Tarvitsetko kesäksi kiireapua? – Tietoa vuoden 2020 kesäsetelistä

Tarvitsetko kesäksi kiireapua, haluatko motivoituneen kesätyöntekijän, ketterän käsi- ja jalkaparin tai kaipaatko kenties nuoren näkökulmaa ja osaamista some-asioissa?

Helsingin kaupungin Kesäseteli jaetaan tänäkin vuonna kaikille helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille helmikuun alkupuolella.

Helsingin kaupunki korvaa 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa 9. -luokkalaisen nuoren kesätöihin kesäsetelillä 1.6.–12.8.2020 välisenä aikana.

Voit ilmoittaa avoimista työpaikoista kohdennetusti Kesäsetelin nettisivun kautta. Työpaikoista voi ja kannattaakin ilmoittaa heti tammikuussa, mutta ilmoituksia otetaan vastaan koko kevään ajan aina kesäkuun alkupuolelle asti.

Yrityksen ei tarvitse sijaita Helsingissä.

Nuoren bruttopalkan on oltava vähintään 350 euroa, sisältäen lomakorvauksen. Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut. Työtunteja on oltava vähintään 60, joko yhtäjaksoisesti tehtynä tai eri jaksoihin sijoittuvana. Työnantaja voi palkata nuoren myös pidemmäksi ajaksi. Tällöin 60 h ylittävältä ajalta kesätyöntekijälle tulisi maksaa vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Työnantaja tekee kesätyöntekijän kanssa työsopimuksen ja hoitaa normaalit työnantajan velvollisuudet.

Kaupunki suosittaa työnantajaa käyttämään palkkauksen periaatteina alan työehtosopimusta ja edellyttää Vastuullinen Kesäduuni-kampanjan periaatteiden noudattamista.

Lue myös:
Edellinen artikkeli Vuoden yhteistyökumppanin palkinto Helsingin seudun kauppakamarille Seuraava artikkeli Väestörakenne muuttuu – kuinka paljon, kuinka nopeasti ja mitä siitä seuraa?