Kauppakamarilehti nostaa yritysturvallisuuden muutoksen esiin. Vartioilla on paljon muitakin tehtäviä kuin perusvartiointia.

Kauppakamarilehti nostaa yritysturvallisuuden muutoksen esiin

Vartiointiala on isossa muutoksessa, kun perusvartioinnin rinnalle on tullut uudenlaisia palvelutehtäviä ja teknologiaa. Myös kaupan alalla yritysturvallisuus on saanut uusia merkityksiä. Tänään ilmestyneen Kauppakamarilehden teemana on yritysturvallisuus. Kauppakamarilehdestä sisältöä yrityselämään!

Nordean aluejohtaja Anna Eklund korostaa tarkkuutta ja kauppakumppanin tuntemista, kun toimii kansainvälisillä markkinoilla.

Kansainvälisille markkinoille suuntaavan yrityksen kannattaa bisneksen ohessa pohtia myös turvallisuusriskejä. Vieraassa kulttuurissa ja toimintaympäristössä riski huijatuksi tulemisesta kasvaa raha-asioissa. Nordean aluejohtaja Anna Eklund korostaa tarkkuutta ja kauppakumppanin tuntemista. Hänen mukaansa asiakkaan pankilta voi pyytää suosituskirjettä, joka todentaa, että kyse on oikeasta ja pankin tuntemasta yrityksestä. Kauppakumppanilta voi pyytää myös pankkitakausta, joka turvaa rahojen saamisen tilauksesta.

Miten välttää sudenkuopat maailmalla?

Lue lisää Kauppakamarilehdestä:
Turvallisuus mielessä maailmalle


Avarn Securityn toimitusjohtaja Niclas Sacklén ja henkilöstö- ja hallintojohtaja Juha Mustonen kertovat, että koulutus on nostanut vartiointialan arvostusta eikä työvoimapulasta ole tarvinnut kärsiä.

Perusvartioinnin murros

Yritysturvallisuus on paljon muutakin kuin perusvartiointia. Vartijan työssä korostuu asiakaspalvelu, big data ja palvelujen monipuolistuminen ohella myös vartiointialan liiketoimintamalli on muutoksessa. Avarn Securityn toimitusjohtaja Niclas Sacklén ja henkilöstö- ja hallintojohtaja Juha Mustonen kertovat, että koulutus on nostanut vartiointialan arvostusta eikä työvoimapulasta ole tarvinnut kärsiä. Myös vähittäiskaupassa yritysturvallisuudessa on tapahtunut viime vuosina isoja muutoksia.


Turvallisuuden varmistamisen ja myymälävarkauksien ehkäisyn rinnalle on tullut entistä enemmän liiketoiminnan jatkuvuutta turvaavia asioita ketjujohtaja Ari Sääksmäki Keskon K-Citymarketeista kertoo.

Keskon K-Citymarketeista vastaava ketjujohtaja Ari Sääksmäki sanoo, että turvallisuuden varmistamisen ja myymälävarkauksien ehkäisyn rinnalle on tullut entistä enemmän liiketoiminnan jatkuvuutta turvaavia asioita.


Lue lisää Kauppakamarilehdestä:
Paljon muutakin kuin perusvartiointia


Turvallisuuskouluttaja Totti Karpelaa on aina kiinnostanut ongelmakäyttäytyminen.

Turvallisuus on
pitkälti myös psykologiaa

Turvallisuuskouluttaja Totti Karpelaa on aina kiinnostanut psykologia ja ongelmakäyttäytyminen. Kauppakamarilehden henkilöjutussa Karpela kertoo, että kotimaiset yritykset ovat edelleenkin kovin vaatimattomalla tasolla taustaselvityksissä ja aivan perustavaa laatua olevan turvallisuuden riskienhallinnan jalkauttamisessa.

Hänen mukaansa pidemmälle pääsee ja häiriöitä voi tehokkaammin estää ennalta, jos pohjatyöt on tehty kunnolla ja ihmisten ja yhteistyöyritysten tausta on tarkistettu huolellisesti.

Lue lisää Kauppakamarilehdestä: Turvallisuus on pitkälti myös psykologiaa


Yrityksen johdon pitää tehdä oikeita päätöksiä ja viestinnän keinoin tehdä niistä ymmärrettäviä, toteaa kriisijohtamisen asiantuntija Petri Launiainen.

Pelkkä viestintä ei pelasta yrityksen mainetta

Lehden kolumnissa kriisijohtamisen asiantuntija Petri Launiainen painottaa, että pelkällä viestinnällä ei voi pelastaa yrityksen mainetta. Paras tapa pelastaa maine kriisin keskellä on tehdä oikeita, vastuullisia tekoja ja kertoa niistä tehokkaasti tärkeimmille sidosryhmille.

Yrityksen johdon pitää tehdä oikeita päätöksiä ja viestinnän keinoin tehdä niistä ymmärrettäviä.

Lue lisää Kauppakamarilehdestä:
Pelkällä viestinnällä ei voi pelastaa yrityksen mainetta


Kauppakamarilehdestä sisältöä yrityselämään!

Kauppakamarilehti tarjoilee myös ajankohtaisia makupaloja kirjauutuuksiin, tapahtumiin ja koulutuksiin.

Kauppakamarilehden löydät näköislehtenä verkkosivuiltamme.


Helsingin seudun kauppakamarin Kauppakamarilehti ilmestyy jatkossa neljä kertaa vuodessa ainoastaan verkossa.


Lue myös

Uusi Kauppakamarilehti tarjoilee keinoja osaajapulan ratkaisemiseen

Kauppakamarilehden ilme uudistui ja samalla teimme lehdestä entistä saavutettavamman. Nyt voit myös kuunnella lehden artikkelit.

Kauppakamarilehti nostaa keskiöön osaamisen ja työelämän

MPS-yhtiöiden toimitusjohtaja Elina Koskela herättelee yritysjohtoa osaamisen kehittämisessä. Hänen mukaansa yrityksissä löytyy kyllä halua osaamisen...

Lausunto: Ympäristöministeriön ehdotus hallituksen esitykseksi kaavoitus- ja rakentamislaiksi

Huomioita alueidenkäytön kokonaisuudesta Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus on yksi tämän...