Artikkelikuva

Suojaa verkkotunnuksesi, brändit ja innovaatiot!

Liikeideoiden työstäminen ja tulosten saaminen on pitkä prosessi ja vaatii kovaa työtä. Aineettoman omaisuuden tunnistaminen ja suojaaminen saattaa unohtua. Ei pitäisi, koska usein kopiointi on helppoa ja ulkopuolinen pääsee hyötymään luovan työn tuloksista.

IP-oikeuksien selvittely voi tuntua työläältä ja monimutkaiselta, mutta apua on saatavilla. Patentti- ja rekisterihallituksesta www.prh.fi löytyy hyödyllistä tietoa.

European IPR Helpdesk neuvoo

European IPR Helpdesk on myös apuna ja neuvoo pk-yrityksiä maksutta. Palvelu on EU:n tarjoama ja saa rahoituksensa Horisontti 2020 -ohjelmasta. Sen tarkoituksena on parantaa tietoisuutta IP-asioista ja yritysten toimintaedellytyksiä oikeuksiensa suojaamisessa sekä tarjota maksutonta yleisneuvontaa pk-yrityksille ja EU-rahoitusta saaville tahoille.

Käytännönläheisiä oppaita www.iprhelpdesk.eu:sta

European IPR Helpdeskin sivuilla www.iprhelpdesk.eu on laaja valikoima käytännönläheisiä oppaita, kuten

  • yleisopas Your Guide to IP in Europe,
  • käytännön neuvoja kaupallistamiseen tarjoava IP Guide to Commercialisation ja
  • asiamiehen valinnassa opastava 10 steps to find a suitable IP professional.

IPR Helpdesk järjestää suosittuja noin tunnin mittaisia webinaareja eri aiheista, kuten Introduction to IP ja IP Management in Horizon 2020 ja joskus myös paikan päällä järjestettäviä koulutuksia.

Helplinen kautta saa IPR Helpdeskin asiantuntijoilta neuvontaa konkreettisiin IP-kysymyksiin ja tilanteisiin. Palvelu on maksuton, englanninkielinen ja edellyttää rekisteröitymistä.

Enterprise Europe Network -verkosto yhteistyössä European IPR Helpdeskin kanssa European IPR Helpdeskin, Käytännönläheisiä oppaita, European IPR Helpdesk, Enterprise Europe Network, Maija Kärkäs

European IPR Helpdeskin, Käytännönläheisiä oppaita, European IPR Helpdesk, Enterprise Europe Network, Maija Kärkäs

Päällikkö Maija Kärkäs,
Enterprise Europe Network / Helsingin seudun kauppakamari

European IPR Helpdesk tekee yhteistyötä Enterprise Europe Network -verkoston kautta, ja kauppakamarin EEN-yksikön päällikkö Maija Kärkäs (maija.karkas@chamber.fi) on hiljattain liittynyt Helpdeskin yhteyshenkilöiden eli Ambassa­dorien joukkoon.

– European IPR Helpdesk on mainio ja käytännönläheinen palvelu, josta on hyvä saada lisää tietoa suomalais­yrityksille. Toimin mielelläni viestin­viejänä tästä palvelusta yritysten suuntaan ja kauttani saa myös yhteyden Helplinen asiantuntijoihin konkreettisten pulmatilanteiden selvittelyssä. Lisäksi titteli on hieno, Kärkäs hymyilee.

Apua myös EU-alueen ulkopuolella

EU rahoittaa alueensa ulkopuolella toimivia neuvontapalveluja,
jotka löytyvät kootusti osoitteesta www.ipr-hub.eu.

Kiinan, Kaakkois-Aasian ja Latinalaisen Amerikan IPR Helpdeskien tarkoituksena on toimia eurooppalaisten pk-yritysten apuna näillä markkinoilla. Tar­jolla on maksuttomasti tietoa, oppaita, tutkimuksia ja yleisneuvontaa konkreetti­sissa tapauksissa.

China IPR SME Helpdesk www.china-iprhelpdesk.eu
Latin America IPR SME Helpdesk www.latinamerica-ipr-helpdesk.eu
South-East Asia IPR SME Helpdesk www.southeastasia-iprhelpdesk.eu

 

Lue myös

Finnish AI Region EDIH: tekoälyn kärkihanke pk-yrityksille

Finnish AI Region EDIH-hankkeen tavoitteena on nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä....

Aineeton omaisuus kasvun vauhdittajana

Mitä aineettomaan omaisuuteen kuuluu? Aineetonta omaisuutta ovat esimerkiksi yrityksen nimi, tekniset keksinnöt tai menetelmät, muotoilut, palvelukonseptit, brändi,...

www.aineetonansainta.fi – tarjoaa työkaluja IPR-strategian tekemiseen

Eri alojen yrityksillä on ainutlaatuista osaamista: omaperäisiä ideoita, tuotteita tai palveluita sekä erilaisia verkostoja ja tietoa.