Artikkelikuva

Mitä työyhteisöjen näyttämöillä tapahtuu?

Syyskuun alussa 4.–5.9.2018 jo jopa seitsemättä kertaa järjestettävä Esimies & Henkilöstö –tapahtuma kokoaa jälleen esimiestyön ja henkilöstöjohdon ammattilaiset Helsingin Messukeskukseen.

Helsingin seudun kauppakamari on tänäkin vuonna mukana tapahtumassa, niin osastolla kuin tarjoamalla vierailijoille mahdollisuuden päästä kuulemaan yhteistyökumppaniaan Sari Kuuselaa. Yhteiskuntatieteiden tohtori Sari Kuusela on johtamisen ja organisaatioiden kehittämisen rautainen asiantuntija, joka tunnetaan myös kirjastaan ”Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö”.

Esimies & Henkilöstö -tapahtuman Leaders –lavalle Kuusela astuu tiistaina 4.9. klo 16.15 otsikolla ”Mitä työyhteisöjen näyttämöillä tapahtuu.” Kuusela on jo aiemmassa blogikirjoituksessaan www.organisaatioelamaa.fi availlut ajatuksiaan siitä, miten työyhteisöissä eletään erilaisia teatterinäyttämöiltäkin tuttuja kohtauksia: työpäivät sisältävät usein draamaa, komediaa, iloa ja joskus suruakin. Ja jokaisella työntekijällä on oma roolinsa tilanteissa. Parhaimmillaan työyhteisö suoriutuu näytöksistä ammattimaisesti, pahimmillaan nakerretaan näytöksestä pohjaa ja viedään siitä kaikki energia.

Minkälaisessa työyhteisössä työskentelet?

Organisaatioelämän ytimessä on Sari Kuuselan mukaan oman parhaan itsen esittäminen työyhteisön näyttämöllä. Esitykset kietoutuvat ja vaikuttavat toisiinsa. Samalla niistä syntyy yhteinen kulttuuri ja käsikirjoitus, joita voi tietoisesti johtaa ja kehittää roolista riippumatta. Tarkastelemalla työyhteisön draamaa dramaturgin silmin ymmärtää paremmin, mitä tapahtuu ja miten toimia.

Työyhteisön kukoistamisen, lakastumisen tai uudistumisen ratkaisevat sosiaaliset suhteet ja yhteistyö sekä vallan ja organisaatiopolitikoinnin kulttuuri. Syventyminen työyhteisön vuorovaikutuksen dramaturgiaan antaa keinoja tunnistaa millaisista esityksistä on kyse, miten niiden käsikirjoitus rakentuu, ketkä niitä ohjaavat ja miten kukin toimii roolissaan. Vaikka elämä kokonaisuudessaan ei ole pelkkää teatteria, organisaatioelämä on sitä mitä suurimmassa määrin.

Tule kuulemaan lisää Sari Kuuselasta Esimies & Henkilöstö –tapahtumaan tiistaina 4.9. Helsingin seudun kauppakamarin tapaat osastolla 3h59.

Tapahtumasta voit lukea lisää www.easyfairs.com/esimies. Tapahtuma on ammattilaisille täysin maksuton muistaessasi vain rekisteröityä tapahtumaan osallistujaksi – rekisteröinti on jo avoinna.

 

Lue myös

Tervetuloa Ennakointikamarin ajankohtaisaamuun

Ennakointikamari pitää kaksi kertaa vuodessa kaikille avoimen Teams-ajankohtaiskatsauksen. Kevään 2023 ajankohtaissessio pidetään tiistaina 16.5. klo 9:00 –...

Neuvontapalvelut: Perhevapaat ja vuosiloma

Vuosiloman kertyminen perhevapaan aikana Perhevapaat ovat vuosilomalaissa työssäolon veroista aikaa lukuun ottamatta hoitovapaata ja poissaoloa perheenjäsenen tai...

Miksi yrityksen arvot ovat oikeastaan rahaa?

Asiakkaamme tulevat tekemään tänä vuonna enemmän arvopohjaisia päätöksiä kuin koskaan aiemmin. Oli toimiala mikä tahansa. Olemmeko siihen...