Artikkelikuva

Työlainsäädännön asiantuntija

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä. Hänen erikoisosaamisensa ja esiintymistaitonsa keräävät kiitosta vuodesta toiseen.

Lakimies Kirsi Parnilalla on yli 20 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta, joista 16 vuotta Kauppakamarilla. Hänet valittiin vuonna 2013 Kauppakamareiden valtakunnallisessa koulutuspoolissa Vuoden kouluttajaksi

– Työoikeusasiat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Toimenkuvaani kuuluvat kaikki työsuhteeseen liittyvät asiat, kuten työsuhde-, palkanlaskenta-asiat, sekä lakiuudistuksista kouluttaminen ja tiedottaminen, Kirsi Parnila sanoo.

Kirsi myös kouluttaa aktiivisesti Kauppakamarin jäseniä. Hänen energinen esiintymisensä ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi ovat saaneet osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen.

– Pidän kouluttamisesta ja minulle on tärkeää tuoda asiat esiin selkeästi ja ymmärrettävästi. Olen myös kirjoittanut useita kirjoja esimiehille ja palkanlaskijoille: Työsopimuslaki käytännönläheisesti, Työsuhteen päättäminen käytännönläheisesti, Työsuhde tutuksi – esimiehen selviytymisopas, Yhteistoimintalaki käytännönläheisesti ja Vuosiloma-asiat käytännönläheisesti.

Kirsi Parnilan työpäivään kuuluu kouluttamisen lisäksi aktiivinen jäsenneuvonta. Hän vastaa valtaosaan kysymyksistä saman tien sähköpostilla tai puhelimitse.

– On tärkeää, että jäsenemme saavat vastaukset kysymyksiinsä viipymättä. Neuvontapalvelumme on nopea ja toimiva. Kaikki paikalla olevat asiantuntijat päivystävät ja aina on joku paikalla kahdeksasta neljään. Meille kannattaa soittaa ja kysyä – autamme mielellämme, Kirsi Parnila kannustaa.

Kauppakamarin neuvontapalveluun tulee tuhansia yhteydenottoa vuodessa työsuhdeasioihin ja palkanlaskentaan liittyen. Eniten puhuttavat ja kysymyksiä herättävät työsopimukset ja niiden päättämiset sekä palkkaukseen ja vuosilomiin liittyvät asiat.

– Tänä päivänä myös yritysten fuusioitumiset herättävät kysymyksiä: miten työsuhteen ehtojen ja muiden etuuksien kanssa toimitaan fuusiotilanteessa. Työsuhteisiin liittyy paljon lakeja ja säännöksiä, joista on oltava perillä.

Kirsi Parnila on myös yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde -teoksen kirjoittajista.

Tutustu teoksiin KauppakamariTiedossa

Lue myös

Viikon kysymys: erityisasiantuntijan oleskelulupa

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Myyntijohdon vastuu kasvaa – käytännön vinkkejä modernin myynnin johtamiseen

Olin puhumassa aiheesta vuoden 2023 Nordic Sales Enablement –tapahtumassa, jossa paikalla oli isojen suomalaisten yritysten...

Vastuullisuusruuvi kiristyy ja ohjaa myös yritysrahoitusta

Kaikki olennainen EU-rahoituksesta ja sen painopisteistä kahdessa tunnissa. Siinä haaste, johon tartuttiin Helsingin seudun kauppakamarin, Business Finlandin...