Artikkelikuva

Case: Staria & KoulutusOnlinen monet hyödyt

Staria käyttää KoulutusOnlinea aktiivisesti. Vuonna 2003 perustetun yrityksen kova kasvutahti asettaa vaatimuksia myös henkilöstön kehitykselle. Kauppakamarin KoulutusOnline on vastannut hyvin näihin tarpeisiin.

Staria on suomalainen, vuonna 2003 perustettu yritys, jonka omistavat yrityksen henkilöstö ja kotimainen Vaaka Partners.

– Laajan talous- ja NetSuite ERP -palveluvalikoimamme ansiosta kansainväliset kasvuyritykset voivat tehokkaasti laajentaa liiketoimintaansa uusille markkinoille. Staria on ainoa yritys, joka pystyy tuottamaan kansainväliset taloushallinnon ja ERP -palvelut yli 40 maahan keskitetysti. Stariassa työskentelee jo yli 350 henkilöä ja toimimme 6 eri maassa. Olemme vahvasti kasvava yhtiö (noin 30 % vuosittain) ja toimintamme on laajentumassa entistä vahvemmin kansainvälisesti, Chief People & Culture Officer Sanni Koskela Stariasta kertoo.

Kova kasvutahti asettaa vaatimuksia myös henkilöstön kehitykselle. Stariassa onkin rakennettu pitkäjänteistä osaamis- ja kehittymiskokonaisuutta monipuolista osaajakuntaa silmällä pitäen.

– Aloitimme Helsingin seudun kauppakamarin kanssa keväällä 2021 yhteistyön KoulutusOnlinen osalta. KoulutusOnline valikoitui kumppaniksemme suuresta joukosta palveluntuottajia, juuri laajan koulutustarjooman, ajankohtaisuuden sekä järkevän hinnoittelun perusteella. Starian vahvan hybridityön kulttuurin hengessä online-pohjainen koulutusalusta oli meille ehdoton, Koskela summaa.

Oppia työajalla

Oppimista tukemaan Starialaiset saivat mahdollisuuden käyttää työaikaa itse valitsemiinsa KoulutusOnlinen koulutuksiin. Starian henkilöstö on ottanut koulutusmahdollisuuden innolla vastaan – ja moni on kouluttautunut laajasti myös oman työtehtävänsä ulkopuolella olevien aihepiirien parissa.

– Olemme kokeneet KoulutusOnlinen tarjonnan hyväksi tueksi Starialaisille. Olemme parhaillaan määrittelemässä tarkemmin eri Staria-roolien sisältöä. Tämän työn edetessä saamme varmasti vielä huomattavasti enemmän irti KoulutusOnlinesta, sillä voimme suositella yhä kohdennetumpaa koulutussisältöä Starialaisille ja määrittää mielekkäitä koulutuskokonaisuuksia kunkin urapolkuja tukemaan, Sanni Koskela kiittelee.

Suunnitelmallista kouluttautumista KoulutusOnlinellä

KoulutusOnlinesta on mahdollisuus tulostaa yhteenvedot käydyistä koulutuksista. Starialla on iso joukko KLT- ja PHT-tutkinnon suorittaneita, joilla on jatkuva raportointivelvollisuus osaamisensa kehittämisestä.

– Tässä KoulutusOnline toimii myös osaltaan yhtenä ylläpitokoulutusten muotona. Esihenkilöille olemme tarjonneet koulutusten käyttöä tiimikohtaisesti niin, että koulutuksia seurataan yhdessä esihenkilön valitsemien teemojen pohjalta. Koulutusportaalin myötä myös koulutusten määrittely on muuttunut entistä suunnitelmallisemmaksi, ja käymme aktiivisempaa keskustelua koulutustarpeista sekä niiden hyödyistä.

Erityiskiitoksen Staria antaa sujuvalle yhteistyölle Kauppakamarin kanssa

– Yhteydenpito Helsingin seudun kauppakamarista on ollut koko ajan aktiivista ja huolehtivaa. Koemme myös, että meillä on hyvin matala kynnys ottaa yhteyttä Kauppakamarin suuntaan. On myös hienoa, että pystymme seuraamaan käyttöasteita ja tekemään päivityksiä lisensseihin itse. Palvelu on meille toimiva, mutta merkittävimpänä kehittämisasiana näkisimme englanninkielisten koulutusten lisäämisen varsinkin taloushallinnon puolella. Näin voisimme hyödyntää KoulutusOnlinea myös niiden henkilöiden kohdalla, joiden äidinkieli ei ole suomi, Sanni Koskela toivoo.

Jos haluat kuulla, miten KoulutusOnline sopii sinun organisaatiollesi, kysy lisää myynnistämme: myynti@helsinki.chamber.fi tai varaa esittelyaika.


Jäsentarinoita

Tutustu jäsentarinoihin ja liity osaksi vaikuttavaa kauppakamariperhettä.
Lue lisää

Digitaaliset palvelut

Haluamme tarjota jäsenillemme aina parasta mahdollista palvelua myös verkossa.
Lue lisää

Koulutukset

Järjestämme vuosittain yli 250 koulutusta.
Lue lisää

Lue myös

Ota ensiaskeleet kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden palkkaamisessa – osallistu työnantajille suunnattuun tapahtumaan 14.3. 

Helsingin seudun kauppakamari järjestää yhteistyössä Helsingin kaupungin, Espoon kaupungin, Vantaan kaupungin,...

Suomalainen Kirjakauppa hyödyntää KoulutusOnlinea henkilöstönsä kouluttamisessa 

Koulutusmyönteisyys on tärkeä voimavara nykyaikaisessa työelämässä. Jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen ovat olennaisia tekijöitä, jotka...

Valmet – KoulutusOnlinen aktiivikäyttäjä

Valmet panostaa työnantajana henkilöstönsä kouluttamiseen ja kehittämiseen. 1.9.2020 alkanut KoulutusOnlinen käyttö on lähtenyt yrityksessä poikkeuksellisen upeasti; lähes...