Artikkelikuva

Sinä päätät kunnallisvaaleissa Helsingin elinvoimasta ja työpaikoista

Helsingin kunnallisvaalitunnelmat ottavat vauhtia, kun puolueiden pormestariehdokkaat alkavat tulla esiin. Onko sinun ehdokkaasi Nasima Razmyar (sd), Anni Sinnemäki (vihr), Jussi Halla-aho (ps) vai joku muu? Pitkään kaupunginjohtajan ja pormestarin paikkaa hallussaan pitäneen kokoomuksen edustajaksi valittiin Juhana Vartiainen.

Helsingin vaalien kiinnostavuutta lisää se, pystyykö vihreät haastamaan kokoomuksen suurimman puoleen asemasta. Viimeksi marginaalia jäi kolme valtuustopaikkaa. Eikä sovi unohtaa, että Helsinki saa medioissa paljon huomiota, jota puolueet haluavat hyödyntää äänestäjien lämmittelyyn kahden vuoden päästä pidettäviin eduskuntavaaleihin.

Helsingin 85 kaupunginvaltuutettua päättävät muun muassa talousarviosta, kuntastrategiasta, kaupunkisuunnittelusta ja maankäytöstä, esiopetuksesta, perusasteen koulutuksesta sekä toisen asteen koulutuksesta. Iso muutos pk-seudulla on sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyminen Helsingille ja neljälle muulle hyvinvointialueelle, mikä vähentää merkittävästi Helsingin kaupungin ja muiden Helsingin seudun kuntien päättäjien käytettävissä olevaa kunnallisverokertymää.

Samalla tapahtuu jälleen iso tulonsiirto pk-seudulta muualle maahan, jos hallituksen sote-uudistus etenee esitetyllä tavalla.

On hyvä muistaa, että mediaotsikoiden loisteessa paistattelevien pormestariehdokkaiden lisäksi jokaisella valituksi tulevalla valtuutetuilla on oma poliittinen agendansa.

Helsingin kannalta on tärkeää, että ehdokkaat ottavat kantaa myös uusien työpaikkojen luomiseen, verotulojen synnyttämiseen ja kestävän kasvun luomiseen.

Haasta ehdokkaasi puhumaan
uusista työpaikoista ja kasvusta

Kuinka varmistat Helsingin keskustan kuihtuvan elinvoimaisuuden? Haluatko Helsingin rajalle autoliikenteen ruuhkamaksun? Mitä mieltä olet Länsisataman ja kävelykeskustan kehittämisestä? Kuinka aiot vaikuttaa siihen, että ulkomaiset yritykset investoivat Helsinkiin? Miten kansainvälisiä huippuosaajia saadaan seudulle? Vastaako nuorten ammatillinen koulutus työelämän tarpeita?

Nämä ovat yritysten kilpailukyvylle tärkeitä asioita. Haasta ehdokkaasi puhumaan uusista työpaikoista ja kasvusta, joilla myös hyvinvointipalvelut viime kädessä maksetaan.

Markku Lahtinen
johtaja
Helsingin seudun kauppakamari


 

Juttu julkaistu myös Helsingin Uutisissa 20.1.

 

Lue myös

Suomi tarvitsee metropolipolitiikkaa – MetropoliAreenalla fokuksessa on Helsingin seudun menestys

Helsingin seudun maapinta-ala on vain reilun prosentin koko Suomesta, mutta täällä...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Lausunto: Valtion väyläverkoston investointiohjelma vuosille 2024-2031

Kauppakamari on antanut lausunnon Väylävirastolle valtion väyläverkon investointiohjelmasta vuosille 2024-2031.