Artikkelikuva

Vantaa tuo GlobalStartupCities -toiminnan Suomeen

Vantaan kaupunki emännöi 27.–29.4 kansainvälistä verkkotapahtumaa, joka on suunnattu terveysalan naisjohtoisille start up -yrityksille.

Global-EU Women Entrepreneurs & Innovators in Health Sector -tapahtuma yhdistää Startup -yritykset ja huippumentorit. Yhteisessä avaustapahtumassa tutustutaan suomalaisen terveysteknologia-alan startup -kenttään ja käydään läpi kansainvälisen mentoroinnin mahdollisuuksia. Avauspäivän jälkeen mukaan valitut yritykset ja heille nimetyt mentorit pääsevät yhdessä hiomaan ja kehittämään kasvuhakuisten yritysten liikeideoita entistäkin toimivammiksi.

Vantaan kaupunki ja sen #6Aika-kumppanit Helsinki, Espoo ja Oulu kutsuvat tapahtumaan ja mentoroitaviksi naisjohtoisia, lupaavia terveysalan startup -yrityksiä. Kansainvälisten ja kokeneiden mentoreiden tuella halutaan tukea yritysten kehittymistä ja edistää uusien startup -yrityksien syntymistä. Lisäksi halutaan tukea naisyrittäjyyden lisääntymistä terveysteknologia-alan kaltaisella erityisalalla.

Mentorointiin valitaan avoimen haun kautta 100 parasta hakijaa eri puolilta maailmaa. Haku päättyy 15.4.2021. Ilmoittaudu

Mentorointia edeltävä avaustapahtuma 27.4. on avoin kaikille kiinnostuneille. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, joka päättyy 19.4.2021.

Naisjohtajien tapaaminen on osa GlobalStartupCities-verkoston toimintaa. GlobalStartupCities edistää kaupunkien verkostoitumista ja niiden startup -alojen ekosysteemien yhdistämistä. Samalla halutaan tukea innovaatioiden kehittymistä joka puolella EUaluetta, kaiken kokoisissa kaupungeissa. Vantaan kaupunki liittyi GlobalStartupCities-verkostoon vuosi sitten.

Ohjelmaan haetaan Suomesta 10 parhainta StartUp terveysalan yritystä, jotka pääsevät yhdessä heille nimettyjen huippumentoreiden kanssa hiomaan ja kehittämään yrityksensä liikeideoita entistäkin toimivammiksi.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen toimii GlobalStartupCities-verkoston naisyrittäjyys-teeman suojelijana

Global-EU Women Entrepreneurs & Innovators in Health Sector -tapahtumassa kaupunginjohtaja Viljanen kertoo myös Vantaan Women Action Plan -ohjelmasta. Global-EU Women Entrepreneurs & Innovators in Health Sector -tapahtuma on GlobalStartUpCities-verkoston ensimmäinen tapahtuma Suomessa.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Kaisa Ahonen, kaisa.t.ahonen@vantaa.fi, p. +35840 193 2177
kansainvälisten asioiden päällikkö Elina Värtö, elina.varto@vantaa.fi, p. 040 171 8052

Lue myös

Business Vantaa auttaa yrityksiä tiedon ja palvelujen löytämisessä

Tavoitteena on menestyvä Vantaa, jossa yritykset kukoistavat ja kehittyvät. – Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan alueyksikön...

Vantaan elinkeinopäivässä pureuduttiin kaupunkien kasvavaan rooliin

Suomi palailee pandemian jälkeiseen arkeen, joka on kuitenkin kovasti erilainen kuin ennen korona-aaltoa. Siihen saatiin...

Pienemmän hiilijalanjäljen jäljillä – 6Aika ja resurssiviisas Vantaa

Energiatehokkaat ja vähähiiliset rakennukset hyödyntävät uusiutuvaa energiaa ja optimoivat esimerkiksi valaistukseen, viilennykseen, lämmitykseen ja ilmanvaihtoon...