Artikkelikuva

Olli-Pekka Heinonen: Luova ja empaattinen pärjää tulevaisuuden työelämässä

Kauppakamarin vahvuus on kattava luottamushenkilöverkosto, joka muodostaa vaikuttamistyön ytimen. Se myös mahdollistaa nopean reagoinnin yritystoiminnan pulmakysymyksiin.

Aktiivisilla jäsenyritysten edustajilla on monipuoliset mahdollisuudet toimia Helsingin seudun yritysten menestyksen vahvistamiseksi. Kauppakamari tarjoaa yhteensä 383 eri luottamustehtävää hallituksessa, valtuuskunnassa, yhdeksässä valiokunnassa, Espoon aluejohtokunnassa, Vantaan aluejohtokunnassa ja kolmessa kauppakamariyksikössä.

Hallitus ja valtuuskunta valittiin syyskokouksessa, tammikuussa kokoontunut valtuuskunta valitsi loput luottamushenkilöt. Valtuuston kokouksen aluksi kauppakamarin puheenjohtajalla, toimitusjohtaja Anni Vepsäläisellä oli ilo luovuttaa kauppakamarin hopeinen ansioristi aiemmalle puheenjohtajalle, kauppaneuvos Matti Niemelle. Ansioristi on Keskuskauppakamarin myöntämä tunnustus ansiokkaasta toiminnasta kauppakamarissa ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittämisestä.

Onko Pisa-menestys muisto vain?

Valtuuskunnan kokouksessa kokousesitelmän piti opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, jonka mukaan ylivoimaisesti eniten ulkomainen media mainitsee Suomen koulutuksesta ja Pisa-menetyksestä.

-Menestykseen ei voi tuudittautua, sillä nykyjärjestelmää on pakko kehittää. Koulutusalaa muuttaa digitalisoituminen ja tekoäly ja se, miten työ ja osaaminen niihin limittäytyy.

Lapsista 65 prosenttia, jotka nyt aloittavat koulutiensä, päätyy tekemään töitä, joita vielä ei ole olemassakaan.

Kun kone työntää ihmisen pois sellaisista tehtävistä, jotka se tekee paremmin, ja pohdittavaksi mikä jää ihmisen osuudeksi. Heinonen kertoo, että häneltä koululaisten vanhemmat usein kysyvät, millaiseen tulevaisuuden työelämään pitäisi kouluttaa ja antaa valmiuksia.

-Uskon että tulevaisuudessa pärjää luova ihminen, joka kykenee ratkaisemaan ennalta odottamattomia tilanteita. Myös empatia ja kyky tehdä asioita yhdessä korostuvat.

Lue myös

Tervetuloa Ennakointikamarin ajankohtaisaamuun

Ennakointikamari pitää kaksi kertaa vuodessa kaikille avoimen Teams-ajankohtaiskatsauksen. Kevään 2023 ajankohtaissessio pidetään tiistaina 16.5. klo 9:00 –...

Koulutusta helposti kausikortilla

Kauppakamarissa kehitetty Striimit 12 -kausikortti vastaa yrityksiltä tulleisiin toiveeseen: oppijan käytettävissä on jopa 150 ajankohtaiskoulutusta vuodessa yhdellä kiinteällä hinnalla.

Veroasiantuntija auttaa jäsenyrityksiä

Veroasiantuntija Mika Olli työskenteli ennen kauppakamaria viisi vuotta Konserniverokeskuksessa (KOVE) siirtohintatarkastajana ja sitä ennen yli 20 vuotta...