Nooga Timo Räsänen

Nooga – kauppakamarista monipuolisia verkostoja

Taloushallinnon konsultointiyritys Nooga liittyi syyskuussa 2020 Helsingin ja Turun kauppakamareiden jäseneksi. Verkostojen voima, laadukkaat koulutukset ja avainhenkilöiden hyvät kokemukset houkuttelivat mukaan.

Noogan tuore Head of Sales Timo Räsänen on tehnyt pitkän uran pankkialalla – ja kauppakamaritoiminta on tullut hänelle tutuksi vuosien varrella. Räsäsen kokemusten myötä Pietarsaaressa, Kokkolassa, Uudessakaupungissa ja Vaasassa toimiva taloushallinnon konsulttipalveluihin erikoistunut yritys Nooga innostui liittymään kauppakamariin sekä Helsingissä että Turussa.

– Kauppakamaritoiminta tuli tutuksi työskennellessäni pankkialalla ja myöhemmin Remeolla Turussa ja Uudessakaupungissa.

Kauppakamari mahdollistaa monenlaisen verkostoitumisen, kouluttautumisen ja toiminnan myötä voi löytää hyvin erilaisia yhteistyön mahdollisuuksia.

Timo Räsänen kertoo.

Timo Räsänen suoritti Turun kauppakamarin HHJ-tutkinnon vuonna 2013 ja sai hyviä kontakteja. Positiivinen, yhdessä tekemisen meininki teki vaikutuksen, ja hän pääsi vuonna 2019 myös Turun kauppakamarin kauppavaliokuntaan.

–  Kun aloitin äskettäin Noogalla, ensimmäisiä tavoitteitani oli saada yritys Turun ja Helsingin kauppakamarien jäseneksi. Syyskuusta lähtien olemme olleet jäsenenä molemmissa kauppakamareissa, ja odotukset ovat korkealla, Räsänen sanoo.

Rannikkoa pitkin Helsinkiin

Noogan koti on Pohjanmaalla, Pietarsaaressa, mutta yritys haluaa laajentaa palvelujaan myös Turun seudulle ja pääkaupunkiseudulle. Timolla on tärkeä rooli uusien kontaktien luomisessa – ja kauppakamari on tässä loistava tukipilari.

–  Tavoitteenani on viedä Nooga rannikkoa pitkin Helsinkiin. Tapaan työssäni yritysjohtajia ja muita vaikuttajia eli verkostoitumisen merkitystä ei voi vähätellä. Kauppakamarin tunnettuus tarjoaa hyvän ponnistuspinnan uusiin asiakassuhteisiin, Räsänen summaa.

Noogan palveluiden avulla yritys voi keskittyä olennaiseen, kun taloushallinto on Noogan ammattilaisten käsissä. Noogan perustajat ovat aikaisemmin työskennelleet yrittäjinä, konsultteina, johtajina eri alojen yrityksissä ja organisaatioissa. Yhteisenä intressinä on aito halu auttaa yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa ja viemään toimintansa seuraavalle tasolle.

– Palveluihimme kuuluvat modernisoitu kirjanpito, palkanlaskenta, konsultointi sekä Nooga Systems, jotka kaikki on räätälöity helpottamaan yrittäjän päivittäistä työtaakkaa. Esimerkiksi digitalisoimalla kirjanpitonsa voi hallinnoida taloutta suoraan puhelimesta, Räsänen valottaa.

Tiedonjanoa ja laadukkaita koulutuksia

Nykypäivän työelämä vaatii jatkuvaa kouluttautumista. Timo Räsanen kiittelee kauppakamarin ajankohtaista koulutustarjontaa ja toimivia käytännönvinkkejä, joista saa konkreettista apua omaan liiketoimintaan.

–  Koulutukset ovat tärkeä osa työarkea tehtävässä kuin tehtävässä. HHJ-koulutuksen lisäksi muun muassa Peter Nymanin vetämä viestintäkoulutus on jäänyt positiivisena mieleen. Viestinnän trendit muuttuvat jatkuvasti ja sosiaalinen media on monelle yritykselle vielä suuri ja tuntematon. Kauppakamarin koulutukset ja viestinnän kanssa tekemäni yhteistyö ovat olleet näissäkin asioissa merkittävänä tukena, Timo Räsänen kiittelee.

Räsäsen mukaan kauppakamari tarjoaa kohtuullisella jäsenmaksulla yhteisön, josta saa huippuasiantuntijoiden vinkkejä, tietoa ja koulutusta hyvin monelta saralta. Myyntityöhönsä Räsänen on saanut myös huomattavaa apua juuri kauppakamarin verkostojen avulla.

– Myyntityössä soitamme usein ns. kylmää listaa, jolloin vastapuoli ei osaa odottaa soittani. Nyt olen soittanut sellaisille ihmisille, jotka olen tavannut kauppakamarin tilaisuuksissa, ja vastaanotto on ollut erittäin hyvä. Verkostojen luominen onkin kauppakamarin toiminnassa keskiössä. Sidosryhmien luominen onnistuu luontevasti ja yhteistyön monet mahdollisuudet avautuvat yllättävissäkin paikoissa. Myös valiokuntatoimintaan kannattaa osallistua – se ei vie paljoa aikaa, mutta antaa sitäkin enemmän, Räsänen kannustaa.

Mikä Nooga?

 Nooga perustettiin 2016 Pietarsaaressa

Konttorit Pietarsaaressa, Kokkolassa, Uudessakaupungissa ja Vaasassa 

Seuraavaksi konttorit perustetaan Turkuun ja Helsinkiin

 www.nooga.fi

 

Lue myös

Vuoden kauppakamarilainen on IT-palveluasiantuntija Laura Rausku

Kauppakamaripäivät keräsivät kaikkien Suomen kauppakamarien edustajat yhteen merelliseen Kotkaan. Ohjelma oli vallan mainio: katsauksia kauppakamarien...

Asiantuntija-apua henkilöstöhallinnon kiemuroihin Kauppakamarista

Tanskalaisen DSV-konsernin Suomen yhtiöt on yksi maamme suurimmista logistiikka-alan yritysryhmistä. Se tekee 363 miljoonan euron...

Kaukalovalmistaja taklasi fuusioriskit Kauppakamarin neuvoilla

Vepe Oy Peltosen toimitusjohtaja Jarmo Poukkula sai viettää elokuussa jo kohtuullisen huolettomia lomapäiviä. Keväällä ennen...