Rakennusalan käännetty verovelvollisuus. Ohjeeseen on lisätty uusia esimerkkejä ilmalämpöpumppujen, aurinkopaneelien ja valomainosten asentamisesta.

Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus – ohjetta päivitetty

Verohallinto on julkaissut päivitetyn ohjeen rakennusalan käännetystä arvonlisäverovelvollisuudesta 7.10.2020.

Merkittävimmät päivitykset liittyvät tuuliturbiinin myyntiin pystytettynä ja valmistalopaketin myyntiin asennettuna. Ohjeeseen on täydennetty kannanottoja rakentamispalveluista (kohta 2.2.2).

Myös ulkomaalaisia rakentamispalvelujen ostajia koskevaa rekisteröintiohjeistusta on muutettu (kohdat 4.1 ja 4.2).

Ohjeeseen on lisätty uusia esimerkkejä ilmalämpöpumppujen, aurinkopaneelien ja valomainosten asentamisesta.

– Juuri tällaisia käytännön esimerkkejä ja samalla selkeitä linjauksia tulkinnoista yrityksissä kaivataan. Ohjeet auttavat lainkohtien tulkitsemisessa ja ymmärtämisessä, kertoo veroasiantuntija Mika Olli Helsingin seudun kauppakamarista.

Rakennusalan käännetty verovelvollisuus

Päivitetty ohje

Lue myös

Neuvontapalvelut: Yleisiä väärinkäsityksiä vuosiloma-asioissa (päivitetty)

Lomakausi lähestyy kovaa vauhtia, ja nyt onkin sopiva aika muistuttaa muutamasta yleisestä vuosilomiin liittyvästä väärinkäsityksestä. Tämän luettuasi tiedät, miten toimia jatkossa oikein.

Osaajapulaan helpotusta urakierron kautta

Yrityksen tarvitsemaan asiantuntijatyöhön voi löytyä tekijä helpoiten omasta talosta. Sisäisten urapolkujen edistämisessä hyödynnetään yhä enemmän ammattikorkeakoulun koulutuksia.

Pääkaupunkiseudulla yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa on noudatettava ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä 19.10. alkaen

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 15.10.2020 tekemän päätöksen mukaisesti pääkaupunkiseudulla yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa...