Valmetilla, Suomessa, innostuttiin KoulutusOnlinen käytöstä pilotin myötä – ja nyt verkkokoulutukset ovat osa arkea.

Valmet – KoulutusOnlinen aktiivikäyttäjä

Valmetilla Suomessa innostuttiin KoulutusOnlinen käytöstä pilotin myötä – ja nyt verkkokoulutukset ovat osa arkea. KoulutusOnlinen mukaansa tempaavat ja vaihtuvat kouluttajat sekä monipuolinen koulutussisältö saavat Valmetin henkilöstöltä erityiskiitokset.

Valmet panostaa työnantajana henkilöstönsä kouluttamiseen ja kehittämiseen. 1.9.2020 alkanut KoulutusOnlinen käyttö on lähtenyt yrityksessä poikkeuksellisen upeasti; lähes 900 Valmetin työntekijää on rekisteröitynyt KoulutusOnlinen käyttäjäksi ja koulutuksia on katseltu ja kuunneltu yhteensä jo 1200 tuntia.

– Verkkoympäristössä oppiminen on tullut jäädäkseen ja etsimme viime vuonna uusia mahdollisuuksia kouluttautumiseen. Kauppakamarin KoulutusOnline on täyttänyt kaikki odotuksemme. Jatkuvasti uudistuva ja monipuolinen koulutusvalikoima on käytössämme ajasta ja paikasta riippumatta, IT Purchaser Riikka Nurmi Valmet Technologies Oy:stä kertoo.

Helppoa ja joustavaa

Riikka Nurmen mukaan KoulutusOnlinen käyttöönotto sujui helposti ja palaute on ollut alusta asti hyvää.

– Teimme henkilöstölle kyselyn KoulutusOnlinen käytöstä. Koulutuksista erityisesti digitaidot, Microsoftin tuotteisiin liittyvät koulutukset ja työelämätaidot ovat herättäneet kiinnostusta, Riikka Nurmi summaa.

KoulutusOnline mahdollistaa opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta, mikä tuo opiskeluun vapautta. Koulutuksia voi kuunnella podcast-tyyppisesti – tai seurata keskittyneesti tietokoneella istuen.

– Joustavuus on KoulutusOnlinessa parasta. Työelämätaitoihin liittyviä, esimerkiksi ajanhallintaa käsitteleviä koulutuksia, voi kuunnella melkein missä ja milloin vain. On hienoa, että itsensä kehittäminen on niin tärkeässä roolissa tämän päivän työelämässä ja työnantaja haluaa tukea työntekijöiden kouluttautumista, Riikka Nurmi kiittelee.

Valmetilla KoulutusOnlinen pilotointiin yhdistettiin myös yrityksen sisäinen kampanja, josta viestittiin Valmetin omasssa Info-tv:ssä ja arvottiin joka kuukausi palkintoja.

– Palkitsimme kerran kuussa ahkerimpia KoulutusOnlinen käyttäjiä. Tämä oli pieni, mutta hauska ele uuden palvelun käyttöönotossa.

Etätyö kasvatti digitaitojen vaatimuksia

Kun lähes koko maailma on koronan myötä etätöissä, digitaitojen merkitys on kasvanut entisestään. Onneksi kouluttautuminen onnistuu myös etätyön ohessa. Nyt etenkin työelämätaitoihin ja työhyvinvointiin liittyvien aiheiden kysyntä on ollut kasvussa.

– KoulutusOnline -palvelu tuli meillekin loistavaan saumaan. Etätyön johtaminen ja etätyö ylipäätään kaipaa kannustavia itsensä kehittämisen mahdollisuuksia ja ajatuksia herättäviä puheenvuoroja. Monipuolinen koulutustarjonta olisi lisäksi vielä enemmän hyödynnettävissä, jos suosituimmat KoulutusOnlinen koulutukset olisi tekstitetty englanniksi, Riikka Nurmi vinkkaa.

KoulutusOnlinen mukaansa tempaavat ja vaihtuvat kouluttajat sekä monipuolinen koulutussisältö saavat Valmetin henkilöstöltä erityiskiitokset.

Poikkeusaikana kouluttautumisen merkitys korostuu ja KoulutusOnlinen käyttöönotto on työnantajalta upea panostus koko työyhteisön osaamisen kehittämiseen ja hyvinvointiin.

– Valmetilla myös alihankkijamme eli valmetpartners.com -käyttäjät ovat päässeet mukaan KoulutusOnlinen pariin – mikä on mielestäni äärimmäisen hieno asia. Myös koulutusten yhteydessä oleva suosittelumahdollisuus tekee mielenkiintoisten koulutusvideoiden kollegalle vinkkaamisesta helppoa, Nurmi iloitsee.

KoulutusOnline – yhdelle, kahdelle tai vaikka koko tiimille

KoulutusOnlinen verkkokursseilla osaamisen jatkuva kehittäminen onnistuu joustavasti. Sijainnista riippumaton verkko-opiskelu sopii koko tiimin osaamisen kehittämiseen, sillä videoita on helppo katsoa ja kuunnella missä tahansa itselleen sopivan mittaisissa jaksoissa – vaikka vain viisi minuuttia kerrallaan.

KoulutusOnline sisältää yli 300 verkkokurssia työsuhdeasioista, taloudesta, johtamisesta, myynnistä, viestinnästä, juridiikasta, työelämä- ja digitaidoista.

Tutustu verkkokursseihin osoitteessa koulutusonline.fi

 

Lue myös

Suomalainen Kirjakauppa hyödyntää KoulutusOnlinea henkilöstönsä kouluttamisessa 

Koulutusmyönteisyys on tärkeä voimavara nykyaikaisessa työelämässä. Jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen ovat olennaisia tekijöitä, jotka...

KoulutusOnline täydentää opettajan työtä

Keudassa hyödynnetään KoulutusOnlinea osana opetusta. Verkkokoulutukset toimivat loistavana opintomateriaalina niin opiskelijoille kuin opettajillekin.

Case: Staria & KoulutusOnlinen monet hyödyt

Staria on suomalainen, vuonna 2003 perustettu yritys, jonka omistavat yrityksen henkilöstö ja kotimainen Vaaka Partners. – Laajan...