Kesäseteli 2021. Palkkaa kiireapua kesäksi.

Kiireapua ja osaamista! Palkkaisitko nuoren kesätöihin?

Tarvitsetko ensi kesäksi kiireapua, haluatko motivoituneen kesätyöntekijän, ketterän käsi- ja jalkaparin tai kaipaatko kenties nuoren näkökulmaa ja osaamista some-asioissa?

Tartu tilaisuuteen ja palkkaa 9.-luokkalainen kesätöihin! Helsingin kaupunki korvaa 325 euroa työnantajalle, joka palkkaa 9.-luokkalaisen kesätöihin Kesäsetelillä. Kesäseteli on monelle nuorelle avain ensimmäiseen työpaikkaan, ja sillä voi olla ratkaiseva merkitys nuoren tulevaisuuden kannalta.

HUOM! Kesäsetelin ehdot muuttuvat vuonna 2021

Kesäsetelin arvo työnantajalle on nyt 325€, ja nuoren minimipalkka 60 tunnilta on 400€. 60 tuntia ylittävältä ajalta nuorelle tulisi maksaa vähintään alan työehtosopimuksen mukainen palkka.

Lue lisää: kesaseteli.fi

Mikä Kesäseteli on?

Kesäseteli on nuorten, Helsingin yrittäjien, Helsingin seudun kauppakamarin ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke, jolla tuetaan nuorten kesätyöllistymistä. Kaupunki korvaa 325 euroa työnantajalle, joka palkkaa 9.-luokkalaisen nuoren kesäksi töihin Kesäsetelillä 1.6.–13.8.2021 välisenä aikana. Nuoren vähimmäispalkka 60 tunnilta on 400 €. Kesäseteli jaetaan kaikille helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille helmikuussa. Seteli on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle.

Miten Kesäseteli toimii?

Nuoret saavat koulusta Kesäsetelin helmikuussa ja ottavat yhteyttä työnantajiin. Nuori kertoo Kesäsetelistä työnantajalle hakiessaan työpaikkaa, mutta jos asia ei tule puheeksi, niin siitä kannattaa myös kysäistä. Yrittäjät voivat hakea Kesäsetelin omaavia nuoria töihin kohdennetusti Kesäsetelin nettisivun kautta: kesaseteli.fi.

Työpaikkoja voi ja kannattaakin laittaa auki jo heti alkuvuodesta, mutta sivusto on auki koko kevään ja kesän vielä kesäloman kynnyksellä ja sen alettuakin kannattaa hakuja avata.

Pääsin kesäduuniin

Saatuaan työpaikan nuori antaa Kesäsetelin työnantajalle, joka palauttaa Kesäsetelin kaupungille työsuhteen päätyttyä, jolloin kaupunki korvaa työnantajalle 325 euroa.

Nuoren bruttopalkka on vähintään 400€, joka maksetaan 60 työtunnista. Työnantaja voi palkata nuoren myös tuntimäärältään pidemmäksi ajaksi. Tällöin 60 h ylittävältä ajalta kesätyöntekijälle tulisi maksaa vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta kesaseteli.fi.

Kesäsetelillä nuoret voivat hakea töihin yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin ja seurakuntiin, tai vaikkapa taloyhtiöihin ja urheiluseuroihin. Yksittäinen taho voi halutessaan palkata useita Kesäsetelin omaavia nuoria. Työpaikan ei tarvitse sijaita Helsingissä.

Lisätietoa:
puh. 041 512 1702
kesaseteli@hel.fi

Lue myös

Arvioimme: pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä

Suomessa lopetti arviolta 31 000 yritystä viime vuonna. Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) lopettaneita yrityksiä...

Lausunto: Hallituksen esitys ulkomaalaislain 5 luvun muuttamisesta

Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt ulkomaalaislain 5 luvun ja siihen liittyvien lakien uudistamisesta lausuntoa. Helsingin...

Osaamisesta ja verkostoista kilpailuetua – 6Aika ja Vantaan pk-yritykset

6Aika-hankkeiden kehitys- ja innovaatioympäristöissä sadat vantaalaiset yritykset ovat oppineet ja luoneet uutta kokeiluissa, yritysverkostoissa sekä...