Artikkelikuva

KoulutusOnline pitää osaamisen ajan tasalla

Verkko-opiskelu on tunnetusti päivän sana. Kauppakamarin KoulutusOnlinen avulla pidät osaamisen tiukasti ajan hermolla olipa kyse esimerkiksi työsuhdeasioista, taloushallinnosta, asiakaspalvelusta tai esimiestyöstä.

Tuttu juttu monella työpaikalla: tarjolla olisi kiintoisa koulutuspaketti omalta alueelta, mutta kalenteri on jo valmiiksi täynnä erilaisia työkiireitä. Usein ainoaksi vaihtoehdoksi jääkin odotella seuraavaa ”lukukautta” ja uutta kurssia toivoen, että kalenterissa olisi silloin hieman väljempää.

Tämä pulma on tullut tutuksi myös Helsingin seudun kauppakamarissa, joka viime keväänä avasi KoulutusOnline-palvelun. Se sisältää noin 150 erilaista koulutusta, joiden aihealueina ovat muun muassa työsuhdeasiat, palkanlaskenta, kirjanpito, verotus, viestintä sekä yleisimpien toimisto-ohjelmistojen käyttö.

Käytännössä tarjolla on tiiviitä videomuotoisia koulutuksia, joissa äänessä ovat kauppakamarin omat asiantuntijat ja valitut yhteistyökumppanit.

Helppoa ja tehokasta tiedonhankintaa

Sisällöntuotannosta vastaavan teknisen toimittajan Kati Hietamiehen mukaan verkkopalvelussa on ajateltu nimenomaan käyttäjänäkökulmaa. KoulutusOnlinessa opiskelu ei katso aikaa eikä paikkaa ja kursseista voi valita juuri itselleen sopivimmat.

– Videot ovat tarkoituksella lyhyitä, joten niitä voi katsoa itselleen sopivassa rakosessa ja haluamissaan pätkissä. Lisäksi ne toimivat myös tableteilla ja älypuhelimilla, Hietamies kertoo. KoulutusOnline pitää osaamisen ajan tasalla

Kiinnostavista koulutuksista voi koota itselleen soittolistoja ja tarjolla on myös tasotestejä, joiden perusteella palvelu suosittelee uusia sopivia kursseja. Omaa edistymistään voi puolestaan seurata erillisen raporttityökalun avulla.

Selkeää säästöä myös työnantajalle

Työnantajaa kiinteähintainen verkkopalvelu auttaa ennakoimaan vuosittaisia koulutuskuluja. Se säästää myös aikaa ja rahaa, kun henkilöstön ei tarvitse matkustaa toiselle koulutuspaikkakunnalle. Lisenssin voi hankkia useammalle käyttäjälle tai tarvittaessa koko henkilöstölle riippumatta heidän toimipaikastaan.

Työnantaja voi seurata palvelussa myös koko yrityksen käyttäjien edistymistä, suoritettuja kursseja ja tuloksia. Palvelusta saatavien raporttien perusteella voi hakea koulutusvähennystä.

– Sisältöä kehitetään ja päivitetään jatkuvasti ajankohtaan sopivilla aiheilla. Siksi tarjontaa kannattaa käydä kurkkimassa tasaisin väliajoin, Hietamies vinkkaa.

KoulutusOnline Kauppakamarista

Tutustu palveluun, tarjontaan ja tilausvaihtoehtoihin

 

Katso esittelyvideo palvelusta:

osaamisen, tiedonhankintaa, työnantajalle, Verkko-opiskelu, KoulutusOnline

 

 

Lue myös

Neuvontapalvelut: Toimeksiantajan velvollisuudet ja ulkomaalaiset työntekijät

Ulkomaalaislaissa säädetään työnantajan velvollisuuksista ulkomaalaisia työntekijöitä palkattaessa. Laissa asetetaan lisäksi velvollisuuksia toimeksiantajalle.

Lausunto: Hallituksen esitys ulkomaalaislain 5 luvun muuttamisesta

Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt ulkomaalaislain 5 luvun ja siihen liittyvien lakien uudistamisesta lausuntoa. Helsingin...

Työntekijän pitkä sairauspoissaolo – mitä kaikkea työnantajan pitää ottaa huomioon?

Työhönpaluun tukeminen ja vaihtoehdot Työpaikalla sovitaan työnantajan ja henkilöstön kesken varhaisen...