Artikkelikuva

Työnantajainfo ulkomaalaisen työntekijän rekrytoimisesta auttoi työnantajia matkalla kansainvälisyyteen

Ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointi on ollut puheenaiheena mediassa niin uutisissa kuin twitterissä, jossa isot yritykset kuin poliitikot ovat rummuttanet kansainvälisyyden ja kansainvälisten työntekijöiden puolesta.

Järjestimme Helsingin seudun kauppakamarin koulutustiloissa ajankohtaisen ja paljon toivotun työnantajainfon ulkomaalaisen työntekijän rekrytoinnista. Tapahtuma järjestettiin osana kauppakamarin Chamber Talent Boost -projektia. Työnantajainfo on toistuva ja erittäin suosittu yritysten kohtaamispaikka eri viranomaisten kanssa.

Tarkoituksena on tuoda ulkomaalaisten työntekijöitä koskevaa viranomaistyötä ja byrokratiaa lähemmäs työnantajia ja yrityksiä. Työnantajainfo järjestettiin hybridimallin mukaisesti niin paikan päällä kuin striiminä. Kiinnostuneita työnantajia osallistui infotilaisuuteen melkein sata, selkeästi aihe siis kiinnostaa. 

Ajantasaista koulutusta tärkeästä aiheesta

Tiistaina 15.9.2020 vuorossa oli Helsingin seudun kauppakamarin, Maahanmuuttoviraston sekä Uudenmaan TE-toimiston yhteistyöllä järjestetty työnantajainfo. Helsingin seudun kauppakamarin työoikeusjuristi Joanna Ahokanto aloitti tapahtuman toivottamalla kaikki osallistujat tervetulleeksi. Joanna Ahokanto jatkoi omalla koulutusosiollaan keskittyen tuleviin lakimuutoksiin lakiin työntekijöiden lähettämisestä.

Kokemusta haastavista ja vaikeista kysymyksistä on kertynyt, sillä Ahokanto neuvoo päivittäin kauppakamarin jäseniä niin työoikeuteen kuin kansainvälisten työntekijöiden rekrytointiin ja työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä.

Tilaisuudessa kuultiin kahta kauppakamarin ulkopuolista puhujaa. Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Joanna Bergman kävi esityksessään kattavasti läpi oleskelulupahakemuksia koskevia haasteita, sekä vinkkejä työnantajille hakemusten oikeaa täyttämistä varten. Uudenmaan TE-toimiston asiantuntija Pauliina Fors puolestaan kertoi, miten saatavuusharkinta tehdään, kuinka työnantaja täyttää kattavasti TEM054-lomakkeen sekä mitä linjauksia Uudenmaan ELY-keskus on tehnyt koskien ulkomaalaista työvoimaa.

Tärkeitä kysymyksiä ja kattavaa palautetta

Tilaisuuden asiantuntijat keräsivät niin tapahtumassa kuin palautteessa kiitosta niin paikan päälle osallistuneista kuin striimin kautta. Striimin ja Teamsin toimivuutta kehuttiin.

Monet koulutukseen osallistuneet kiittivät kiinnostavista ja ajankohtaisista aiheista, jotka kouluttajat kävivät selkeästi. Lisäksi kiiteltiin mahdollisuutta kysyä tarkemmin myös koulutuksen jälkeen yhteystietojen jaon myötä.

Osallistujilta tuli myös toiveita tulevaisuudessa järjestettäviin työnantajainfoihin. Näitä varmasti järjestetään lisää, sillä tapahtuma on kerännyt työnantajilta kiitosta vaikeiden aiheiden läpikäymisestä käytännönläheisesti.

Tilaisuus järjestettiin hybridimallin mukaisesti niin paikan päällä kuin striimin kautta.

Katso striimi: Työnantajaninfo: ulkomaalaisen työntekijän rekrytointi

Lue myös

Viikon kysymys: sairauspoissaolo ja koeaika

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Neuvontapalvelut: Yleisiä väärinkäsityksiä vuosiloma-asioissa (päivitetty)

Lomakausi lähestyy kovaa vauhtia, ja nyt onkin sopiva aika muistuttaa muutamasta yleisestä vuosilomiin liittyvästä väärinkäsityksestä. Tämän luettuasi tiedät, miten toimia jatkossa oikein.