Hilkka-Leena Orava Itä-Uusimaa.

Hilkka-Leena Orava on valittu Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan alueen asiamieheksi

Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan alueen asiamiehenä aloittaa Hilkka-Leena Orava 1.5.2022.

Asiamiehen keskeisiä tehtäviä on huolehtia kauppakamariyksikön hallituksen toiminnan koordinoinnista, alueen vaikuttamistyön sujuvuudesta ja kauppakamarin näkyvyydestä Itä-Uudenmaan alueella.

– On hienoa päästä perehtymään syvemmin Helsingin seudun kauppakamarin toimintaan Itä-Uudellamaalla ja edistämään alueen elinkeinoelämää. Hyvinvoivat yritykset tuovat hyvinvointia alueen perheisiin, tarjoavat palveluja, luovat työpaikkoja ja tilittävät alueelle veroja ja siksi onkin tärkeää, että kunnissa kuunnellaan heitä, kertoo tehtävässä aloittava Hilkka-Leena Orava.

Hilkka-Leena Orava työskentelee tällä hetkellä koulutuskoordinaattorina Careeria Oy:ssä. Orava tuntee Itä-Uudenmaan alueen ja poliittisen päätöksenteon hyvin, sillä hän on kerryttänyt kokemusta Porvoon valtuuston jäsenenä, suomenkielisen koulutusjaoksen puheenjohtajana, sivistyslautakunnan jäsenenä ja Porvoon Kokoomus ry:n puheenjohtajana.

– Toivon, että pystyn tuomaan alueen elinkeinoelämän ääntä paremmin kuuluviin Itä-Uudellamaalla ja vaikuttamaan sitä kautta alueen kehittämiseen. Odotan innolla, että pääsen tapaamaan sidosryhmiä ja käymään hyviä keskusteluja, Orava toteaa.

Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen korostaa, että Helsingin seudun yhteisten tavoitteiden lisäksi on tärkeää löytää yrityksille kilpailukykyä hyödyntämällä kunkin kauppakamarialueen seudullisia vahvuuksia.

– Itä-Uudenmaan vahvuuksia on muun muassa Kilpilahden yritysalue, joka on kansainvälisesti merkittävä kiertotalouden osaamiskeskittymä. Teollisuuden lisäksi seutu on erittäin elinvoimainen matkailu- ja elämyskohde, jonka hyvä sijainti osana metropolialuetta kiinnostaa niin yrityksiä kuin uusia asukkaitakin. Kauppakamari haluaa olla edistämässä alueen elinvoimaa, johon kuuluvat myös toimivat liikenneyhteydet, Lahtinen toteaa.


Lisätietoja:

Markku Lahtinen, Helsingin seudun kauppakamari, johtaja,
p. 050 571 3564, markku.lahtinen@helsinki.chamber.fi

Hilkka-Leena Orava, Helsingin seudun kauppakamari, Itä-Uudenmaan alueen asiamies,
p. 040 5514175, hilkkaleena.orava@gmail.com

Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari, viestintäpäällikkö,
p. 046 878 7540, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi

Kauppakamari mediassa

Uusimaa 17.3.2022:
Hilkka-Leena Orava aloittaa Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan alueen asiamiehenä

 

Lue myös

Syksyllä käynnistyvällä opiskelijakilpailulla haetaan uusia ideoita ydinkeskustan tulevaisuuteen

Helsingin ydinkeskustasta ja sen tulevaisuudesta käydään vilkasta keskustelua. Keskustaa haastetaan monin...

Toimitusjohtajalta: Helsingin seudun erityistarpeet ansaitsevat huomion hallitusohjelmassa

Helsingin seudulla sekä mahdollisuudet että monet haasteet ovat moninkertaiset. Helsingin seudun...

Helsingin seudun yritykset odottavat tulevalta hallitukselta vaikuttavaa metropolipolitiikkaa 

Sosialidemokraatit alleviivasivat kampanjassaan aggressiivista vasemmisto-oikeisto-blokkijakoa ja muista isoista puolueista kaukana olevaa...