www.vientiasiakirjat.fi, ATA carnet -tulliasiakirja, www.atacarnet.fi

Ulkomaankaupan asiakirjapalvelu verkossa

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa ja myöntää ulkomaankaupan asiakirjat poikkeustilanteen aikana verkossa.

Alkuperätodistuksia ja vahvistuksia muille asiakirjoille haetaan www.vientiasiakirjat.fi -palvelun kautta. ATA carnet -tulliasiakirja haetaan www.atacarnet.fi -sivuston kautta.

Toimistomme on suljettu 18.3.–13.5.2020, jonka jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen.

Tänä aikana ulkomaankaupan asiakirjat vahvistetaan normaaliin tapaan sähköisesti. Mikäli Sinulla on tarvetta asioida fyysisesti toimistollamme, pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä asiakirjapalveluumme, puh. 09 228 601, asiakirjatiimi@helsinki.chamber.fi.

Tarvittaessa palvelemme henkilökohtaisesti myös toimistollamme.

Myös ulkoministeriö sekä Digi- ja väestötietovirasto ovat siirtyneet poikkeusjärjestelyihin asiakirjojen laillistamisen osalta koronavirustilanteen vuoksi. Laillistettavat suomalaiset asiakirjat on toimitettava pääsääntöisesti postitse sekä Digi- ja väestötietovirastolle että ulkoministeriölle. Samoin laillistetut asiakirjat palautetaan asiakkaalle takaisin postitse.

Digi- ja väestötietovirasto palvelee 18.3.2020 alkaen vain ajanvarauksella. Vapaana olevat ajat varataan Digi- ja väestötietoviraston nettisivuilta.

Ulkoministeriön osalta kiireellisessä tapauksessa asiassa tulee olla yhteydessä lainsäädäntöneuvos Minna-Kaisa Liukkoon, puh. 029 535 1053 tai yksikön päällikkö Leena Ritolaan puh. 029 535 1524 hyvissä ajoin ennen mahdollista asiakaskäyntiä asiakirjan laillistamiseksi.

Asian käsittely kiireellisenä edellä mainituin tavoin sekä Digi- ja väestötietovirastossa että ulkoministeriössä edellyttää, että asiakas on etukäteen selvittänyt, että asianomaisen valtion edustusto myös ottaa vastaan laillistusta koskevan pyynnön kiireellisenä eikä esimerkiksi postitse.

Lue myös

Vientiyrityksen viisi tärkeää online-palvelua

Tutustu viiteen tärkeään online-palveluun, kun yrityksessä mietitään viennin avaamista tai laajentamista uusille markkinoille, matkassa on huomioitava monta asiaa.

Suomalaisen yrityksen kyberturvallisuus Ukrainan sodan varjossa

Kun organisaatiot pohtivat kyberturvallisuuttaan Ukrainan sodan aikana, on myös yksittäisten ihmisten hyvä varmistaa säännöllisesti, että...

KauppakamariTiedon Ulkomaankaupan teoksen asiantuntija Ville Raevuori palkittiin tullin ansiomitalilla

DB Schenker Oy:n johtaja Ville Raevuori palkittiin tullin ansiomitalilla. Palkinnon myöntävä...