Vastuullinen sijoittaminen kuuluu kaikille

Vastuullista sijoittamista ei voi enää sivuuttaa, ja sen rooli tulee jatkossa vain kasvamaan. Vastikään julkaistun Vastuullinen sijoittaja -kirjan avulla niin noviisit kuin konkarit voivat tehdä sijoittamisestaan vastuullisempaa.

Kirjan kirjoittajat – Anna Hyrske, Magdalena Lönnroth, Antti Savilaakso ja Riikka Sievänen – ovat tehneet töitä vastuullisen sijoittamisen parissa yhteensä yli viisikymmentä vuotta ja nyt tämä tieto on jalostunut vaikuttavaksi lukukokemukseksi.

Vastuullinen sijoittaja -kirjaa ei ole kuitenkaan kirjoitettu vain ammattilaisille, vaan se on tarkoitettu kaikille. Myös ensimmäisiä askeleitaan vastuullisen sijoittamisen maailmassa ottaville. Kirjassa avataan kattavasti terminologiaa ja annetaan konkreettisia ohjeita ja työkaluja, kuinka ottaa vastuullisuus huomioon sijoitusvalinnoissa.

-Vastuullinen sijoittaminen ei ole vaikeaa, kertoo Antti Savilaakso.

– Mutta kirja antaa ajateltavaa myös konkarille, jatkaa Riikka Sievänen.

Ei ole vain yhtä tapaa sijoittaa vastuullisesti

Kirjassa on otettu huomioon myös sijoittajien erilaiset profiilit. Yhdelle syy sijoittaa vastuullisesti on tuotto, toista ohjaa arvomaailma ja kolmannen motiivina on asiakkaiden vaatimukset.

– Jokainen tekee vastuulliset päätökset itse, sanoo Anna Hyrske ja vertaa vastuullista sijoittamista kokkaamiseen. Kun tarjolla on samat raaka-aineet ja välineet, niin jokainen kokki voi valita itselleen parhaiten sopivat osat ja työkalut, sekä valmistaa itseään miellyttävän keitoksen. Samoista aineksista voi saada aikaan niin kanacurryn kuin kookoskeiton.

Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä reseptikokoelmasta, vaan vastuullista sijoittamista valotetaan laajasti eri näkökulmista. Taustalla on paljon tieteellistä kirjallisuutta pureksittuna ymmärrettävään muotoon. Vastuullinen sijoittaminen ei ole vaikeaa, mutta hieman vaivannäköä se vaatii. Vastuullinen sijoittaja -kirjan avulla sekä aloittaminen että jatkaminen on tehty helpommaksi.

Kirjoittajien kolme pointtia vastuulliseen sijoittamiseen:

  1. Kaikki voivat säästää ja sijoittaa vastuullisesti
  2. Ohjeiden ja neuvojen avulla vastuullisuuden huomioiminen onnistuu kaikilta
  3. Vastuullinen sijoittaminen on vastuuta tuotosta

Lue myös:

Kooste koronaan liittyvistä julkaisuista

Tilaa uutiset Verkkomediamme KauppakamariNYT pitää jäsenemme aina ajan tasalla. Kun tilaat ilmoituksen uutisen julkaisusta, saat nopeasti tiedon KauppakamariNYT:n uusista julkaisuista....

Kiinnostaako vastuullinen sijoittaminen?

Kaikki voivat säästää ja sijoittaa vastuullisesti – niin opiskelijat, perheenäidit, yritykset kuin instituutiosijoittajat. Vastuullisuusnäkökulmien huomioiminen on mahdollista kaikessa sijoittamisessa. Lähtökohtana...
Edellinen artikkeli Digitaalinen johtaminen kehittyy Seuraava artikkeli Koulutus, konsultointi ja jäsentapaamiset – parasta kauppakamaria