Kauppakamarilehti: Kaiken keskiössä on osaamisen kehittäminen

Tänään ilmestyneen Helsingin seudun kauppakamarin Kauppakamarilehden teemana on osaava työvoima. Aiheeseen tartutaan kuntakokeilujen, Ennakointikamarin ja työperäisen maahanmuuton kautta.

Lue Kauppakamarilehti.fi

Maaliskuussa alkanut kuntakokeilu tuo suuria muutoksia pääkaupunkiseudun työllisyyspalveluihin. Työnantaja-asiakkaille on luvattu laajempia ja osuvampia palveluja. Uudellamaalla kahden vuoden kokeiluun osallistuvat Helsinki, Espoo ja Porvoo.

Lehdessä kerrotaan myös kahden kunnan muodostamasta kokeilualueesta: Vantaa ja Kerava sekä Hanko ja Raasepori. Kauppakamarilehti selvitti myös, miten kuntakokeilun käynnistymistä arvioidaan Vantaalla, Espoossa, Helsingissä ja Porvoossa.


Talouden nopea muutos korostaa yritysten osaamis- ja työvoimatarpeiden ennakointia. Laajaan yhteistyöhön perustuva Ennakointikamari tuottaa tähän arvokasta tietoa. Miten Ennakointikamarin verkosto on yhdessä vastannut tuleviin osaamistarpeisiin?


Henkilökuvassa Helsingin seudulta on tällä kertaa työ- ja elinkeinoministeriön maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen. Hänen mukaansa työperäisen maahanmuuton vauhdittaminen vaatii paljon muutakin kuin nopeita lupaprosesseja. Myös yrityksissä tarvitaan asennemuutosta.


Kauppakamarilehti ja Vuosikirja 2021

Kauppakamarilehti ilmestyi huhtikuussa myös painettuna. Lehti on postitettu kaikkiin Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksiin yhdessä kauppakamarin Vuosikirjan kanssa. Vuosikirja 2021 löytyy verkkosivuilta.

Tutustu 2021 Vuosikirjaan

– Kauppakamarilehden ilmastopäästöt on kompensoitu ja lehti on saanut  Joutsenmerkin ja se painetaan kotimaiselle paperille. Tavoittelemme hiilineutraalisuutta kestävillä valinnoilla, linjaa Kauppakamarilehden päätoimittaja Tiina Tikander Helsingin seudun kauppakamarista.

Lue päätoimittajan kirjoitus Osaavat selviytyvät yhdessä

Tutustu uuteen Kauppakamarilehteen

Kauppakamarilehti ilmestyy verkossa seuraavan kerran elokuun lopussa 2021.

 

Lue myös:

Ratkaisu jatkuvaan oppimiseen ei löydy uudesta virastosta

Tulevaisuudessa työuran aikainen oman osaamisen kehittäminen on yhä tärkeämpää työtehtävien jatkuvan muutoksen myötä ja jatkuvan oppimisen välttämättömyydestä vallitsee laaja yhteisymmärrys. Myös yritysten kroonistuva osaajapula edellyttää yhteiskunnalta nykyistä selkeämpiä toimia tilanteen korjaamiseksi. Jatkuvan oppimisen uudistusta seuraava parlamentaarinen ryhmä linjasi keväällä 2020 keskeiseksi tavoitteeksi palvelujärjestelmän uudistamisen siten, että työikäisen väestön osaamisen kehittäminen on aikaisempaa tiiviimmin kytköksissä työelämän tarpeisiin sekä alueiden elinkeinojen ja elinvoiman kehittämiseen.
Edellinen artikkeli Kirjanpitolautakunnalta poikkeuslupa Seuraava artikkeli ​Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu käynnistyi