Artikkelikuva

Vastuullinen sijoittaminen kuuluu kaikille

Vastuullista sijoittamista ei voi enää sivuuttaa, ja sen rooli tulee jatkossa vain kasvamaan. Vastikään julkaistun Vastuullinen sijoittaja -kirjan avulla niin noviisit kuin konkarit voivat tehdä sijoittamisestaan vastuullisempaa.

Kirjan kirjoittajat – Anna Hyrske, Magdalena Lönnroth, Antti Savilaakso ja Riikka Sievänen – ovat tehneet töitä vastuullisen sijoittamisen parissa yhteensä yli viisikymmentä vuotta ja nyt tämä tieto on jalostunut vaikuttavaksi lukukokemukseksi.

Vastuullinen sijoittaja -kirjaa ei ole kuitenkaan kirjoitettu vain ammattilaisille, vaan se on tarkoitettu kaikille. Myös ensimmäisiä askeleitaan vastuullisen sijoittamisen maailmassa ottaville. Kirjassa avataan kattavasti terminologiaa ja annetaan konkreettisia ohjeita ja työkaluja, kuinka ottaa vastuullisuus huomioon sijoitusvalinnoissa.

– Vastuullinen sijoittaminen ei ole vaikeaa, kertoo Antti Savilaakso.

– Mutta kirja antaa ajateltavaa myös konkarille, jatkaa Riikka Sievänen.

Ei ole vain yhtä tapaa sijoittaa vastuullisesti

Kirjassa on otettu huomioon myös sijoittajien erilaiset profiilit. Yhdelle syy sijoittaa vastuullisesti on tuotto, toista ohjaa arvomaailma ja kolmannen motiivina on asiakkaiden vaatimukset.

– Jokainen tekee vastuulliset päätökset itse, sanoo Anna Hyrske ja vertaa vastuullista sijoittamista kokkaamiseen. Kun tarjolla on samat raaka-aineet ja välineet, niin jokainen kokki voi valita itselleen parhaiten sopivat osat ja työkalut, sekä valmistaa itseään miellyttävän keitoksen. Samoista aineksista voi saada aikaan niin kanacurryn kuin kookoskeiton.

Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä reseptikokoelmasta, vaan vastuullista sijoittamista valotetaan laajasti eri näkökulmista. Taustalla on paljon tieteellistä kirjallisuutta pureksittuna ymmärrettävään muotoon. Vastuullinen sijoittaminen ei ole vaikeaa, mutta hieman vaivannäköä se vaatii. Vastuullinen sijoittaja -kirjan avulla sekä aloittaminen että jatkaminen on tehty helpommaksi.

Kirjoittajien kolme pointtia vastuulliseen sijoittamiseen:

  1. Kaikki voivat säästää ja sijoittaa vastuullisesti
  2. Ohjeiden ja neuvojen avulla vastuullisuuden huomioiminen onnistuu kaikilta
  3. Vastuullinen sijoittaminen on vastuuta tuotosta

Pörssipäivä Yle-areena

Kuuntele Anna Hyrskeen ja Antti Savilaakson haastattelu Yle Puheen Pörssipäivässä 27.5.2020.

 

Lue myös

Iloisia kohtaamisia vastuullisen sijoittamisen merkeissä

Johtajuuden Naiskamari kokoaa yhteen kaksi kertaa vuodessa naisjohtajia ja johtajaksi aikovia, oman alansa vaikuttajanaisia. Toukokuussa 2022 oli...

Mall Voice – jäsenedut kuuluviin yrityksessä kaikille

Tänä vuonna Mall Voicessa herättiin pohtimaan sitä, miten kauppakamarin jäsenyyttä voitaisiin hyödyntää aktiivisemmin ja miten varmistettaisiin se,...

Yrityskulttuuria ja shampanjaa

Myöhemmin siirryin liiketoimintavastuuseen pörssiyhtiöön, sitten oululaiseen perheyhtiöön ja sen jälkeen globaaleille kentille, ja sama havainto ihmisten erilaisista...