Artikkelikuva

Suomi tarvitsee metropolipolitiikkaa – MetropoliAreenalla fokuksessa on Helsingin seudun menestys

Suomen ainoa metropolialue, Helsingin seutu kasvaa ja kerää tekijöitä ja potentiaalia. Alueen erityisyyttä ei kuitenkaan huomioitu hallitusohjelmassa. Miten päättäjien ja yritysten kannattaisi vaikuttaa alueen puolesta juuri nyt? Tule kuulemaan MetropoliAreenaan Pikku-Finlandiaan 30.11.!

Helsingin seudun maapinta-ala on vain reilun prosentin koko Suomesta, mutta täällä asuu 28 prosenttia Suomen väestöstä, sijaitsee 33 prosenttia maan työpaikoista ja tuotetaan 37 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. Uusista yrityksistä ja työpaikoista merkittävä osa syntyy Helsingin seudulle, alueella asuu yli puolet maan vieraskielisistä ja metropolialueelle tehdyt liikenneinvestoinnit ja innovaatiot hyödyttävät koko maata.  

Olemme koko Suomen metropoli – siksi ansaitsemme erityishuomiota myös poliittisessa päätöksenteossa. Tähän ratkaisuksi tarvitsemme metropolipolitiikkaa

Helsingin seudun kauppakamari järjestää vuoden kolmannen MetropoliAreenan 30.11. klo 15.00–18.00 Pikku-Finlandiassa. Pohdimme, miten metropolialue saadaan kukoistamaan ja miten tekoäly voi auttaa suunnittelemaan tulevaisuuden kaupunkia. 

Ohjelma

Tervetuliaissanat 

Pia Pakarinen, Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja  

Hyvinvointia edistävä, kukoistava kaupunki 

Maankäytön suunnittelun professori Marketta Kyttä, Aalto yliopisto 

Paneelikeskustelu: Miten saamme Helsingin seudun kukoistamaan? 

Markku Mäkiaho, toimitusjohtaja, OP Kiinteistösijoitus Oy 

Anni Sinnemäki, Helsingin kaupunki, apulaispormestari 

Pekka Timonen, Vantaan kaupunginjohtaja 

Osaako tekoäly haastaa kaupunkisuunnittelussa, rakentamisessa ja ministeriöissä vuosikymmenten aikana kertyneen viisauden? Mihin ihminen ja kone pystyvät yhdessä? 

Haastajina tutkija, kirjailija, sarjayrittäjä Immo Salo ja luova tekoäly 

Tilaisuuden yhteenveto  

Markku Lahtinen, Helsingin seudun kauppakamarin vaikuttamistyön johtaja 

Ilmoittaudu tästä mukaan tapahtumaan.

MetropoliAreena-tapahtuma on osa Metropolipolitiikka-kokonaisuutta, jota Helsingin seudun kauppakamari teki yhdessä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien sekä Uudenmaan liiton kanssa osana hallitusohjelmavaikuttamista. Tavoitteena on tehdä Helsingin seudusta Itämeren alueen kilpailukykyisin ja kiinnostavin metropolialue.

Lue myös

Helsingin seutu vs maakunnat – Helsingin seudun kauppakamarin SuomiAreena-keskustelu myös streamina

Suomessa on yksi metropolialue, Helsingin seutu, jossa on 1,6 miljoonaa asukasta...

Sujuvampaa reittiä Suomeen

Kohtaanto- ja osaajapula on kiusannut kotimaisia työmarkkinoita jo vuosikymmeniä, mutta viime vuosina siitä on alkanut tulla entistä...

Hallitusohjelmassa Helsingin seudulle myönteisiä merkkejä 

Hallitusohjelma Vahva ja välittävä Suomi sisältää lähes kaikki merkittävät painotukset, joita kauppakamariryhmä on nostanut esiin.