, teematilaisuuksia ja rahoitusneuvontaa kestävän kehityksen hankkeisiin liittyen. Enterprise Europe Networkin palvelut pysyvät jatkossakin maksuttomina kaikille suomalaisille pk-yrityksille.  

Älkää myöskään unohtako hyödyntää neuvontapalveluamme.

Kartoitamme tarvittaessa yrityksen tilannetta kestävyyden näkökulmasta, ja annamme vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen.

Jos sinulla on kysymyksiä vastuullisuuspalveluistamme, laita viesti Outille.

Lue myös

Ambassador interviews: Austria and United Arab Emirates

Interview with His Excellency Herbert Pichler, the Ambassador of Austria to Finland What kind of impact has...

Käytännön neuvot yrityksille: Hiilirajamekanismi tulee voimaan lokakuussa 2023

Mekanismia sovelletaan korkean hiilijalanjäljen omaaviin tuotteisiin eli rauta- ja teräteollisuuteen, alumiiniin, lannoitteisiin, sementtiin, tuontisähköön ja...

Ovatko vastuullisuusasiat jo hallussa?

Millaista vastuullisuustyötä suomalaiset yritykset tekevät parhaillaan? Entä millaisia vastuullisuuteen liittyviä suunnitelmia yrityksillä on?